Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Свързване PC - нетбук, как?
Публикувано на: 05 Сеп 2010 10:01

Привет на всички!
Току-що се регистрирах, ако направя някоя грешка, моля споделете :D

Въпросът ми е следният: Имам домашно ПС и нетбук acer aspire one. Искам да ги свържа по някакъв начин и да си прехвърлям информация между тях. ПС-то има качени уиндоус 7 х64 и ХР, а нетбука ХР. Имам рутер за безжична връзка, който така или иначе използвам.

Малко са ми слаби компютрите - имам представа от основните работи, но спецално тук не съм запознат. Как бих могъл да ги свържа - безжично по нета, с някакъв кабел? Ест, безжичното е з апредпочитане, за да мога да си го нося из нас.

С търсачката нищо не намерих, ако има такава тема, извинявам се.

Благодаря!

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Свързване PC - нетбук, как?
Публикувано на: 05 Сеп 2010 11:12

Връзваш и двата компа към rooter-а, или с кабел или с Wi-Fi, ако си на XP - задаваш и на двата един и същ Workgroup name(right click върху My Computer, properties, Computer Name), ако е комбинация от Win 7/XP това не е необходимо, седмицата си се напасва към мрежата. След това трябва да дадеш sharing на устройството/папката, които искаш да споделиш(right click, properties, sharing) и общо взето си готов. Имаш достъп до информацията през Network на десктопа, като може да мине известно време преди да се открият компютрите. Ако не се намерят автоматично пишеш в address bar-а //ComputerName и би трябвало да се отворят ресурсите от съответния компютър.

Профил

Публикувано на: 05 Сеп 2010 12:56

Значи до тук преименувах и двата компютъра, както и еднакво име на workbrup. Връзката е 7/ХР, но пак не могат да се намерят. Шернал съм по една папка, но не могат да се намерят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Сеп 2010 20:44

Ами честно казано не знам защо не искат да се намерят - може да е нещо от настройките на rooter-а, но ме съмнява. Провери пак дали са в един и същ workgroup. Също така се надявам да не си ги кърстил по един и същ начин. Когато ги върза така пробва ли да напишеш // последвано от името на компютъра в адрес бар-а?

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 07 Сеп 2010 01:54

Аз си свързах безжично трите компютъра вкъщи безпроблемно както Сентри е описал. Два са ми с XP, един със 7. На двата компютъра с XP трябваше първо да пусна един Sharing Wizard или нещо такова, защото опцията за share-ване ми беше изключена по подразбиране. След това именувах Workgroup-а еднакво, рестарт и до няколко минути споделените папки ми бяха открити от компютрите. Седмицата автоматично ти открива мрежата и при нея на практика няма какво да пипаш.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com