HaSLeS™ написа:
Имал съм мх200, мх440, фх5200, Радеон 9600Про, 6600ГТ, 7300ГТ и сега съм със Радеон х850хт. Няма абсолютно никаква разлика между нвидиа и ати при игрите. Важно е на момента в определения ценови диапазон, кой лагер предлага по-доброто съотношение цена/производителност. А до автора - ако ти трябва за игри, което предполагам че е случая, 8600гт е по-добра в повечето от игрите, макар и не с много. Но ако ти трябва за ХД филми и имаш слаб процесор, ати-то ще ти е от полза заради вградените си хардуерни декодери и всякакви други такива(не знам за нвидиа дали имат толкова екстри в тази насока). Иначе най-добрия вариант все още е 1950гт. Някои ще кажат, че е въпрос на време да излязат ДХ10 ексклузив игри, но тях на тия карти така или иначе няма да можеш да ги играеш с повече от 20фпс, което сам ще се съгласиш, че въобще не е игра, ами слайд шоу презентация. Иначе ако ги вземеш пак ще можеш да си играеш новите игри на средни и нагоре. Но има една уловка - 2600ХТ с ддр4 не е достатъчно по-бърза от ддр3 варианта за да оправдае ценовата разлика. Тоест ако гониш по-ниския бюджет можеш да си вземеш 2600хт ддр3.