Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Смятате ли че темата ще е полезна?

Да.Ще имам нужда от малко консултация    78%  78%  [ 435 ]
 Не.Мисля че и сам ще се оправя    22%  22%  [ 126 ]
Общо гласове : 561
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Хардуер:Какво да си взема за тея пари?
Публикувано на: 12 Юли 2009 13:39

Предложете ми някаква комфигурация за 800-900 лева,без монитор и друга периферия,мисля да го използвам и за игри и за друго.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 15 Юли 2009 21:56

Момци, по всичко личи, че след 2.5 години работа видео картата ми взе, че се скапа. Затова първият ми въпрос е дали знаете някой качествен сервиз в София, в който да я тествам (то май освен тестване друго не може да се направи), а вторият ми въпрос е каква карта бихте ми препоръчали да си купя. Фен съм на nVidia, а ето това е останалата част от конфигурацията:
MB: Gigabyte GA-M55S-S3 nVidia nForce 550
CPU: AMD Athlon 64 3500+
RAM: 2x A-DATA 1GB DDR2 800MHz
HDD: Seagate 250GB 7200 16MB

Злополучната карта, ако ви интересува, бе:
VGA: Gigabyte 7600GT 128MB GDDR3 128bit silent pipe

Останалата част, мисля, няма значение. Първоначалната ми идея беше да си взема две карти за SLI режим, но се оказа, че дъното ми не го поддържа.
Та, направете предложения. Разполагам с пари, но очевидно няма смисъл да си взимам кой знае колко хубава карта. Дори по-скоро искам да си взема карта, която да отговаря на конфигурацията, а ако искам по-мощен компютър, най-вероятно ще си взема нов. Все пак ориентировъчно не ми се дават повече от 100лв. Бих желал освен да посочите добри варианти, да посочите и откъде мога да си ги купя.

Благодаря предварително! :)

п.п. Сега се сетих, че искам да ми напишете откъде да купя въпросната карта, а не съм уточнил град. Та, градът е София, а може и от някой интернет сайт да поръчам, макар че нямам PayPal карта или подобните й.
п.п.п. Ако пък някой го интересува защо прецених, че картата се е скапала:
След две поредни последователни отвратителни забивания на Tomb Raider: Legend, ми се появиха едни вертикални черти по екрана - 7-8 групички от по 4-5 май, всичките в една и съща конфигурация, а цветът се определяше от фона (на черен бяха бели). След няколко минути работа пък картината съвсем изчезваше (мониторът не получаваше сигнал). Намерих някакво "решение" - пускам компютъра в safe mode, който успява да зареди, но на 320х240 и 16 цвята. Оставям го така известно време и се оправя. След това при пускане в нормален режим почти винаги няма проблеми. Забелязах, че го правеше всеки път, когато се върна от Сливен, а това означава 1-2 дни без да е работил (обикновено не го изключвам или най-много нощем).
Та мина се не мина бая време (2-3 месеца май), компютърът има нек'ви вируси още от Коледа насам, наскоро зачестиха провикванията на антивирусната, ама аз си изиграх още бая игрици. В събота (11.07), на Punisher, зависна, скофти картината и след няколко включвания, при които през няколко секунди подаваше сигнал на монитора за по секунда, вече не подава никаква картина. "Последният писък на модата" е, че при включване спийкър-а ми пищи, мисля, че понеже не засича карта. В момента пиша от друг компютър ( :lol: ).

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 16 Юли 2009 03:05

:OffTopic:

:shock: СЕНСАЦИЯ !!! Появился новый трёхъядерный процессор :shock:.

:OffTopic:

Публикувано на: 16 Юли 2009 22:38

Здравейте пичове, незнам дали тук е правилното място на което да пиша, но това според мен това е темата, която обхваща моят въпрос.През 2004 моите родители ми взеха компютър, но вече с него не мога да подкарвам игрите :( Първоначално обмислях идеята да си взема нов компютър от Техномаркет или Технополис, след това пък размислих и преминах на варианта да си поръчам компютър по поръчка със частите, които аз желая.Но преди 2 седмици осъзнах, че вместо да дам 200-250лв за захранващ блок, кутия, записвачка(вече почти не ги използват) и т.н. мога да взема много по-мощна видео карта и 4-ядрен процесор вместо 2-ядрен.Ето и нещата които искам да сменя от старата щайга(Съжалявам, че давам линкове към друг сайт, но не мисля че това е чак толкова голям спам).

Видеокарта: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536599
Процесор: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535696
Hard Disk: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535710 или два такива http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528480
RAM Памет:тук се двуума между няколко вида памети и марки
1.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536924
2.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=532592
3.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=532591
4.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536197

П.С. Подреждането на паметите няма значение.

Тук обаче идва истинският проблем.Тъй като искам с така нареченият ми нов компютър да играя само игри, незнам каква дънна платка да избера :roll: , също така и звукова карта.

С моят коментар искам да ви попитам дали частите, които съм избрал стават и ако може да ми препоръчате някаква дънна платка и звукова карта.

Профил

Публикувано на: 17 Юли 2009 02:35

Не знам що си изредил ПЪРВО второстепенните неща, като преди това на най-ПЪРВО място не си сложил... ДЪННАТА ПЛАТКА. Ясно, се малко не чаткаш, вижда се, но "римъмът" е, че като вземеш процесор и дъно, в които да не влезне, ко прайм тогава ? Пием студена H2O ?

Двуомиш се между 4 вида памети, като 3 от тях са за съвсем РАЗЛИЧНИ дъна :).

Разумните хора първо казват точният бюджет, и тогава вече умуват какво да вземат. Аз преди са закупя, 5 години проучвах и следях пазара, всекидневно, новини, статии, ревюта, превюта. И дойде денят да купя... е, не баш, тогава само месец и пол'вина в размишляване на ТОЧНИТЕ чаркалаци, ЦЕНИ и ОФЕРТИ от фирми.

Публикувано на: 17 Юли 2009 11:45

Ok, разбрах те че нищо не съм направил :cry: Ще можеш ли да ми предложиш ъпргрейд за около 900-1000лв. Компютъра го искам предимно за игри.

Профил

Публикувано на: 17 Юли 2009 14:54

Добре, втори въпрос - задължително ли е да се закупи ТОЧНО СЕГА. Т.е. тази седмица или следващата ? А не да се изчакаш октомври-ноември, понеже писал си, че предимно за игри ще го ползваш, значи хардуерният чаркалак ( a.k.a. видеокарта ) трябва да е най-мощна откъм видео, а баш в края на годината идат новите бройки с вграден DirectX 11 хардуерна акселерация. Сегашните са Max 10 ( на NVIDIA си се ориентирал ), а септември идат с 10.1, за замазване на очите на повечето заблудени риби.

И още 2 въпроса - Intel базирана ( дъно + процесор ) или AMD базирана ( дъно + процесор ). С DDR2 или с DDR3 RAM ?

Така, както си дал URLs от по-горният си пост, БЕЗ дъно, БЕЗ че и звукова карта, БЕЗ захранване ( да не се бърка с кутия )... 1000 лв. отидоха. А от 4-ядрен процесор, реално единствените 2 игри, които се възползват пълноценно, са GTA IV и другата я забравих. Е, те наистина товарят и 4-те ядра. Ако са 2, 2-те на 100%.

Публикувано на: 17 Юли 2009 15:21

anryan написа:
Здравейте пичове, незнам дали тук е правилното място на което да пиша, но това според мен това е темата, която обхваща моят въпрос.През 2004 моите родители ми взеха компютър, но вече с него не мога да подкарвам игрите :(
1.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536924
2.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=532592
3.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=532591
4.http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536197

Тук обаче идва истинският проблем.Тъй като искам с така нареченият ми нов компютър да играя само игри, незнам каква дънна платка да избера :roll: , също така и звукова карта.

С моят коментар искам да ви попитам дали частите, които съм избрал стават и ако може да ми препоръчате някаква дънна платка и звукова карта.

Пич ти да не би да си от Габрово случайно? Защото аз работя в един магазин и вчера дойдоха някакви родители сричащи от едно листче същите части които ти си дал.
А по темата ти - не става така както я мислиш, нещата не стоят толкова елементарно само да смениш процесор и видео и да си щтракаш с пръсти.
За процесора който си дал трябва да смениш дънна платка, трябва да смениш рам памет, видео и голямата вероятно - хард или записвачака защото в момента такива дъна с стария IDE интерфейс просто няма да намериш а твоите хард и записвачка 100% са с широкия кабел IDE.
Освен това - още по важно - видеокартата която си дал иска минимум 500W захранване с 8-пинов накрайник. Дълбоко се съмнявам че захранването ти от 2004 година разполага с такъв накрайник и с такава мощност.
А както каза Шерифа - паметите които си дал нямат нищо общо.

Значи аз ти предлагам следното - кажи ми парите с които разполагаш и ще ти дам разумна цена за оптимален вариант компоненти.

Профил

Публикувано на: 17 Юли 2009 16:08

Значи не съм от Габрово(от Симитли съм, това е едно малко градче близо до Благоевград).Може би ще послушам Шерифа за това да направя ъпргрейда в края на годината.Ето това ми е захранването: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=917 - старото изгоря :D Значи сега относно парите - с баща ми сме се разбра ли да направя ъпгрейд на компа като той ми даде 1000лв, може да получа и малко помощ от майка ми.Благодаря за помощта която ми оказахте и че ми отворихте очите за това че нещата не пасват както трябва.

А ако може да ми направите една конфигурация по която горе-долу да знам на къде вървят нещата като цена и части ще съм ви много благодарен, ето нещата които искам - другото оставам на вас да допълните - 4GB Ram - тук вие ми препоръчайте дали да е DDR2 ИЛИ DRR3.
Процесор - тук блуждая между 2-ядрен или 4-ядрен - пак разчитам на вас за мнение, защото от коментара на Шерифа разбрах, че 4-ядрен е малко множко.А относно дали да е Intel или AMD отново оставям на вас да ми препоръчате.За видеокарта отново ще послушам Шерифа, и да изчакам края на годината(Повече накланям към NVidia като марка за видеокарта, но мога и да направя изключение за някоя мощна видеокарта на ATI).
Дъно - тука се оставям изцяло на вас :) Ами то не остана друго, кутията и записвачката няма да ги сменям и така сега ще чакам да ми направите една конфигурация горе-долу по моите изисквания за 1000лв

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 18:02

Радостин Стефанов, айде като си тръгнал да избираш конфигурация за някакъв непознат, вземи да избереш САМО видеокарта за друг, става ли? :)
Постът ми по-горе май остана напълно незабелязан от хората във форума.
Мерси предварително! :)

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 17 Юли 2009 19:24

Blinkers написа:
Предложете ми някаква комфигурация за 800-900 лева,без монитор и друга периферия,мисля да го използвам и за игри и за друго.

Т.е. дъно, процесор, видеокарта, памет, твърд диск и захранване ? Виж по-долната конфигурация на anryan.

MetalGearRex написа:
Момци, по всичко личи, че след 2.5 години работа видео картата ми взе, че се скапа. Затова първият ми въпрос е дали знаете някой качествен сервиз в София, в който да я тествам (то май освен тестване друго не може да се направи), а вторият ми въпрос е каква карта бихте ми препоръчали да си купя. Фен съм на nVidia, а ето това е останалата част от конфигурацията:
MB: Gigabyte GA-M55S-S3 nVidia nForce 550
CPU: AMD Athlon 64 3500+
RAM: 2x A-DATA 1GB DDR2 800MHz
HDD: Seagate 250GB 7200 16MB

Злополучната карта, ако ви интересува, бе:
VGA: Gigabyte 7600GT 128MB GDDR3 128bit silent pipe

Останалата част, мисля, няма значение. Първоначалната ми идея беше да си взема две карти за SLI режим, но се оказа, че дъното ми не го поддържа.
Та, направете предложения. Разполагам с пари, но очевидно няма смисъл да си взимам кой знае колко хубава карта. Дори по-скоро искам да си взема карта, която да отговаря на конфигурацията, а ако искам по-мощен компютър, най-вероятно ще си взема нов. Все пак ориентировъчно не ми се дават повече от 100лв. Бих желал освен да посочите добри варианти, да посочите и откъде мога да си ги купя.

Благодаря предварително! :)

п.п. Сега се сетих, че искам да ми напишете откъде да купя въпросната карта, а не съм уточнил град. Та, градът е София, а може и от някой интернет сайт да поръчам, макар че нямам PayPal карта или подобните й.
п.п.п. Ако пък някой го интересува защо прецених, че картата се е скапала:
След две поредни последователни отвратителни забивания на Tomb Raider: Legend, ми се появиха едни вертикални черти по екрана - 7-8 групички от по 4-5 май, всичките в една и съща конфигурация, а цветът се определяше от фона (на черен бяха бели). След няколко минути работа пък картината съвсем изчезваше (мониторът не получаваше сигнал). Намерих някакво "решение" - пускам компютъра в safe mode, който успява да зареди, но на 320х240 и 16 цвята. Оставям го така известно време и се оправя. След това при пускане в нормален режим почти винаги няма проблеми. Забелязах, че го правеше всеки път, когато се върна от Сливен, а това означава 1-2 дни без да е работил (обикновено не го изключвам или най-много нощем).
Та мина се не мина бая време (2-3 месеца май), компютърът има нек'ви вируси още от Коледа насам, наскоро зачестиха провикванията на антивирусната, ама аз си изиграх още бая игрици. В събота (11.07), на Punisher, зависна, скофти картината и след няколко включвания, при които през няколко секунди подаваше сигнал на монитора за по секунда, вече не подава никаква картина. "Последният писък на модата" е, че при включване спийкър-а ми пищи, мисля, че понеже не засича карта. В момента пиша от друг компютър ( :lol: ).

Магазина си го пише в сайта, адреси в София има. Същият модел може и от други фирми да се вземе ( баш в София, най-големият ГЪЧ от PC фирми :) ), търсачки и информация в Google - бол. Но понеже "бюджета" е ограничен до 100 лв., 9600GT не може за съжаление.

@anryan:

1. Дънна платка: Asus P5Q SE, P45, LGA775, DDR1200, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, ATX, 3г. Гаранция ( 167.66 лв. );
  2. Процесор: Dual Core E5400 (2.7GHz, 2MB, 800MHz FSB, s775) BOX ( 167.13 лв. );
  3. Видеокарта: GF GTS 250, 1GB Asus ENGTS250 DK/HTDI/1GD3, PCI-E, DDR3, 256bit, 2xDVI (HDCP), TV Out, 3г. Гаранция ( 316.01 лв. );
  4. Памет: 2x2GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X4096-6400C5DHX, XMS2, DHX Technology Cooling, доживотна гаранция ( 90.22 лв. );
  5. Твърд диск: 640GB HITACHI, SATA2, 7200rpm, 16MB ( 109.17 лв );
  6. Захранване: Arctic Cooling Fusion 550W Bulk ( 136.98 лв. );
Крайна цена с ДДС: 987,17 лв. ( без доставката ).

Не на последно място, към ВСИЧКИ ви този път обаче, с тези "мизерен" около 1000 лв. бюджет, за каква геймърска конфигурация си говорим ? Посъберете малко кинти, 1500, 2000, тогава за нещо по-така. Все трябва да се прави от някой чаркалак "компромис", който по-нататък може да ви изиграе лоша шега. Е, някой ще каже, за к'во му е това "захранване". Е, как за какво, кое знае с какво "немарково" сте в момента, а за качествени и маркови чаркалаци, редно е да не сте с последна дупка на кавала от някой китайски гараж, нали ? Друг пък, с HDD, к'во ще ги прави тея GBs. Ми аз примерно по 400 GB някъде per month пълня и не ми стигат, а к'во остава за по-дълго време ? Тея 1-2 TB за мен са смешни, за вас - уха, супер много. Отворете си очите, излезте от този форум, сайт, има и други сайтове и форуми, някои от тях СПЕЦИАЛИЗИРАНИ за хардуер, кои български, кои не, вече друг въпрос.

3 дъна са ми "горили", 1 път LAN карта, друго засега не, и се почудих преди години... "абе що е това PC хардуер и има ли почва у мозъка ми ?" - е, има. И вече нямам проблеми. Нека вметна също, че от 3 години so far НЕ използвам и НИКАКВИ антивирусни продукти, НИЩО, и познайте дали имам вируси :). Противно на очакванията... твърдо НЕ. А в такива underground сайтове ходя, поствам и посещавам също ( дето на 5 линка, единият гаранция с вирусче ), че някой ден ако ги откриете, пак ще е добре :).

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 20:16

Мерси за отговора!
А какво ще препоръчаш, ако не слагам ограничение за парите? И все пак да не е излишен разход предвид системата ми на 2.5 години?
Кое според теб е най-важно да се гледа при избор на карта? Гледам ето тази таблица например:
http://www.pcvsconsole.com/features/video/
Аз лично гледам основно скоростта на ядрото и "крайният" bandwidth.
Разбира се, важно е с каква памет е картата (99% задължително с ДДР3), а и кой е производителят, но все пак тези данни, доколкото ги разбирам аз, са си относно стандартните ядра на картите, които общо взето не варират.
Също така явно нямаш проблем с Bulk картите, вероятно предвид двугодишната им гаранция. Какво ти е мнението за silent pipe технологията или еквивалентните й?

Извинявай, че те затрупвам с въпроси, но ако ти се отговаря. ;)

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 17 Юли 2009 20:20

добре бе, ше(ри)фе,
само че нали знаеш, че масата потребители грам не ги боли какъв им е хардуера, стига да има "високи" показатели, нито пък ги боли, ако хванат вирус - едно преинсталиране и готово. затова нема смисъл да се 'абиш да им обясняваш. то който иска да разбира, сам си намира начин.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 20:29

Съгласен съм, че масата геймърчета преинсталацията заради вирус ще ги боли, само защото сейвовете на GTA по традиция са в My Documents.
Само че моля те, прави разлика между хора, които просто не разбират много-много от хардуер (а също и софтуер), и хората, които не се интересуват и държат да не се интересуват.

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 17 Юли 2009 20:32

правя я разликата, просто човека се отнесе от помагането на теб и започна да обяснява неща, които ще са полезни на... (почти) никого тук.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 20:45

Разбирам какво имаш предвид, но все пак съм на мнението, че каза смислени неща (преди отклонението, че трябва да сме с минимум 3г. стаж в някои хард/софт-уерни форуми) - "геймърски конфигурации" за "около 1000лв." - че те на запад за геймърска конфигурация тия пари ги дават само за... конзолата! Компютърът им е още по-скъп, а обръщат внимание и на някой супер як монитор.
Мисълта ми е, че лапетиите дотолкова искат да геймят най-новото GTA, че са готови на много компромиси с компютъра само и само за да го подкарат. А като излезе по-новото такова, компът пак трябва да се сменя.

Относно моята конфигурация ще кажа, че винаги съм си бил геймър, но нямам пари да давам за наистина хубава конфигурация. Затова винаги гледам да измъкна най-доброто, което мога за парите, които имам, когато правя ъпгрейд или взимам нов компютър, и по-важното - не рева, че не ми тръгва някоя нова пуцалка - има достатъчно други интересни игри, които да ми вървят на компютъра.

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 17 Юли 2009 20:51

де да бяха повечето хора с твоето мислене в такъв случай :)

Профил

Публикувано на: 17 Юли 2009 21:06

Времето е такова, че... или смяна само на един чаркалак, или всичко. Най-вече Intel правя това. През 6/12 месеца нов процесорен цокъл, а и това, което гледам за следващите 2-3 години, не е по-различно. Т.е. купуваш сега DDR2 за дъното си, утре не можеш да си позволиш да си купиш DDR3, щото не можеш да го "пъхнеш" в него, или ако можеш, то RAM-а ще изисква max. 1.65 Voltage, т.е. задължително трябва да е от новото поколение DDR3, които пък от своя страна щом ще правиш такъв ъпгрейд, значи и си замислил за нещо от рода на Core i5/i7, най-евтиният струва 500-тина лева, нищо работа... Така ги правят нещата, че колкото се може ПОВЕЧЕ кинти да измъкват от крайният потребител. Просто всичко е навързано. Ей ся и USB 3.0 feat. SATA3, вчера гледах първото излезнало дъно с поддръжката му... ми красота, на 700 кинта САМО за него единствено Hi-End People ще дадат. Ако е под 700, ще е огромен късмет :).

Както и да е, MetalGearRex в дъното си можеш да "напъхаш" и по-мощна видеокарта, за повече кинти, 200-300 лв., въпросът е, че ТОГАВА процесорът ще я "спъва", ако е под 3 GHz ( да не се бърка с 3000+ и подобни "плюсчета", маркетингови трикове за заблуда най-вече ). Така че или САМО новата видеокарта, ИЛИ пак... нова конфигурация :). И вече казваш кой чаркалак най-много кинти да налееш. Всеки с изискванията си. Едни искат да изтискат най-много от процесора, други от видеокартата, трети от дъното ( + процесора, за overclock ), четвърти и охладителче искат, пети... ама и водно да е, шести - всички чаркалаци с H2O ( 600+ лв. нагоре ги гледах в reset-а-, еФтиния до дупка ).

@apaunchev: Едно е да напиша - ми купуваш тея и тея компоненти, от еди си кой магазин и това е, ДРУГО е И с обяснения, що-годе разбираеми, пък който иска да си ги смята за излични. Именно за това и има мозък човека, за да ОТСЕЕ от дадена статия, ревю, превю, информация, пост, мнение, което ЗА НЕГО е полезно като знания, кое не :).

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2009 21:49

Шерифе, напълно съм съгласен с мнението ти за "изстискването" на крайния потребител - то почти нямаш възможност за ъпгрейд - или всичко, или нищо в повечето случаи. И лошото е, че е така от край време и явно ще продължи да е така.
¦•••SHERIFA•••¦ написа:
Както и да е, MetalGearRex в дъното си можеш да "напъхаш" и по-мощна видеокарта, за повече кинти, 200-300 лв., въпросът е, че ТОГАВА процесорът ще я "спъва", ако е под 3 GHz ( да не се бърка с 3000+ и подобни "плюсчета", маркетингови трикове за заблуда най-вече ). Така че или САМО новата видеокарта, ИЛИ пак... нова конфигурация :). И вече казваш кой чаркалак най-много кинти да налееш. Всеки с изискванията си. Едни искат да изтискат най-много от процесора, други от видеокартата, трети от дъното ( + процесора, за overclock ), четвърти и охладителче искат, пети... ама и водно да е, шести - всички чаркалаци с H2O ( 600+ лв. нагоре ги гледах в reset-а-, еФтиния до дупка ).

Наясно съм, че няма смисъл да се изгъзвам с кой знае каква карта (общо взето всичко мога да вкарам, все още са си на PCI-Express слот картите), понеже останалата част от конфигурацията е слаба. Затова и питам до колко мощна карта има смисъл според теб. То това нещо вече много трудно може да се прецени, още повече от някой не дотолкова запознат като мен. Затова питам. Мисълта ми е, ако махнем ограничението за парите (или го вдигнем до към 150лв. например), какво би препоръчал. Спомена за GForce 9600GT например...

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 19 Юли 2009 06:06

Да, 9600GT или max. 9800GT. 9800GTX/GTX+/GTS250 ( все едни и същи реално, по-задълбочено има съвсем малки разлики ) вече не. По дати на излизане, понеже си ги спомням, 9600GT NVIDIA пуснаха февруари 2008г., а 9800GT пуснаха края на юли 2008г. Ако няма скоро да upgrade-ваш, близката година, до другата есен примерно, 9800GT ще е добре за подкарване на сравнително средни стойности почти всички игри. Вече в зависимост от датата на излизане на играта, изискванията й и прочие, най-новите естествено на по-ниски детайли, Crysis 2/GTA IV/DiRT 2 особено :). 30 FPS хваща ли, добре ще е ( с Fraps-а се проверява ). 9600GT, 9600GTO, 9500GT, 9400 също май имаше, вече... колкото да има "нещо", да не е тип отбий номер. Сещам се заглавието на в. "Компютри", когато писаха статия за 9600GT: "9600GT - истинският среден клас" 8) ( понеже 8600GT не удовлетворяваше това, а 8600GTS беше на доста по-солена цена ).

Аз ако съм на теб, ще посъбера още кинти, като станат повечко, и по-нататък ще си купя по-нова, мощна и добра видеокарта, която ще поддържа ДОРИ и DirectX 11 ( октомври идат първите бройки на ATI, декември/януари на NVIDIA ), само дето с нея... и upgrade на останалата част от конфигурацията ( a.k.a. всичко :) ).

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com