Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: PCто ми умира
Публикувано на: 14 Юли 2009 08:57

вчера како си играех гта4 компа ми показа синия екран на смърта :shock: оня бързия и аз викам краи преебами се компа обаче се пусна пак после играх там бая време вленах в ютъп и по едно време пак и тогава тотално ми се разбазика компа некви сдта искаше да буутва простоти днеска пускам тръгна нали ама насича на прости неща като например местя полето от заглави към писане на мнение тука в форума и го чакам некаде 5 секунди и е гадно ако някои може да ми каже какво става и какво да правя ще съм му много благодарен :| ааа и сщо миналия месец го взех от ремонт по същата причина оня не каза от кво е станало :(

Профил

Аватар
Заглавие: Re: PCто ми умира
Публикувано на: 14 Юли 2009 09:08

Currently - най-много да ти е изгоряла видео картата. Ако не е тя - нещо друго ще е. Решението е да смениш изгорялата част. Също не е зле да сложиш по-добро охлаждане и захранване, че тия неща почти никога не горят от само себе си.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2009 09:11

еми видеото преди време ми правише едни проблеми 117 градуса вдигаше ама кат я изчистих и се оправи за охлаждане може да си прав ама пари и за ввентилатор от 5 лева немам :lol: еми нещо от вируси може ли да е проблема :?:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2009 09:25

Не знаеш ли че като даде син екран се прави систем рестор веднага?

Сентри,не знам как се играе гта4 с изгоряла видео карта

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Fallout 3, Burnout Paradice, NFS U2, Call Of Duty 4: Modern Warfare
Чакам да излезнат : Diablo 3 и Call Of Duty 4: Modern Warfare 2
Публикувано на: 14 Юли 2009 09:26

Точно така. И аз имах сходен проблем, обаче не можа да се реши проблема и направо си взех нова видео.

За мен Fallout 3 не е просто игра, а начин на живот ... !

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2009 10:13

Jorix написа:
Не знаеш ли че като даде син екран се прави систем рестор веднага?

еми да де то за секунди е синия екран и се рестартирва сам еи ся пак ми даде нз кво да правя а видео карта нема от каде да взема :?

Профил

Аватар
В момента играе: Many Games ! Чакам да излезнат : Crysis 2 , Diablo 3 , Starcraft 2 , AvsP
Публикувано на: 14 Юли 2009 12:05

Изчисти добре всички части.
Провери дали няма нещо разместено , като :
Не добре поставена част.
Провери дали захранването ти е достатъчно за системата ти.
Провери градусите на всички части.
Провери за вируси.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 14 Юли 2009 12:32

Цитат:
например местя полето от заглави към писане на мнение тука в форума и го чакам некаде 5 секунди и е гадно

Същия проблем го имам и аз,не се притеснявай.Това си е изцяло от форума или браузъра,не от компютъра ти.

Цитат:
вчера како си играех гта4 компа ми показа синия екран на смърта

Каква ти е конфигурацията?Защото синият екран може да ти е изкаран от невъзможността на уиндоуса да увеличи виртуалната ти памет,защото GTA 4 си е тежичка игра.

Цитат:
тогава тотално ми се разбазика компа некви сдта искаше да буутва простоти

Ако си имал забравено СД или дискета в компютъра,това може да е причинило грешката.
При мен е ставало много пъти.

Цъкни с десния бутон на My Computer,иди на Properties и ако в менюто General ти показва процесора и РАМта,такива каквито си ги знаеш,значи проблема не е там.

Цъкни с десен бутон върху дестопа > Properties > Settings > Advanced > Adapter и ако ти показва видео картата,такава каквато си я знаеш,значи проблема ти не е там също.

Свали Everest от тук http://zamunda.net/details.php?id=173689&hit=1 и провери температурите на видеокартата,процесора и прочее през менюто "Датчик".

Ако са под 70 градуса,значи проблема ти не е в охлаждането.И въпреки всичко,ако имаш лошо охлаждане,комютъра ти просто ще се рестартира,няма да се скапва :)

Много е възможно проблема с "насичането" да е причинен от лоши процеси,троянци или скапани регистри.Дръпни TuneUp Utilites и SpyBot Search and Destroy,сканирай и кажи дали е имало резултат.

Поздрави :)

П.С.Ако нищо от гореизброените не помогне,направи System Restore от Start>All Programs>Accessories>System Tools.

Ако и това не помогне,направи връщане на default настройките от биоса.Ако не знаеш как извади си компа от всички кабели за 24 часа и като го пуснеш утре,трябва да се е оправил.

Ако нищо от това,което съм написал не ти помогне,най-добре преинсталирай уиндоуса.

Ако и ТОВА не помогне,закарай го в някакъв сервиз,там ше го опраат :P .

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2009 12:47

Jorix написа:

Син екран при игране на игра - не няма никакъв шанс да ти е изгоряла видео картата след това, ама абсолютно никакъв, особено след това като ти бави визуалните ефекти дори на windows-а.

Профил

Публикувано на: 14 Юли 2009 13:15

Малко глупаво може да прозвучи но може и да е от времето навън :) Аз имах проблем със Wc3 Battle.net когато играех през лятото. Ситуацията беше така ... Пуска се картата и зареждането е ок , играя някаде до 10-15 минути и след това синия екран на смъртта :shock: Но когато играх пак в Battle.net през зимата беше си ок :? Адски тъпо звучи но се случи :? Предполагам, че е заради видео картата (overheat +)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2009 14:07

Абе стига сте филмирали сички с тая изгоряла видео карта.90% шанс да е от преебано регистри,драйвър или някакъв друг софтуерен проблем и 10% шанс да е харуерен.Просто трябваше веднага щом го получиш тва да влезнеш през safe mode и да си пуснеш system restore.Сега най-вероятно ще се наложи да преинсталираш уин-а (тъпите програмки за почистване и тн. рядко помагат),което не е голяма занимавка.И както някои вече спомена,при повишена температура или прашен хардуер компютъра се рестартира/изключва,не дава ерори

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 14 Юли 2009 14:14

нова машина брат и на мен ми трябва ама няма кинти

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2009 23:09

Орк - Паладин написа:
Цитат:
например местя полето от заглави към писане на мнение тука в форума и го чакам некаде 5 секунди и е гадно

Същия проблем го имам и аз,не се притеснявай.Това си е изцяло от форума или браузъра,не от компютъра ти.

Цитат:
вчера како си играех гта4 компа ми показа синия екран на смърта

Каква ти е конфигурацията?Защото синият екран може да ти е изкаран от невъзможността на уиндоуса да увеличи виртуалната ти памет,защото GTA 4 си е тежичка игра.

Цитат:
тогава тотално ми се разбазика компа некви сдта искаше да буутва простоти

Ако си имал забравено СД или дискета в компютъра,това може да е причинило грешката.
При мен е ставало много пъти.

Цъкни с десния бутон на My Computer,иди на Properties и ако в менюто General ти показва процесора и РАМта,такива каквито си ги знаеш,значи проблема не е там.

Цъкни с десен бутон върху дестопа > Properties > Settings > Advanced > Adapter и ако ти показва видео картата,такава каквато си я знаеш,значи проблема ти не е там също.

Свали Everest от тук http://zamunda.net/details.php?id=173689&hit=1 и провери температурите на видеокартата,процесора и прочее през менюто "Датчик".

Ако са под 70 градуса,значи проблема ти не е в охлаждането.И въпреки всичко,ако имаш лошо охлаждане,комютъра ти просто ще се рестартира,няма да се скапва :)

Много е възможно проблема с "насичането" да е причинен от лоши процеси,троянци или скапани регистри.Дръпни TuneUp Utilites и SpyBot Search and Destroy,сканирай и кажи дали е имало резултат.

Поздрави :)

П.С.Ако нищо от гореизброените не помогне,направи System Restore от Start>All Programs>Accessories>System Tools.

Ако и това не помогне,направи връщане на default настройките от биоса.Ако не знаеш как извади си компа от всички кабели за 24 часа и като го пуснеш утре,трябва да се е оправил.

Ако нищо от това,което съм написал не ти помогне,най-добре преинсталирай уиндоуса.

Ако и ТОВА не помогне,закарай го в някакъв сервиз,там ше го опраат :P .

Чекай, че ще падна от стола.... :rockon:

нАправи си едно систем ресторче, въпреки че никога не си правил имидж... направи си..., ако се не оправи - ресни и го остави 1 седмица изключен от контакта, ма освен това трябва да го налагаш с компреси със студена вода и оцет...
Ако пък на името на картата не ти пише нищо - преинсталирай, винаги помага... После като не можеш да си сложиш 1 шофьор за дъното - нема са пуашиш, ще пишеш тука...аааа.. ще пишеш, ако ти е риълтехско ланчето, иначе ще пишеш ма от клуба...

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2009 00:28

Jorix написа:
Абе стига сте филмирали сички с тая изгоряла видео карта.90% шанс да е от преебано регистри,драйвър или някакъв друг софтуерен проблем и 10% шанс да е харуерен.Просто трябваше веднага щом го получиш тва да влезнеш през safe mode и да си пуснеш system restore.Сега най-вероятно ще се наложи да преинсталираш уин-а (тъпите програмки за почистване и тн. рядко помагат),което не е голяма занимавка.И както някои вече спомена,при повишена температура или прашен хардуер компютъра се рестартира/изключва,не дава ерори

Да, точно така, при повишена температура на компютъра не дава ерори, освен ако не ти се е скапал hardware-а при въпросното повишаване на температурата.

Колкото до проблема с регистрите - възможно е да има конфликт между драйвери и друг софтуер, но тъй като проблемът е изникнал при игране на игра, а не при инсталиране на нов софтуер или настройване на текущ, не виждам как може да са се прецакали регистрите точно. Най-вероятното е картата да сдава багажа постепенно. Лично съм имал такъв проблем. Започна като замръзване, след това прерасна в син екран понякога след продължително игране на игра, след това започна да бави простите ефекти на windows. Според опита ми скоро може да се появят артефакти по време на игра и съвсем скоро след това ще изгори напълно видеото. Това, че видеото преди е било с температура над сто градуса показва само, че картата е предразположена към подобно скапване.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2009 18:29

начи едва го пуснах сега компа оня ден играх на зомби паник и по едно време хъда почна да ми се тресе и изчезва мисля че ми е изгоряла верно видеото но все пак ще пробвам оня неща с 24 часа и така на татака сега ако не стане и требва да си сменям видеото ако може некои да ми каже каква да си взема или да дам моита и да ми дадът същата нз ако може некакво по икуномично решение :) иначе пак благдодаря за одзивите :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2009 19:39

Ти за пунктуация чувал ли си?

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 15 Юли 2009 19:54

Еее, айде сега, момчето сега прохожда, ще се научи :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2009 20:21

еми да чувал съм но това не означава че трябва да я използвам

Профил

Публикувано на: 15 Юли 2009 20:27

Ако са ти малко парите,GeForce 8600GT will do :) .Ще си я намериш между 50-80 лева.

ЕДИТ:Моя грешка,80-100.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2009 21:17

elianbg написа:
еми да чувал съм но това не означава че трябва да я използвам

Може да очакваш също толкова компетентни отговори тука колкото и ти си компетентен... Т.е. - кръгла нула... ;)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com