Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2006 03:17

Undead Dude написа:
Markus Schulz написа:
...десетгодината ми сестра...
К`во се обясняваш бе- нали и ти си на 10 :D

Сега по темата: Linux му е майката! Slackware, Debian, Gentoo, Red Hat(въпреки, че ще има да си ъпдейтваш пакети...), Vector Linux- не е като да нямаш избор.

То темата се изчерпа както разбрах от поста над твоя. Исках да направя само едно допълнение. Сега факт е, че Линукса е доста по - стабилен като ОС. Но има два фактора, даже 3 които са от значение.
1. Ако си геймър - няма достатъчно игри за Линукс
2.Няма и достатъчно и толкова добър софтуер за такъв вид ОС
И 3-я и най - важен според мен. Аз примерно НИКОГА няма да мога да привикна на Линукс. Просто след близо 12, 13 години работа с Windows OS няма никакъв начин да привикна на друга. Просто ще ми е неудобно. Да виждал съм но не искам и не бих я пробвал, освен ако не ми е супер необходима. Мисля, че това важи за доста хора които са ползвали дълги години Windows. Най - малкото свикваш. И макар Windows-а да е направен за да го пачваш постоянно :) :) все пак за мен си остава единствената OS на която бих работил. Вече за сърварна работа е друго нещо. ;)
П.П. Малко ми е старнно, че Лайта върви добре, ама знам ли верно ако е орязън :) Бих предпочел 98 но за интернет е кофти а и му е спряна поддръжката а на XP-то едва ли ще е скоро. Така че все пак мисля че е сполучлив избор.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2006 06:55

Undead Dude написа:
Markus Schulz написа:
...десетгодината ми сестра...
К`во се обясняваш бе- нали и ти си на 10 :D

Сега по темата: Linux му е майката! Slackware, Debian, Gentoo, Red Hat(въпреки, че ще има да си ъпдейтваш пакети...), Vector Linux- не е като да нямаш избор.

<amc> redhat
<amc> hahaahah
<amc> haa
<amc> ti me ubi :D
<amc> i debian nqma da otiwa mnogo na takawa mashina
<amc> gentoo oshte po-malko
<amc> shte se kompilira 3 godini -_-

Казах ти го, казвам ти го и тук :Ь

@Riven
Не помня каква беше машината, ама нещо май не ставаше за игри.. софтуер за linux има предостатъчно.. ти хващал ли си се да търсиш?!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2006 07:10

[07:53:47] <Undead_Dude> да, ама веднъж ако се компилират глупостите ще е ok

Айде да не си говориме с логове;)

Еми... браво на автора- да ти е честит нелегалния OS:)

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2006 08:23

@Raven с първите 2 точки се обърка тотално. Потърси, тук имаше една тема за Линукс, доста странички беше, там ще прочетеш защо бъркаш тотално ;)
А третото... Както винаги съм казвал това е, което е прътът в колелото на Линукс “Аз никога няма да свикна“, наред с “Трябва да си супер програмист и да разбираш адски много от компютри, за да ползваш Линукс“. Различни модификации на тези две твърдения, заедно с онова, че нямало игри и софт, са общо взето най-най масовеите “доводи“ срещу Линукс. Ениуей.

Така. Сега за тая машина... За да я ползват хора, които явно са възрастни и са свикнали с Windows GUI, ти трябва някаква елементарна графична среда, която да не гълта много ресурс. Аз бих заложил на една Fedora с Xfce. Федора-та е най-user friendly, графичен инсталатор, графичен логин и т.н. Xfce пък е един адски лек и адски удобен графичен интерфейс, с който се свиква изключително бързо. Нищо невероятно няма в него, ама гаранция с него се свиква по-бързо и от Win.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2006 08:29

Recommended for text-mode: 233 MHz G3 or better, 128MiB RAM.

Recommended for graphical: 400 MHz G3 or better, 256MiB RAM.

Много ram иска fedora-та.. иначе и аз много я харесвам, все пак ми беше първото дистро ^^

ps: xfce4 rox (;

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2006 08:34

Следващия път гледай изискванията за х86 ;)
С 96мб си работи. Пък ако пичът си намери още 64МБ ще му литне. А ако толкова държи на Win 32 на тая машина... С тоя кекав процесор... 98 и сини екрани. Или 2003 (Само трябва да има 128МБ за през инсталацията) без сини екрани, ама ще си чака по малко да зарежда :Р

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2006 08:42

rofl.. аз със ctrl+f tyrсих и на това попаднах о0

Minimum: Pentium-class — Fedora Core 5 is optimized for Pentium 4 CPUs, but also supports earlier CPUs such as Pentium, Pentium Pro, Pentium II, Pentium III, and compatible AMD and VIA processors. Fedora takes this approach because Pentium-class optimizations actually result in reduced performance for non-Pentium class processors. In addition, scheduling for Pentium 4 processors, which make up the bulk of today's processors, is sufficiently different to warrant this change.

Recommended for text-mode: 200 MHz Pentium-class or better

Recommended for graphical: 400 MHz Pentium II or better

AMD64 processors (both Athlon64 and Opteron)

Intel processors with Intel® Extended Memory 64 Technology (Intel® EM64T)

Minimum RAM for text-mode: 128MiB

Minimum RAM for graphical: 192MiB

Recommended for graphical: 256MiB

^^

Профил ICQ Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 08 Май 2007 15:18

Здравейте , преди доста време в тази тема бях искал съвет за ОС за много стар компютър, накрая сложих WIn XP - LITE - SP2 Build 2162. Сега проблема е че пак ми трябва този Уиндовс , но не мога никъде да го открия. Ако някой го има , моля ви да го качи на някой торент или да даде линк към него. Ще съм много благодарен.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Май 2007 18:45

Ако толкова си го закъсал да е Windows по-добре сложи 2003. Гаранция ще върви по-добре от кое да е ХР, особено ако поиграеш с nLite върху него. И все пак защо не Линукс? :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Май 2007 07:15

http://torrents.to/search/247/WIn+XP+LITE.html

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Май 2007 13:45

Бате, мини си на прилична 98-ца с някой и друг антивир там и неа да имаш много грижи ... Тфа XP Lite е мноо съмнително некво.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 14 Май 2007 10:04

Мерси за линка!!
А за 98-цата, не искам да я слагам защото това експи, върви много добре на такъм клас машини, аз си бях доволен от него.

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com