Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Въпрос относно RAM KIT 2x1
Публикувано на: 03 Дек 2009 20:34

Здравейте, не съм голям разбирач и затова питам тук ако някой може да ми отговори (или провери на собствената си машина). Интересува ме когато рам паметта е кит 2х1 (или някакъв друг обем) дали двата модула са с еднакви серийни номера или поредни?
мерси предварително

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Въпрос относно RAM KIT 2x1
Публикувано на: 04 Дек 2009 22:10

Ама трябва да ми е 2х1 рамта или 1х2?

Може да е еднакъв, пореден, без връзка помежду си... Каквито ти се паднат... Ти да не мислиш, че китаеца чака да дойде на конвейра другата памет от кита ти, за да ги закопчае... :) Ако са били кит - имат еднакъв номер най-вероятно, ако са били БГ-кит (т.е. единични) може да са всякакви...

Профил

Публикувано на: 05 Дек 2009 12:03

Благодаря за мнението ти The.Rampage.Rado,
но мен друго ме притеснява-
нали идеята на "истинския кит" е паметта да работи на dual channel (разбира се и ако дъното поддържа), при което производителността е по-добра (на теория, а на практика-незнам). А когато рамта не е кит, а някакъв "уж кит" от събрани някакви два "уж" еднакви модула, тогава те няма ли да си работят като някакви автономни памети, а не като "тандем" - каквато е идеята при истинския кит.. Доколкото знам даже процесорът разпознава истинския кит като една памет

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Дек 2009 17:23

Виж на първоланачния скрийн на ПЦто, ако пише Дуал Чанъл енеблЕд ( :D ) си свиркай и не го мисли щот пишеш неща, от който стигам до идеята, че не знаеш какво говориш... Ако не го пише това или не си с 2 плочки, а с една или не са завряни на точните ДИММове...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com