Здрасти Гандалф
Специално за амд този чипсет не е много подходящ. Следващите 780 и 790 са доста по-хубави. Но защо амд? Освен ако не планираш по-нататък да сложиш Phenom II. Според мен по-удачно решение е някакво P45 дъно и Е5200. С боксовото охлаждане и почти без допълнителен волтаж ще можеш да го пуснеш на 3-3.2гхз, без да го застрашиш много. За дъно - например Gigabyte EP45-DS3L е достатъчно добро. Ако намериш нещо с P35 също става, но трябва да се увериш, че е с версия на биос, която поддържа новите 45нм процесори като е5200. Рам - 2х2гб е почти без пари вече - 100-130 лева ти взимат ддр800 с тайминги 4-4-4-12. В сайта на plesio има доста такива предложения. Памет - Кингстън, Кингмакс, СуперТ, корсар, и другите по-хубави марки. Не ти препоръчвам А-Дата, защото съм виждал доста пръчки рам, които след година нормална и референтна работа просто почват да дават грешки - от личен опит и опит на колеги.
Така оправихме процесора, дъното и рама. Видеото - сега има една доста изгодна оферта - palit 4830 струва под 160 лева, а се представя доста добре и неклокната, а с клок настига по честоти 4850. За такава система ти трябва марково захранване 450-500 вата ако ще клокваш. Ако няма да клокваш и 400 ще стигне, но няма да има аванс за бъдещи ъпгрейди. Под марково разбирай fortron, point of view, coolermaster, chieftec, xfx, enermax, spire, hiper и други такива. Избягвай тези, които идват с кутия за 30-40 долара общо. Кутията гледай да има 120-ки вентилатори отпред и отзад или поне отзад да има 2х80 за по-добър въздушен поток. Дано да съм ти бил полезен.
Едит: друг вариант е - ако държиш на амд - новите 7750 и 7850 двуядрени атлони, които са ам2+ със някакво дъно с чипсет 780 или 790. Имаше и някакви букви след името на чипсета, но там вече не помня. Добре е да хвърлиш едно око на дъното - има много ревюта и гугъл знае всичко.