Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: "Замръзване" по време на игра
Публикувано на: 01 Ное 2007 05:18

Така, пробвал съм доста неща и съм търсил навсякъде, та без заядливи коментари.

След като си пусна Уърълд оф Уаркрафт или Тийм Фортрес компа ми забива по много гаден начин. Екрана замръзва за около 10-15 секунди, а звука спира където е бил и започва да повтаря последните 2 секунди. След края на "замръзването" нещата си идват на място-умрял съм и гледам тъпо. При ТФ това става веднъж на 3-4 минути, докато при УоУ забиванията са почти последователни и ми е трудно дори да изключа играта.

Преди и двете игри си вървяха гладко, покривам изискванията.

Смених вентилатора на видеото и изкарах хард диска от кутията, като до него сложих един настолен 15 сантиметров вент -> проблема не е в прегряване.

Както казах забиванията се появиха внезапно, та не вярвам да са от драйвъри. Все пак инсталирах всичко най-ново за нещата ми. Сега преинсталирах и Уиндоуса, без никаква промяна.

Пробвах видеокартата при един приятел с абсолютно същата конфигурация, при него този проблем го няма.

Занижих изискванията на УоУ до минимума който е възможен, фокусирах камерата на героя в краката му, от друг комп го закарах далече от гадинки, натоварени пътища и други... абе в пълна изолация. Пак забива.

Казвайте сега какво му има на компира ми и как да го оправа.

ПП преди смяната на Уина имах инсталирана и трета игра, последния Футбол Мениджър. При него нямаше никакви забивания, но той си е купчина текст. Все пак да го спомена.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 08:59

пробва ли с антивирусна :D
Не, сериозно, може наистина да си хванал някой вирус или някаква друга гадинка, сканирай с компа с някоя програмка, аз лично ти препоръчвам Windows Doctor :wink:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 10:02

Има няколко отговора
Щайгичката ти е на години
Пробвай с някоя антивирусна
Занеси го на механик

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 10:53

Отвори си едно прозорче на УинТаскМениджър с ctrl+alt+del в бекграунд и дебни кога ще забие... После виж по графиката дали имаш 100 процента натоварване на процесора. Ако е това, виж кой процес ти е натоварил процесора и за предпочитане е да го изчистиш... :wink:

Have you been touched by his noodly appendage?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 10:59

Познато до болка.При мен се оправи с преинсталиране на драйвърите на дъното.Пробвай,може да стане и при теб.

EDIT:Демончо,моля те задръж си експертното мнение за себе си...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 11:06

Проблем с RAM паметта ?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 12:35

Не е вирус, имам антивирусна И преинсталирах Уина (писал съм). Не вярвам да е РАМ паметта, изкарва си всички тестове. Компа не е на годинки, даже си е сравнително нов. Не е от чужд процес, всичко което имам си е мое и си е там от години.

Чакам други идеи.

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 12:43

Това само по време на игра, така ли ? Ако е така - пробвай да го натовариш душмански с какво ли не ( без игри ) и виж дали ще стане пак така. Все пак ще е някакъв ориентир , ако знаеш , че само при игра става. Драйвърите на дъното са възможен вариант, но ти каза, че си сложил всичко ново за твойте неща. Въпреки че аз преди време като бях турил най-новите драйвъри за видеото и не можех дори един филм да пусна - всичко се посираше. Пробвай да инсталираш драйвърите за видеото и дъното от дисковете, които са ти дали с машината ( ако са ти дали въобще ).
Не ми се вярва да е от хард диска ... ако беше от него проблемите щяха да са други ( май ). Дано се оправи, щото знам какво е :/

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 14:27

Слагах първо драйвърите от диска, после ги ъпгрейдвах до най-високите. Ще пробвам това за "душманското товарене", интересна идея. После ще пиша какво е станало, само да се прибера.

Взех иначе сега един вентилатор за хард, може пък с настолния да е било различно. 8 лева е, не ми е минавка. Най-добрия вариант е така да стане.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2007 17:53

??? ?? ????????????? ?? ??????? ? ?? ????????? ???? ???????.???? ????? ??????? ???? ?? ? ???????-??????????? ????? ?? ?? ???????.????? ???????, ???? ? ???????????? ?? ?? ?????? ?? ?????????????.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2007 18:02

Още нищо не съм направил, въпреки че търсих 50 варианта на "симптомите" и гугъла и съм чел всичко до 3-4 страница :? Едва днес се добрах до един пич, който е задал моя въпрос и след време сам си е отговорил:

Цитат:
I think I found my solution. I switched off all of the SMARTGART options and everything is running perfectly.

Какво значи това и как да го правя?

Едит: Разбрах какво е, картата ми е Gforce и не ме урежда. Уф, пак ще бърникам из BIOS-a.......

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2007 18:21

Най-често това замръзване се получава когато се бутат настройките на видео картата (клокване).
При Core клокване се появяват артефакти
При Memory клокване става това за което говориш, лично съм го изпитал преди много години :) на Doom 3 със GeForce 440 като си я клоквах с програмки.

п.п. Ако не е това, пробвай душманското тестване със Еверест програмката, има едни бенчмарки които ти натоварват компа, много сполучливи.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2007 18:27

Не стана с душманското товарене, само бози. Не е клокван компа, но мисля да го ъндърклокна сега от nvidia board-a. Ще вида какво ще се получи.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2007 01:20

а пробва ли с програмата дет ти я препоръчах :roll:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2007 01:34

R@Z0R написа:
а пробва ли с програмата дет ти я препоръчах :roll:

Не, защото тя оправя Уиндоуса. А аз го преинсталирах и проблема си седи-> не е от него. При преинсталацията форматирах харда-> не е вирус. Оправих го, като орязах видео картата. По принцип е 128 мб, направих я да работи само с 64 мб и сега е добре. Май имам нужда от ново видео... или от трети вентилатор специално за него... ще вида натам, засега и 64 мб видео ми стига.

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com