Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Проблем с уина на лаптоп HP. Спешно!
Публикувано на: 25 Окт 2009 20:46

Здравейте, здраво омазах работата... Лаптопа ми оригинално дойде с уиндоус виста и аз се опитах да си сложа ХП. Направих следното... Тъй като хард диска e само на С: реших да го разделя на 2 равни части, за да мога на D: да инсталирам ХПто. Инсталирах acronox partition expert (преди това пробвах с Paragon Partition Manager Professional 10.0 ама нещо не се получи...) Та, инсталирах си partion experta, дадох на create partion и лаптопа рестартна както трябва, почна да ми отброява проценти, но изведнъж ми даде, че нещо няма достъп до партишъна или не знам кво, давах retry давах и нищо не стана, накрая дадох ignore all и процентите продължиха уж нормално. Да обаче след като заварши и се рестартира вместо да ми тръгне уиндоуса ми се появи прословутия СИН екран и ме обзе паника. Сега нямам достъп до уиндоуса, нямам достъп до целия хард диск!!! Все едно го няма. Моля, кажете къде омазах нещата и дайте савет как да си открия сега хард диска

Профил

Заглавие: Re: Проблем с уина на лаптоп HP. Спешно!
Публикувано на: 25 Окт 2009 21:46

успях до някъде да оправя проблема, преинсталирах уина с рековъри. НО сега вижда само половината от хард диска. Другата половина със стария уин я няма. И като тръгна да инсталирам ХПто ми илиза това - Setup did not find any hard disk drives installed in your computer. Make sure any disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 25 Окт 2009 22:40

защо от виста при това оригинална, ще минаваш на хр? на всякъде светът просперира и движи напред, а ти слагаш на чисто нова машина ОС на 8 години

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2009 23:21

нищо проспериращо няма в тая виста, сече на поразия. Трябва или да имаш много силна машина или да си мазохист. Та, въпроса е как да инсталирам ХП? Не засича хард диск при опит за инсталация

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Окт 2009 21:53

Такаам. Първо, по тоя начин да разделях харда си е лудост и е още по-голяма лудост да слагаш XP след като имаш качена Vista. Моя съвет е да си сложиш всичките важни неща на някакъв носител и да хакнеш директно диска за инсталация на XP, да затриеш всякакви партитишъни и да преформатираш хард на колкото там операционни системи искаш +1 като се съобразиш с размера на инсталацията. Примерно едно 30, 20, остатък би било ОК, да инсталираш на 20-то XP, и след това ако искаш - на 30то Vista и на остатъка да си държиш различните други програми, като се съобразяваш в коя папка програми за кой win слагаш. Но в никакъв случай не си играй така с partitiтиon-ите под Windows, че стават бакии.

Профил

He who devoures cookies
Аватар
Публикувано на: 26 Окт 2009 22:17

denik написа:
защо от виста при това оригинална, ще минаваш на хр? на всякъде светът просперира и движи напред, а ти слагаш на чисто нова машина ОС на 8 години

Ами може би на новата машина му е по-удобно с XP :doh:

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com