Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Програма, която ти казва кой тон звучи...
Публикувано на: 06 Мар 2008 08:57

Потърси mp3 към midi конвертор.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2008 18:33

Guitar Pro е програма, която по принцип създава, редактира, свири и преглежда ТАБове за китара, като може да ти покаже точно кой тон е изсвирен и какъв е той. Даже може да ти покаже къде се намира този тон върху грифа на китарата или пък върху клавишите на пияното. Става и за бас. Само трябва да сваниш ТАБовите файлове за тази програма. Това може да направиш от тук, примерно: http://www.ultimate-guitar.com То си пише кои са обикновени ТАБове и кои са файлове за Guitar Pro

Аз съм с Guitar Pro 5 (не знам дали е най-новата версия). Има я в Замунда.

Имай предвид, че повечето ТАБове се правят от любители, които ги вадят по слух и може тоновете да не са точно 1към1 с тези в оригиналната песен или пък може да има грешки.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2008 15:12

High_voltage написа:
Всичко това е много добре, обаче има ли възможност програмата да прослушва .mp3-ки и от тях да прави табове или да изкарва нотите?

Не. Не може, но то не ти е нужно. Ти просто сваляш от този сайт, който ти дадох, песента под формата на файл за тази програма и с нея го отваряш (песента представлява единичен файл и е няколко килобайта ~ 200 ~300kb). И то ти показва нотите на песента (обаче не цялата песен, а само китарната или басовата част ако има такава). А и ако има част изсвирена, и от пиано.

Предполагам ти търсиш програма, която да изкара от мп3ките нотите и ти да ги прехвърлиш за пиано. Сигурно искаш да превърнеш някоя песен в пиано версия. Не съм сигурен, но предполагам, че няма такава програма, която да конвертира звук в ноти, защото това хората могат да го правят сами по слух (ако имат музикално образование и нужния опит). По слух са правени и всички онези файлове за Guitar Pro.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com