Ето как става далаверата. Трябва ви DCU-60 Data Cable /в комплекта/, k750i CID49 /това се разбира най лесно като извадите батерията. На нея някъде има нещо като 06W33, т.е. прозиведен 2006та година 33та седмица. Ако е след 9та седмица е 49.
Инсталирате драйверите за кабела. Ако свалите последните драйвери от сайта на сони ще ви трябва и USBFlash Driver.
Работи със сигурност със
всички к750 CDI49. Ебавки с пачове и менюта не пробвайте още. Флашва се само main!
0. Изключвате телефона и вадите SIM картата
1. Инсталирате PhoneXS 2.01 Beta
2. Слагате драйверите на телефона. Ще трябва да потърсите USBFlash драйвер, който е допълнително, иначе програмата няма да стартира телефона.
3. Харесвате си main филе. Аз лично ползвах W800_R1BC002_MAIN_EU_EMEA_RED49.
4. Стартирате програмата.
5. File Start
6. Communication Device: USB
Baud Rate (Speed): 921600
Phone Model: K750/D750/W800 CID49
7. Цъкате Flash
8.Main Firmware: посочвате сваления по-горе файл
9. Слагате отметка на Flash Main Firmware
10. Цъкате Flash
11. Задържате С и слагате кабела в телефона.
*12. Ако телефона се включи значи USBFlash драйвера липсва. Не трябва да се включва. В такъв случай сваляте това. Разархивирате някъде. Пускате Device Manager. Когато телефона се включи /сам/ ще се появи Unknown Device. Десн клик с мишката=> Update Driver и посочвате разархивирания.
Ще почнат да се изписват най-различни работи. Отнема около 10-15 минути.
Накрая
ЩЕ даде грешка при блок 291. Това
Е НОРМАЛНО. Вадите кабела, вадите батерията, слагате я пак /МНОГО е важно да се извади и сложи батерията. Иначе понякога телефона не се включва и хората изпадат в паника/ и го включвате.
Трябва да имате напълно функционален W800i
Какво ще получите с това /нещата, които поне аз съм забелязъл/:
-Walkman Player. При всички положения е по-добър от на к750, макар да не е това, което аз искам. Разликата общо взето е козметична, но по-лесно се работи с него. Свирещата в момента песен се показва на едно екранче с позиция в плейлиста (14/21 например), изписва се информация за изпълнител и албум. Абе готино е
-Губите Activity Menu. Бутонът над joystick-a вече стартира Player-a. Тъжно наистина. За сметка на това натискане на joystick-a нагоре /когато не сте в меню/ вади един списък с shortcuts.
-Flight mode. Само МР3 плеър. Жалко, че не може да се ползва и радиото. Позволява слушане на МР3 дори без симкарта. На мен лично ми е удобно. Пък и не звъни досадно телефона, когато не трябва. Интересно е, че ако слушате МР3 и включите телефона след като мине анимацийката при стартиране плеъра продължава да свири
-По-чист звук. Сменени са акустичните драйвери. Далече е от това, което може да се постигне с баране по драйверите, но пак е по-добре.
-По-силен звук от говорителя и слушалките /пак може да се подобри с драйверите/
-Най-готината опция спред мен е, че ако се минимизира плеъра и се пусне някоя java да речем при смяна на песента в горната част на екрана се появява едно поле, в което се изписва името на песента която започва. Може и на К750 да го има, но го забелязах след флаша
-За друго сега не се сещам. Може и още нещо да има.
Правено е по темата от
тук
Дискусия тече и
тук.
На трета страница съм писал how to, но в това тук има малко повече обяснения /след като някой хора не се оправиха на 2-3 пъти
/