Срам братя геймарил,срам.Sid Meier's пак ни се исплю в лицата,след като каза за новия си експанжън Beyond The Sword,в живота ми се появи надежда че този път няма да забрави да сложи Българска империя.Но уви,пак ни се подигра,сложил е всякакви други но не и БГ империя,дори нещо повече,има Византийци,и 2-ри лидер на турците.... СРАМ ......
http://www.2kgames.com/civ4/beyondthesword/ въобще новото продължение на играта е лишено от всякаква логика,спрямо новостите които правят.Играта ще се съсредоточи в ерите след откриването на барута до бъдещето,а всички нови наций имат за unique unit все некви глупави мечоносци,конници и глупави слонове с лъкове.Как няма да са направили поне един робот за unique unit,на която и да е нация.Аз примерно си представях за българска уникална сграда-лаборатория за нано технологии (заради факта че в действителност имаме такава,и е доста успешна) , а за unit примерно бомбардировач,хайдут,или special конник.Просто не знам Сид как можа да ни го причини.Бях чул че имало в официалния му саит анкета,дали да има БГ империя и хората казали ДА.Всичко ще си остане тайна,защо не са се съобразили със мнението на феновете ...но сега на хоризонта се задава нова игра,от поредицата civilization на име Revolution,в която се надявам този път да има българи,но има доста време докато разбера,играта се очаква да излезе чак 2008,тайче дотогава ще се задоволим със другите по-сериозни промени в Sid Meier's Civilization IV: Beyond The Sword,които наистина са интересни.ще има бъдещна ера,ще може да се пътува из космоса,ще има интересни нови войници.такаче играта пак ще си заслужава да се види,но поне аз ви гарантирам че няма да се зарибя този път,само защото съм сърдит на Сид.