Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Windows Vista and Windows Xp
Публикувано на: 10 Фев 2008 14:25

bgcomando написа:
Sephiroth защо не отидеш да се гръмнеш!

Алми мама не те ли е учила да не бъдеш груб с по-зрелите от теб

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 10 Фев 2008 23:37

Сега ще говоря като човек, който ползва Виста от няколко месеца. Значи като бях на бригада и си зех лаптопа, той естествено си ми дойде с инсталирана виста. И тъй като не съм голям разбирач още не съм я махнал и не съм си сложил ХР. А защо да го правя ли. Еми поради няколко прости причини. Първо компа ми няма толкова мощна карта за да набича директ Х 10 графика така или иначе и следователно единственото предимство на Вистата отпада. А иначе сама по себе си е много тежка, смисал компьтъра ми е на 1.70 GHz Intel Core Duo и с 1 GB RAM и според мен би трябвало да има много по-висока производителност от тази която наблюдавам. Тези от вас които са си купували последните броеве на ПЦ мания, знаят че има няколко статий в които ясно е описано че при игри например производителността на Вистата е с ПЪТИ по-малка от тази на ХР и дори сега с новия сървис пак 3 за ХР, то ще стане с 10% по-бързо от настоящето, докато Вистата ще се подобри само с 2%.
Освен това много от старите игри (демек почти всички игри) могат да се държат странно и да дават необичайни бъгове или изобщо да не тръгнат под Виста. Поне при мен почти с всяка игра възниква някакъв дразнещ проблем, и то за който мойте приятели не са и чували.
С две думи, заслужава си да си инсталираш Виста само ако имаш много мощна машина и непременно държиш да се насладиш на прелестите на Директ Х 10 или ползваш компютъра си само за пишеща машина и интернет и не ти пука за производителността, а искаш просто да си се кефиш на по-якия дизайн.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 07:09

Andrey358 написа:
Сега ще говоря като човек, който ползва Виста от няколко месеца. Значи като бях на бригада и си зех лаптопа, той естествено си ми дойде с инсталирана виста. И тъй като не съм голям разбирач още не съм я махнал и не съм си сложил ХР. А защо да го правя ли. Еми поради няколко прости причини. Първо компа ми няма толкова мощна карта за да набича директ Х 10 графика така или иначе и следователно единственото предимство на Вистата отпада. А иначе сама по себе си е много тежка, смисал компьтъра ми е на 1.70 GHz Intel Core Duo и с 1 GB RAM и според мен би трябвало да има много по-висока производителност от тази която наблюдавам. Тези от вас които са си купували последните броеве на ПЦ мания, знаят че има няколко статий в които ясно е описано че при игри например производителността на Вистата е с ПЪТИ по-малка от тази на ХР и дори сега с новия сървис пак 3 за ХР, то ще стане с 10% по-бързо от настоящето, докато Вистата ще се подобри само с 2%.
Освен това много от старите игри (демек почти всички игри) могат да се държат странно и да дават необичайни бъгове или изобщо да не тръгнат под Виста. Поне при мен почти с всяка игра възниква някакъв дразнещ проблем, и то за който мойте приятели не са и чували.
С две думи, заслужава си да си инсталираш Виста само ако имаш много мощна машина и непременно държиш да се насладиш на прелестите на Директ Х 10 или ползваш компютъра си само за пишеща машина и интернет и не ти пука за производителността, а искаш просто да си се кефиш на по-якия дизайн.

Vista на компютър с 1GB не става, на моята машина единствено Vista-та ми заема почти 1GB (но това не ме грее защото имам 4GB).1GB ram е малко дори и за XP машина...Предполагам и лаптопа ти е с вградено видео (което още ти взема от рамта) или някое от типа 8400 с 64 битова шина което е кажи-речи същата работа, само грее повече.Ако си му натресъл и Aero, положението явно е плачевно.

Това, че производителността в игрите на Vista е в пъти по-ниска от XP е пълна глупост, да са няколко процента в полза на XP може би...Не ми се занимава да си правя dual boot и с XP и с Vista x64, че да го докажа, но е така.

Не знам за какви стари игри които не тръгват под Vista говориш, аз не съм имал никакъв проблем - дори съм със 64 bit-ова версия и ползвам 32 битови приложения много по-стари от Vista без проблеми.Мирише ми на задклавиатурното устройство тук :wink: Кажи коя игра не тръгва, нека я сваля и ще я видим тази работа.

А относно защо си заслужава да си с Vista - ами не, не си заслужава заради "прелестите на Директ Х 10" по простата причина, че още никакви прелести не са излезли, може би малко по-реално осветяване и малко по-голяма детайлност на цената от голям спад в производителността, това е.Просто игрите които са с DX10 са в разработка от няколко години, и DX10 "благинките" (защото за сега са само благинки, не е пълен DX10) са добавени накрая, когато са били разработвани не е имало DX10.Игри които започват да се правят сега можем да кажем, че ще имат DX10.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 10:40

Гледах сравнения наскоро относно производителността на Виста спрямо тази на ХР. Вистата отстъпва на ХР-то само с няколко %.
Наскоро си взех що-годе свястна машинка: CPU: C2Duo E4500 (2.2Ghz, 2MB cache), 2x1GB DDR2 RAM, GeForce 7600GT Inno3D, Creative Audigy SE (звукова карта с пълна DirectX9 поддръжка).
Пуснах си Crysis под ХР-то на 1280х720 резолюция (монитора ми е 20,1" widescreen 16:10) всички детайли на medium (средни) и нямаше засечка.
Реших и да сложа една Виста Ултимейт 32бит (домързя ме да тегля 64битовата), инсталирах един DirectX9, пуснах Crysis със същите настройки каквито бяха под ХР и изненада - играта върви без засечка, разлика не усетих никаква.

Изборът си е ваш, но аз определено смятам да остана под Виста - по-нова е, производителността й ме удовлетворява, всичкия нов софтуер ще върви при нея без проблем.
Спомняте ли си как под windows 98 имаше проблеми с windows installer-a и трябваше да се обновява, а след това и почнаха някои от новите програми (и/или техните версии) да изискват да сте с ХР за да тръгнат? В момента под ХР, ако искаме да си инсталираме windows live messenger например - изниква проблем с windows installer-a, нужно е обновяване към по-нова версия ;) въпрос на време е и със софтуера да почне да се случва същото.
Историята се повтаря, този път подготвихте ли се? ;)

Профил ICQ Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com