Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Нужна ми е помощ :)
Публикувано на: 22 Авг 2008 05:27

Желая да си закупя,възможно най-добрият гейминг монитор 19' 4:3
но понеже не разбирам и грам от монитори,и не желая да бъда излъган от някоя фирма,се обръщам към най-голямото геймърско списание :)
цената е без значение важно е качеството,моля предложете ми няколко модела и ако е възможно да се обосновете :)
Вече посетих една компания и те ми предложиха този модел 19 LCD LG L1982U,като добавиха,че няма по-добро от него,но все пак
предпочитам да се обърна към по-голяма аудитория :)
Благодеря ви предварително,очаквам коментарите ви.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Нужна ми е помощ :)
Публикувано на: 22 Авг 2008 11:11

Ами пич ако парите наистина не са ти проблем и искаш точно 19-ка много качествен монитор мога да ти предложа да разгледаш NEC http://computers.market.dir.bg/fscat.ph ... rm_id=4036 от тука аз мога да ти препоръчам NEC LCD 1990FXp 780 лева с ДДС.Разгледай и по големите монитори на сайта реално след 20 инча ги водат "геймарски монитри".Това LG дето са ти предложили не е лошо но не и и близко даже до NEC....

Профил WWW

Публикувано на: 22 Авг 2008 13:04

демек да се ориентирам към 21' ? :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2008 13:07

Пич само да ти кажа, че ако смяташ да играеш игри на 1080p резолюция трябва да си вземеш и подходяща видео карта като например 9800 GTX x2, например...

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Публикувано на: 22 Авг 2008 13:39

тва не го мисли,видео си имам трябва ми монитор :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2008 13:43

Я точно ни кажи какво видео имаш, щото ако е някое 8600 ше се пръсна от смях...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2008 14:04

Защо искаш точно 4:3 монитор, като бъдещето отдавна върви към widescreen?

От 8 месеца ползвам widescreen монитор, и когато ми се наложи да седна пред "квадратен" такъв, ми изглежда странно и тъпо.Устройството и положението на човешките очи позволява виждането настрани по-добре от колкото това нагоре, демек widescreen е по-добрият избор.Филмите си се правят за Wide от доста време и изглеждат много по-добре от колкото на 4:3, от доста време също всички игри поддържат нативна резолюция за wide монитор - защо не?

За монитор ако ще се купува сега и е решено да се дадат някакви пари, аз бих препоръчал нещо на Dell, 24" wide с по-така панелче (защото всички 22" widescreen са с евтин TN панел, не, че са лоши, поне не и за нормалният потребител).

Но ако си решил да вземаш 19" 4:3, ето ти едно добро решение : http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=4170

Профил

Публикувано на: 23 Авг 2008 00:47

искам да е 4:3,защото вече 11 години играя на такива и немога да свикна на wide screena който имам сега.
Пък и резулуцията с която играя на любимото ми фпс е 640x480,а глупавият wide screen да кажем,че едвам я подържа.Абсолютно всичко е размазано,докато при 4:3 няма такъв проблем :)

видеото ми е 320 рам 8800гтс.
Все пак играя counter-strike...

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2008 03:19

За полу-про гейминг в CS наистина си е по-добре по-малък монитор на по-малка резолюция.

Погледни белинеата която ти дадох за пример.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2008 11:08

Buddy само ти се чуда как може да предложиш една от най кофти марките монитори на пазара на човека?Смисъл ок Dell който си предложил за wide screen тва е много добро решение ама за 19-ка да предложиш белинеа? направи ли си труда да прочетеш поста ми къде съм му предложил NEC дори и да не разбираш много от монитори само цената от 800 лева трябва да те наведе на мисълта кой монитор е по добър?А като марки няма да говорим колко назад е въпросната белинеа....

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2008 12:01

монитор геймърски е 19 ка по голямите са шит. първо резолюцията е по голяма и ще ти бават игрите. второ като седнеш пред по голям от 19 монитор неможеш да се ориентираш в играта става дума ако монитора е на бюрото пред теб трябва да гледаш нагоре и надоло за да разбереш кво става. Монитор се зима 4:3 квадратен ако исакш друго си земи телевизор те вече несе арзличавт от мониторите

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2008 12:08

dx4 написа:
Buddy само ти се чуда как може да предложиш една от най кофти марките монитори на пазара на човека?Смисъл ок Dell който си предложил за wide screen тва е много добро решение ама за 19-ка да предложиш белинеа? направи ли си труда да прочетеш поста ми къде съм му предложил NEC дори и да не разбираш много от монитори само цената от 800 лева трябва да те наведе на мисълта кой монитор е по добър?А като марки няма да говорим колко назад е въпросната белинеа....
А аз ти предлагам първо да пуснеш едно търсене по българските форуми, HWBG и подобни - има хора които вече достатъчно са писали за този монитор (Belinea-та).

А тази изцепка да се водиш по цената на продукта за това дали е хубав няма да я коментирам.

Този Nec дето го предлагаш, не е лош - но в никакъв случай не си заслужава 800 лева.Да не говорим, че отдавна е извън производство, което означава - стар и залежали на склад бройки с завишена цена, което обяснява защо струва 800 лева.

Панелите на Nec-а и Belinea-та са PVA и MVA, кажи-речи същото, алтернативни технологии.

Nec-а е с 1500:1 контраст, Belinea-та също.Човека ще ползва монитора за гейминг, което означава, че времето на реакция е важно.При Belinea-та то е много по-добро (8 секунди gray to gray), а при NEC-а е 20 секунди (около 14 секунди gray to gray ако не се лъжа).

Belinea-та за 450 лева е перфектен монитор, нещо различно от TN мониторите в този и по-ниският ценови клас.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2008 12:57

Откъде за бога я извади тая белиниеа не разбрах въпросната марка монитори е зад сони самсунг и ЛГ
а от НЕК и ДЕЛ(които за мене са най добрите марки за монитори в момента) е на свтлини години.Няма какво да гледам форуми 15 години се занимавам с компютри не гледай еднаквите параметри то и на телевизор НЕО и СОНИ може да са с едни парамтери нали ама ще си вземеш ли НЕО само щото са с еднакви параметри(всички знаем че фирмите отдавна лъжат с параметрите но разликата е ,че големите и сериозни фирми лъжат малко за разликата от другите).За НЕК гледай по чуждите сайтове параметри.. 8мс е gray to gray напълно достатъчно.Монитора съм го виждаш лично как работи пак казвам това е НЕК те прават професинални монитори за това са им скъпи цените защото качеството е много добро аз съм по принцип фен на Сони откъм дисплей всякакви но съм се убедил че НЕК вади много по добри и точни цветове и картина дори от сонито.Аз му писах и на човека че ако си зима монитор само за единия каунтър да си земе тва ЛГ дето му предлагат няма смисъл от друго.Както и че 19 инчовите на които държи отдавна им е миналото времето и един 24 инчов НЕК за 1000лв е идеално решение за игри и филми за момента.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2008 14:16

не се съгласявам с поста че 16 на 9 било по-добре
идея си нямам как очите ни били устроени, че да виждат настрани, обаче в момента поглеждайки към нещо с такъв формат очите ми яко се затрудняват, просто не съм свикнал, въпрос на личен избор е

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com