Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Препоръчайте ми TFT монитор
Публикувано на: 19 Юни 2008 18:25

Мисля да си взема някой TFT 19' ( може и 20' зависи от цената ). Препоръчайте ми марка, магазин. Цената около 350-400 лв някаде ...

Профил

Заглавие: Re: Препоръчайте ми TFT монитор
Публикувано на: 19 Юни 2008 18:39

Препоръчвам ти да събереш пари и да си вземеш направо 22".Аз съм с този и съм мн. доволен,е първият се оказа дефектен(заседнал пиксел и входа за захранващия кабел беше прецакан)ама ми го смениха без проблеми,така че не прави като мен да взимаш нещо без да тестваш...ако даржиш цената да е тази която си посочил,избери си някой от тук,мисля че в техномаркет са най-евтини.

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 19 Юни 2008 18:41

Аз карам на Philips 170C (17"), от който има модели и по 19" (190C). Напълно довлен съм от него с малкото изключение, че в горната част съвсем леко потъмнява. При нормална работа и браузване в нета/игри няма как да се види, но понеже се занимавам и с други дейности, при фотошопа го забелязах това, но пак повтарям, че е съвсем незначително.
Моя го взех преди около половин година за 360-70 лв., като от тогава мониторите са поевтиняли още повече.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2008 18:53

Забелязал съм, че адски много самсунги за плъзнали. Те добри ли са?

Профил

Публикувано на: 19 Юни 2008 18:58

Prestigio P1910 19"
Аз съм доволен.Не се изменят цветовете и геометрията при страничен поглед,защитно стъкло ,гъзарски външен вид(наричам го черен елеганс)ох ,много се вживях...
19" P1910D, 700:1, 5ms, 300cd/m2, Glass panel, DVI, B

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 19 Юни 2008 19:23

САМСУНГ - НЕ!
Точно защото са плъзнали най-масово, те са едни от най-евтините от "марковите" (а не някви Neo-та примерно), а всъщност качеството им е под всякаква критика (а и отговаря на цената си в случая).

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2008 20:05

Амм... аз съм със Самсунг :roll:
И по-точно това(черен). Купих го преди година и половина и с ръка на сърцето мога да кажа, че е нещо невероятно... Заслужава си парите до последната стотинка, а и има гаранция 0 изгорели пиксела. Така че не говорете, че Самсунг са лоша марка само защото са много. По тази логика и Нокия не трябва да стават като телефони :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2008 20:58

Този последния е супер скъп, пък като параметри не впечатлява с нищо. Има даже супер малък контраст. Търся нещо 2000:1 3000:1 и нагоре.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2008 21:28

Цената идва от матрицата и една камара филтри. Не знам какво точно правят, но ми харесва :oops:

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2008 12:22

Самсунгите са си екстра нензам кво неим било хубаво иначе повече от 19 инча няма идея да се зима първо като седнеш пред по голям монитор неможе да видиш от единия край до другия трябва от растояние д агледаш, втроро повече от 19 инача е на по висока резолюция представи си да игареш игрите на резолюция над 1280х1024 тва ще си е чисто бавене акто искаш нещо над 19 инча то по добре се насочи към телевизор тфт те са си като монитори вече просто са огромни

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2008 13:53

http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=4170

Това е мониторът - PVA матрица, различна от всички TN боклуци на пазара в този ценови клас.

22" ще е тегав за игри на 1680x1050, поне и за конфигурацията на Dumbaldor.Иначе 226BW не е лош като за TN (aз имам същия, лошо, че из 22" мониторите всичко е с TN и нямах избор).Пък и там е лотария за производителя на панела, и стават малко тегави работите.

A глупостите за 2000:1 и 3000:1 контраст са само маркетингов трик - динамичен контраст, не ми се набират клавиши излишно да обяснявам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2008 15:15

А бе хора за вас "хубав компютър" "компютър за игри" ли означава ??? Пука ми за игрите. Иначе този Belinea 1980S2 не му ли е малко кофти времето за реакция - 8 ms. Ще ми се да е нещо 5 или 2. Пък и ми се ще да е нещо Wide Screen. Значи викаш че тази матрица била супер. Дали няма по-евтини решения със същата или подобна матрица? Иначе за Belinea съм чувам само хубави неща.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2008 15:33

Зимаш си 2ра ръка едно 19" ЦРТ на известна фирма и още 4 години нема да го мислиш

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2008 15:49

Аз имам 17' CRT само че ми се ще да мина на TFT, понеже дочух че вече TFT-тата са настигнали CRT-тата. Пък и TFT-то е един вид "по-полезно" понеже няма облъчване. Като за човек, който по цял ден кисне на PC-то е изгодно.

P.S. Не ми е спешно така че ако някой е по-напред с материала и каже да изчакам няколко месеца, н.п.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2008 16:22

Dumbaldor написа:
А бе хора за вас "хубав компютър" "компютър за игри" ли означава ??? Пука ми за игрите. Иначе този Belinea 1980S2 не му ли е малко кофти времето за реакция - 8 ms. Ще ми се да е нещо 5 или 2. Пък и ми се ще да е нещо Wide Screen. Значи викаш че тази матрица била супер. Дали няма по-евтини решения със същата или подобна матрица? Иначе за Belinea съм чувам само хубави неща.

Ми то ако се замислиш донякъде е така за хубавия компютър,защото игрите се развиват най-бързо кактои изискванията им т.е. акоможе да пуска новите игри значи е мощен значи е хубав няква такава логика ,която не споделям съвсем.За монитора немога да помогна не разбирам, но мисля че TFT още немогат да настигнат старите монитори главно при игрите там май се чувства разликата най-много(говоря за тези под 800лв.),но може и да греша несъм запознат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2008 17:52

Още един глас за 226BW. Доста "живи" цветове, матрицата е бърза, маркетингово е 2ms, честно казано не съм гледал дали е черно->бяло или застепени на сивото, но на нищо, което съм пускал не маже.
На фона на един 19" асус, който имах от 2 години е светлинни години.
Ярък е доста.

Бе за ~500лв 22" е много добро решение.

За 19ките на Самсунг хубави отзиви не съм чул много.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2008 03:16

226BW с неговият 2ms response time е маркетингов трик.Samsung използват RTA (Response Time Accelerator) технология в Firmware-а да засилят времето за реакция от 5ms до 2ms - демек софтуерни шмекерии.

Технологията е доста бъгава всъщност, аз съм я изключил на моят (демек е като нормален 5ms в момента) защото се появява супер дразнещ ghosting на светъл бекграунд и движещи се тъмни предмети пред бекграунда.Срещал съм и други хора с бъгнат RTA, някои частично - други напълно.

Също така е лотария за производителя на панела на монитора ти.Samsung не могат да смогнат да произвеждат сами всички панели, така, че и други произиводители са включени в играта - Chi Mei Optoelectronics - C панел и AU Optronics - A панел (ако не се лъжа имаше даже и 3-ти производител на C панели).

Samsung-ският панел е най-добър като цветово възпроизвеждане, след това е A-то и накрая C.Като до колкото съм чувал в BG се намират само C-та.Преди се разбираше от стикер на гърба на монитора за вида панел който имаш, сега Samsung се направиха на гъзари и вече на стикера не пише нищо до колкото съм чувал, а трябва да отваряш монитора и да си разваляш гаранцията или да провериш в тайното сервизно меню, като пак не е сигурно дали ще разбереш коректният панел на монитора си.

Аз съм с S и нямам оплаквания за цветове, но при C-тата съм чувал, че има преобладаващ син оттентък който може да се оправи с калибрация.

Друг е въпроса и, че е TN матрица която е най лошата из всички (PVA, S-IPS примерно са по-добри), картината потъмнява ако се измени ъгъла на виждане и не е централен, отделно цветовете са по-бледички (за сметка на по-голяма бързина и по малка цена).

И резолюзията от 1680x1050 е тегава за гейминг на макс, освен ако не си снабден с последен технологичен звяр в кутията си.

Dumbaldor-е вземи си Belinea-та...Ако искаш пък вземи си и 226BW, за филми е изрудско - но при игрите ще е малко тегаво.19-ките на Samsung и аз до колкото съм чувал не са стока.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2008 14:37

виж няко LG от новия брой на ПЦМ

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2008 14:55

според мен респонс таима няма никво занчение много отдавна

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юни 2008 15:21

Човешкото око не може да усети разлика под 12ms. Поне така бях чел преди. Така че дали ще е 4 или 2 - няма разлика.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com