Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: PhysX and SLI Публикувано на: 31 Окт 2009 12:58
Имам видео 9400GT, но нито една игра няма PhysX, та питам защо. Инсталирал съм го и въобще всичко ми е ток. На миналата видеокарта (8600GTS) също го нямаше.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 31 Окт 2009 16:21
Като човек почете още малко за физикса става ясно, че ти трябва дедикейтед карта за целта.
Или иначе казано - с една карта - не...
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 31 Окт 2009 16:33
Какво е дедикейдет карта? Има една Ageia, това ли е тази карта, за която говориш?
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 31 Окт 2009 20:53
нвидиа купиха аГЕЙя и сега си слагат технологията на техните видео чипове. Може да използваш като дедикейтед нормална видео карта от тези http://www.nvidia.com/object/physx_gpus.htmlТ.е. имаш 1-2 видео карти съответно сама или в СЛИ и една която мачка само физика.
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 31 Окт 2009 21:24
Я, ама то 9400ГТ не го подържа. Я аз да те фана, че ми стана интересо - имам една карта 8600ГТС дето е на ремонт, та да та питам ако ми я оправат ще мога да си сложа и двете и да избия рибата нали? А ако мога да си я сложа как точно става номера, защото имам само един слот за видеокарти.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 31 Окт 2009 21:30
Щом имаш само един слот "за карти" никва риба няма да избиваш...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 31 Окт 2009 21:37
ахам, мерси много.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: ! ¦•••SHERIFA•••¦'s Support ! Публикувано на: 01 Ное 2009 01:22
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 01 Ное 2009 02:08
Е нали Радо вече даде този линк?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 01 Ное 2009 02:17
Исках http://www.slizone.com/object/slizone_build_gpu.html , ама както и да е. Т.е. ДОРИ и да имаше 2-ри Slot за PCI Express видеокарта, пак нямаше да можеш нито да си направиш SLI и 2-те карти да са в нормален режим, нито пък другото - едната да изчислява само физиката, другата останалите неща. 9400GT е голяма боза общо взето, не знам кой те е набутал или как си се набутал, НО обикновено преди да се закупи нещо... се четат характеристиките и използваните технологии, които по някое време в бъдеще... може би и да послужат за нещо полезно ( както се и указва, но нейсе ).
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 01 Ное 2009 02:32
А може би исках да си купя 9600ГСО и нямах достатъчно пари, както и се указа, но нейсе.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX Публикувано на: 01 Ное 2009 12:56
Ма друго си е и шерифа да си каже мнението по даден казус. Сега темата има един така по-завършен вид.
А да си чувал за дъна с 16х, и 2х8х слотове, които са специално (можеш ли да се сетиш...) измислени за подобен сорт конфигурация - сли + нещо др. - дали ще е РАИД контролер или дедикейтед карта, дали ще е Тесла да мачка Куда или каквото ти идва на акъл... На някои може да се шибне и 3way sli дори...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 01 Ное 2009 13:42
Ами не съм чувал, малко съм куц в хардуера. А когато си сложиш 2 видеокарти, това значи ли, че ще се подобри драстично фреймрейта и и държанието на игрите като цяло? Щото ако е така ще е голяма далавера да се приложат две по-евтини видеокарти, отколкото 1 по-скъпа.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 01 Ное 2009 13:55
Ако имаш карта 123 и тя струва х лева, искаш повече фреймове и търсиш решение: 1. Купуваш друга карта 123, която струва и тя х лева. 2. Купуваш по-мощна карта 321, която струва y лева.
В повечето случаи, ако 2x~y производителността на 321 картата ще е по-голяма... Сам си прави изводите...
Фирмите, които са го измислили не са прости, няма да си вкарат автогол...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 01 Ное 2009 14:04
А едно такова дъно дето подържа сли колко горе долу струва, да не е най-скъпото. Edit: Също така да попитам какво е това РАИД контролер, Тесла, Куда и 3way sli, които си ги поменал по-горе?
|
|
|
|
|
Sturm
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 02 Ное 2009 02:25
те тоо трее ти обясни топлата вода
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 02 Ное 2009 13:32
Sturm написа: те тоо трее ти обясни топлата вода Ми обясни ти, бе, знаещ.
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 02 Ное 2009 19:26
Прочети си и за дъната със сли и за останалите неща в гугъл верно.., но щом питаш кво е тва надали си умрял да го ползваш...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 02 Ное 2009 19:30
Ми не, както казах в по-нагоре просто ми стана интересно.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PhysX and SLI Публикувано на: 03 Ное 2009 00:35
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|