Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Новите скорости на БТК
Публикувано на: 31 Мар 2008 16:40

Аз лично съм на БТК 1Мbps и съм някаде в средата по задоволеност.В сравнение с Маги или Ево нета тегли изключително бавно.Да не говорим, че не може да се прави мрежа и други да влизат в нея и да играеме на някоя игра, а Маги и Ево могат.Отностно новите скорости дано тези проблеми да изчезнат.
:( :(

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2008 16:51

:( :( :(

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2008 16:54

Аз съм някаде в средата от към задоволеност.Има други доставчици които тегля хиляда пъти по-бързо.Да не говорим, че като направиш сървар или мрежа на хамачи други не могат да визат в нея,а пък на другите доставчици става.Дано тези новите тарифи опражят проблема. :( :(

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 17:33

Аз не мога да кажа нищо, щот не е коректно...

Но да те задължават да за срока на договора да си плащаш.... Има и по-добри доскавчици в София. За провинцията може би е оферта...

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 18:19

Тва са глупости.

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel
Born With A Heart Of Steel

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2008 21:26

До data.bg имаш достъп, също можеш да правиш всички неща, като хостване на игри, web server, и каквото се сетиш, всичко е до настойки в модема, това че на повечето не са им форуарднати портовете (port forwarding), и е останало общо мнение че неможело да хостнеш игра онлайн и т.н. (за всички тези настройки ти трябва администраторския акаунт за модема, за да си ги настроиш сам, или да поискаш от хелпдеск-а да ти отворят портовете) Аз съм на БТК от доста време, сега мисля да премина на 9 MBps, а това 12 MBps което е обявено в офертата е METRO traffic, т.е. ще имаш 12 MBps скорост между други потребители на БТК в твоя град.
Разбира се имал съм и доста главоболия с този доставчик, но тук нямам друга алтернатива, и като цяло съм доволен, офертата е добра за провинцията.

Профил

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 31 Мар 2008 23:12

Freeloader написа:
До data.bg имаш достъп, също можеш да правиш всички неща, като хостване на игри, web server, и каквото се сетиш, всичко е до настойки в модема, това че на повечето не са им форуарднати портовете (port forwarding), и е останало общо мнение че неможело да хостнеш игра онлайн и т.н. (за всички тези настройки ти трябва администраторския акаунт за модема, за да си ги настроиш сам, или да поискаш от хелпдеск-а да ти отворят портовете) Аз съм на БТК от доста време, сега мисля да премина на 9 MBps, а това 12 MBps което е обявено в офертата е METRO traffic, т.е. ще имаш 12 MBps скорост между други потребители на БТК в твоя град.
Разбира се имал съм и доста главоболия с този доставчик, но тук нямам друга алтернатива, и като цяло съм доволен, офертата е добра за провинцията.

Абе с това отваряне на портовете, като се обадих на хелпдеска ми казаха да отида в някой офис. Отивам аз, обяснявам за кво става въпрос, обаче онея ми викат, че не можело да стане това нещо, трябвало да се правят настройки по модема, а щом не съм служител на фирмата не можело да ми обяснят как да го настроя. Казаха ми, ако искаш да хостваш трябва да минеш на БИЗ тарифа със статичен ИП адрес, щото сега си с динамичен.

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 23:35

С динамичен адрес си, ама за това са измислени dyndns услугите ;)

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 10:57

Никога не съм имал проблеми с хостване на игри а съм абонат на БТК АДСЛ от първия ден едва ли не
С датата имаше проблеми едно време (бавно се отваряше и отвратително бавно се теглеше) но вече няма проблеми
На 2мбпс БИЗ съм
Сега ще видя дали мога да мина на 12мбпс

Профил

Публикувано на: 01 Апр 2008 15:28

Notorious™ написа:
Никога не съм имал проблеми с хостване на игри а съм абонат на БТК АДСЛ от първия ден едва ли не
С датата имаше проблеми едно време (бавно се отваряше и отвратително бавно се теглеше) но вече няма проблеми
На 2мбпс БИЗ съм
Сега ще видя дали мога да мина на 12мбпс

Правил ли си някакви настройки ?

Профил

Публикувано на: 01 Апр 2008 22:57

Ins0mniac написа:
Абе с това отваряне на портовете, като се обадих на хелпдеска ми казаха да отида в някой офис. Отивам аз, обяснявам за кво става въпрос, обаче онея ми викат, че не можело да стане това нещо, трябвало да се правят настройки по модема, а щом не съм служител на фирмата не можело да ми обяснят как да го настроя. Казаха ми, ако искаш да хостваш трябва да минеш на БИЗ тарифа със статичен ИП адрес, щото сега си с динамичен.

Ins0mniac така е, БТК много не обичат да правят тез настройки, моя модем е от старите модели и за късмет си намерих администроторски акаунт, и вътре си настройвам каквото искам, иначе ако трябва да се разправяш с хелпдеска е ташак. Някаде беше обяснено че най добрия вариант да ти обърнат внимание е да се прати e-mail (но не знам адреса) пак към хлепдеск, и те са отваряли портове, ама сега незнам дали е така.
Е те нарочно са ти казали че ти трябвало статичен ИП, просто или не искат да ти ги отворят, или толкоз и разбират, ти тогаз им кажи да ти дадат админситраторския акаунт на модема, и ще си ги направиш сам настройките, да ги видим тогаз... пък ако дадат ще ти обясня настройките ;)

Има и друго нещо кофти, (това е моя теория, не го твърдя) новите модеми всеки път при рестарт приемат настройките от сървърите на БТК, и дори да се настрой модема ръчно, при рестарт ще приеми default настройките от БТК, и пак трябва да го бутнеш. При старите модеми, всички настройки са в модема, и не се зареждат от БТК, затова при рестарт на модема, като си го нагласил веднъж, си стоят се така.
Докато при BIZ пак е същия принципа, но там е заложено в настройките които се зареждат от БТК да са отворени портовете и няма проблем и да се рестартира.
В крайна сметка това е бизнес за пари, за това има BIZ, защото са ограничили някой неща на домашните пакети и си с динамичен ип, това е разликата.

Ето ти един цитат:
"Изпращаш на helpdesk-а на БТК един мейл в който ги помолваш да направят пълно пренасочване на портовете, като посочваш телефона си и това е всичко. При мен поне нямаше проблеми."

А колкото до случая на Notorious™, ми след като е на BIZ много ясно че няма проблеми с хостването.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2008 21:01

Тази офертичка никак не е зле.
Доколкото знам БТК АДСЛ ти гарантират плътна скорост и интернет по всяко време (приятели са ми се хвалили колко са коректни в това отношение) Има ли нещо вярно ? :) (питам за справка)

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Публикувано на: 08 Апр 2008 03:36

Рekонект написа:

Хммм ще отговоря много кратко за БТК:

БТК = :113: и после единственото, което можеш да направиш ако си към тях е: :angrycomp:

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2008 05:59

mreja.net РЛЗ :lol: :lol: :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2008 09:39

High_voltage написа:
Тази офертичка никак не е зле.
Доколкото знам БТК АДСЛ ти гарантират плътна скорост и интернет по всяко време (приятели са ми се хвалили колко са коректни в това отношение) Има ли нещо вярно ? :) (питам за справка)

Аз също съм чувал същите суперлативи, така че най-вероятно си е така.

Да, така е!
От 3 години сме на БТК целия блок и всички са много доволни.
Няма го ефекта 'падне три капки дъжд и нета спре'.
Съпорта си е на мястото и до сега колкото пъти е имало проблем, винаги се оправя на мига.
За скоростта - тегли се с максимума колкото може да ти пусне отсрещната страна. В договора пише 2 мегабита - може и цял ден (два, три, седмица) нон-стоп да теглиш с 2 мегабита. И това не е бг пиъринг свързаност, а ИНТЕРНЕТ! Можете да теглите с 2 мегабита от Зимбабве или ако щете от Луната.
Защо всичко са свикнали като чуят ХИКС мегабита да очакват такава скорост за теглене на филм от комшията Пеньо? Това не е интернет. 'Интернет' доставчиците ви лъжат. Това е локална свързаност, която е БЕЗПЛАТНА и която не струва НИЩО.
Няма глупости от вида 'Ама вижте сега, то в офертата пише 3 мегабита, ама половината от това е ъплоад, а даунлоада се разделя на 2/3 бг пиъринг и 1/3 международен... и е гарантиран през 50% от денонощието... и ако има авария екипа я отстранява в рамките на един работен ден... и събота, неделя и през нощта няма никой на 24-часовия съпорт...' :)

Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com