Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: вирус
Публикувано на: 30 Апр 2008 10:51

значи пичове исках да гледам нещо в интернет пишеше че трябва да си дръпна няква програмка дръпнах 100кб ехе и като го пуснах да се инсталва ми излезе че компа е инфектиран
като дам на моят компютър или обикаляйки из документите ми непрекъснато миизлиза това

дръпнах си касперски, ъпгрейтвах го, намери threats ите които имаше обаче това нещо пак и пак си излиза

ако имате някакви идеи какво да нааправя или какво програма да си дръпна пишете

Профил

Аватар
Заглавие: Re: вирус
Публикувано на: 30 Апр 2008 11:33

Ot 2 години не съм ползвал antivirus/firewall/anti-spy
Винаги съмс е чудил дали има идиоти, които се връзват на такива съобщения. С какъв акъл го кликна?
Очевидно касперски не хваща всичко. Пробвай с дурго, но първо разкарай касперски (никога два антивируса едновременно).
Сложи един диск с Windows инсталация и в Start=>Run напиши "SFC.EXE /SCANNOW" (без кавичките). Ако са ти смацани системни файлове ще ги оправи.

Много ефикасна защита е да си направиш един Limited Account и се логваш с него. Когато се наложи да правиш нещо системно (инсталация на игра например) просто даваш десен клик=>Run As и си избираш администратора примерно. По този начин дори някаква тъпотия да ти се лепне ще може да направи в пъти по-малко поразии. Чудил ли си се някога защо за Линукс практически няма вируси? Ами това е едната причина. Имаш права на минимума, който ти трябва. Като ти трябват повече си ги искаш изрично. Наистина се замисли за горния линк ;)

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2008 12:27

Не натискай Yes това е начина им да ти дадът теханата анти и да ти пращат вируси , за да им бъдеш тест зайчето и да те лъжат , че трябва да си ъпдейтваш точно техната Анти вирусна съветвам те да направиш това дето ти каза BioHazard.Най-свестното нещо което може да направиш.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2008 12:34

Може и да пробваш да си изтеглиш това и да го сканираш без да си в Windows ако ти прави проблеми.
http://zamunda.net/details.php?id=122584

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2008 17:46

А защо не си изтриеш това което си изтеглил от Add/Remove? Май най-лесно така ще се оправиш.... Това го вади програмата, която си изтеглил. Уиндоус не може да ти каже, че е заразен от самосебе си...

Профил

Публикувано на: 01 Май 2008 00:02

Според мен този вирус е от типа spyware, за това ти трябва такава програма, аз ти препоръчвам тази Spyware Terminator 2.2.0.411
Програмата е Freeware и до сега на няколко компютъра ми свърши добра работа.

А иначе Морт е дал много добър коментар, наистина ако се внимава и познаваш добре компютъра си, е по малка вероятноста да се заразиш . А това за limited accaunt е хитро. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2008 10:45

По добре направо направи реинстла на WIN като се замислиш ще отнеме най много 30 мин нищо в сравнение с всякви там начини които в голяма част от случаите не дават никакъв резулт повечето вироси веднъж влезли прецакват антивирусната (ако има такава ) и усоетяват всеки опит да се инсталира друга а реинстал на WIN е сигорна работа и 100% че затриваш вироса

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2008 18:44

не бе
всъщност касперски пуснах тия антивирусни пуснах намери някви трийтс обаче пак като щракам ми излиза тва, ама давам му НО и си продължавам, нямам мизерии досега
проблема е че имам сигурно 100 гб което си е важно инфо и просто няма къде да сложа вс това за да мога да преинсталирам

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2008 19:21

Till Lindemann написа:
не бе
всъщност касперски пуснах тия антивирусни пуснах намери някви трийтс обаче пак като щракам ми излиза тва, ама давам му НО и си продължавам, нямам мизерии досега
проблема е че имам сигурно 100 гб което си е важно инфо и просто няма къде да сложа вс това за да мога да преинсталирам

Форматни само С-то... Тва е даунлоудър не е вирус... И е тъпо да преинсталираш..., ма ти си знаеш...

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2008 19:48

Направо го метни през терасата, вирусите няма как да оцелеят :lol:
Абе, и аз съм имал подобни проблеми с разни подобни сайтове :oops: Най-добре преинсталирай джама :wink:

Цитат:
Бла Бла Бла!

В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2008 20:36

Изтегли си Spy Ware Doctor мисля че така се казваше много е добра и много лесно се бачка с нея!

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2008 12:00

Щом си толкова кух, че да теглиш подобни глупости, пържи се сега.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Май 2008 16:10

И според мен яко си се прецакал. Баси как може да цъкнеш yes бе ??? А иначе Ubuntu 8.04 си ми забива както си иска! Ама това е може би заради старото видео. Някаде четох че правел проблем на стари ATI карти. И явно моята ( Radeon 9600 ) си е доста старичка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Май 2008 13:08

В зависимост от степента на зараза, може да минеш и без преинсталиране, френд,
но единствената справяща се програма, за мен поне, е Спайуеър Доктор.

Дърпай, пусни скан,
бъди търпелив, програмата е железна, но е яко тежка,
дори за машини с двуядрени пачи и 2 Гб рам, зарежда по цели 40 секунди,
така, че бъди търпелив.

Тя като свърши сканирането, някои неща ще забръсне на место, но за други, ще ти поиска разрешение, да поеме управлението по зареждане на Уина. Дай й го, и тя ще рестартира и забръсне гнусните инфекции.

Ако и тази програма не помогне,
най-добре да преинсталираш,
щото другите десетки, с които съм пробвал, само лъжат, че са поправили проблема,
но не са;
че затова се налага класиката - преинсталация с преформатиране. :oops:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com