Автор |
Съобщение |
Riven
|
|
В момента играе: Много и все различни неща :)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юни 2006 03:17
Undead Dude написа: Markus Schulz написа: ...десетгодината ми сестра... К`во се обясняваш бе- нали и ти си на 10 Сега по темата: Linux му е майката! Slackware, Debian, Gentoo, Red Hat(въпреки, че ще има да си ъпдейтваш пакети...), Vector Linux- не е като да нямаш избор.
То темата се изчерпа както разбрах от поста над твоя. Исках да направя само едно допълнение. Сега факт е, че Линукса е доста по - стабилен като ОС. Но има два фактора, даже 3 които са от значение.
1. Ако си геймър - няма достатъчно игри за Линукс
2.Няма и достатъчно и толкова добър софтуер за такъв вид ОС
И 3-я и най - важен според мен. Аз примерно НИКОГА няма да мога да привикна на Линукс. Просто след близо 12, 13 години работа с Windows OS няма никакъв начин да привикна на друга. Просто ще ми е неудобно. Да виждал съм но не искам и не бих я пробвал, освен ако не ми е супер необходима. Мисля, че това важи за доста хора които са ползвали дълги години Windows. Най - малкото свикваш. И макар Windows-а да е направен за да го пачваш постоянно все пак за мен си остава единствената OS на която бих работил. Вече за сърварна работа е друго нещо.
П.П. Малко ми е старнно, че Лайта върви добре, ама знам ли верно ако е орязън Бих предпочел 98 но за интернет е кофти а и му е спряна поддръжката а на XP-то едва ли ще е скоро. Така че все пак мисля че е сполучлив избор.
___________________________________ "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций "Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
|
|
|
|
|
---
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юни 2006 06:55
Undead Dude написа: Markus Schulz написа: ...десетгодината ми сестра... К`во се обясняваш бе- нали и ти си на 10 Сега по темата: Linux му е майката! Slackware, Debian, Gentoo, Red Hat(въпреки, че ще има да си ъпдейтваш пакети...), Vector Linux- не е като да нямаш избор.
<amc> redhat
<amc> hahaahah
<amc> haa
<amc> ti me ubi
<amc> i debian nqma da otiwa mnogo na takawa mashina
<amc> gentoo oshte po-malko
<amc> shte se kompilira 3 godini -_-
Казах ти го, казвам ти го и тук :Ь
@Riven
Не помня каква беше машината, ама нещо май не ставаше за игри.. софтуер за linux има предостатъчно.. ти хващал ли си се да търсиш?!
___________________________________ > http://last.fm/user/amcdj
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юни 2006 07:10
[07:53:47] <Undead_Dude> да, ама веднъж ако се компилират глупостите ще е ok
Айде да не си говориме с логове;)
Еми... браво на автора- да ти е честит нелегалния OS:)
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юни 2006 08:23
@Raven с първите 2 точки се обърка тотално. Потърси, тук имаше една тема за Линукс, доста странички беше, там ще прочетеш защо бъркаш тотално
А третото... Както винаги съм казвал това е, което е прътът в колелото на Линукс “Аз никога няма да свикна“, наред с “Трябва да си супер програмист и да разбираш адски много от компютри, за да ползваш Линукс“. Различни модификации на тези две твърдения, заедно с онова, че нямало игри и софт, са общо взето най-най масовеите “доводи“ срещу Линукс. Ениуей.
Така. Сега за тая машина... За да я ползват хора, които явно са възрастни и са свикнали с Windows GUI, ти трябва някаква елементарна графична среда, която да не гълта много ресурс. Аз бих заложил на една Fedora с Xfce. Федора-та е най-user friendly, графичен инсталатор, графичен логин и т.н. Xfce пък е един адски лек и адски удобен графичен интерфейс, с който се свиква изключително бързо. Нищо невероятно няма в него, ама гаранция с него се свиква по-бързо и от Win.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
---
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юни 2006 08:29
Recommended for text-mode: 233 MHz G3 or better, 128MiB RAM.
Recommended for graphical: 400 MHz G3 or better, 256MiB RAM.
Много ram иска fedora-та.. иначе и аз много я харесвам, все пак ми беше първото дистро ^^
ps: xfce4 rox (;
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юни 2006 08:34
Следващия път гледай изискванията за х86
С 96мб си работи. Пък ако пичът си намери още 64МБ ще му литне. А ако толкова държи на Win 32 на тая машина... С тоя кекав процесор... 98 и сини екрани. Или 2003 (Само трябва да има 128МБ за през инсталацията) без сини екрани, ама ще си чака по малко да зарежда :Р
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
---
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юни 2006 08:42
rofl.. аз със ctrl+f tyrсих и на това попаднах о0
Minimum: Pentium-class — Fedora Core 5 is optimized for Pentium 4 CPUs, but also supports earlier CPUs such as Pentium, Pentium Pro, Pentium II, Pentium III, and compatible AMD and VIA processors. Fedora takes this approach because Pentium-class optimizations actually result in reduced performance for non-Pentium class processors. In addition, scheduling for Pentium 4 processors, which make up the bulk of today's processors, is sufficiently different to warrant this change.
Recommended for text-mode: 200 MHz Pentium-class or better
Recommended for graphical: 400 MHz Pentium II or better
AMD64 processors (both Athlon64 and Opteron)
Intel processors with Intel® Extended Memory 64 Technology (Intel® EM64T)
Minimum RAM for text-mode: 128MiB
Minimum RAM for graphical: 192MiB
Recommended for graphical: 256MiB
^^
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Май 2007 15:18
Здравейте , преди доста време в тази тема бях искал съвет за ОС за много стар компютър, накрая сложих WIn XP - LITE - SP2 Build 2162. Сега проблема е че пак ми трябва този Уиндовс , но не мога никъде да го открия. Ако някой го има , моля ви да го качи на някой торент или да даде линк към него. Ще съм много благодарен.
___________________________________ Не псувайте шефовете си на майка, защото така се размножават.
Или ги псувайте и си бачкайте като Фрийлансър
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Май 2007 18:45
Ако толкова си го закъсал да е Windows по-добре сложи 2003. Гаранция ще върви по-добре от кое да е ХР, особено ако поиграеш с nLite върху него. И все пак защо не Линукс?
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Май 2007 07:15
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Май 2007 13:45
Бате, мини си на прилична 98-ца с някой и друг антивир там и неа да имаш много грижи ... Тфа XP Lite е мноо съмнително некво.
___________________________________ http://wkoz.net - rap shit 24/7
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Май 2007 10:04
Мерси за линка!!
А за 98-цата, не искам да я слагам защото това експи, върви много добре на такъм клас машини, аз си бях доволен от него.
___________________________________ Не псувайте шефовете си на майка, защото така се размножават.
Или ги псувайте и си бачкайте като Фрийлансър
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|