Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Компа се изключва сам
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:07

Значи днеска два пъти компа се изключи без да е спирал тока. И при двата случая като пробвам пак да го включа отначало не ще и трябва да изчакам малко, за да се включи. Веднага се сетих, че може да е прегряло нещо, но и трите вентилатора (на процесора, захранването и видео картата) се въртяха нормално. Обаче видео картата леко пареше и не знам дали това е нормално. А най-много ме притеснява това, че като се изключи после трябва малко време, за да се включи, защото предполагам, че това означава, че е нещо хардуерно. Та въпроса ми е от какво се изключва?

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие: Re: Компа се изключва сам
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:09

Провери си колко градуса ти е? Предните години при мен от висока температура многократно се изключваше.. оттогава просто не съм си затварял кутията.. :lol: Че 80градуса достигаше и по защитен механизъм се изключваше.. иначе, досега да се е разляла пластмаса енд стъф.. :roll:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:11

Сори за леймърския въпрос ама как се проверява колко градуса е?

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:19

Бе.. настикаше се някакъв Ф при стартиране на компа.. и после се гледа температурата, ма как точно беше някой повече дето помни да каже.. :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:30

И според мен е от температуратaта. Моят прави подобни мизерии.
За температурата, по-добре си свали някой софтуер. Някой беше споменавал, че проверкат през биоса не дава точни данни.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:30

Можеш да провериш градусите с Everest :wink:

Цитат:
Бла Бла Бла!

В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:40

Loopmaster написа:
Можеш да провериш градусите с Everest :wink:

Ок ще я пробвам тая програмка. Мерси.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Юли 2008 21:59

Значи хора температурите са следните:
Mother Board e 38;
CPU e 48;
GPU Diode e 58;
HD e 44;
Aux e 49.

Да питам това нормално ли е?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Юли 2008 22:27

Варян 1 Значи много пъти ми се е случвало така както на теб да ми спре компа без да спира тока. Установих , че това е от захранването. Понеже обичам да се разтягам като лукум на стола и понякога застъпвам кабела за тока на компа прекъсва леко и бум но ток но комп.
Варянт 2 виж дали вентилаторчето нa картата ти ce върти. Ако прегрява е възможно да се задейства предпазен механизъм, за да не ти избуши картата.
Варянт 3 каквото ти казаха пичовиете ;)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 00:46

Mad Hatter написа:
Варян 1 Значи много пъти ми се е случвало така както на теб да ми спре компа без да спира тока. Установих , че това е от захранването. Понеже обичам да се разтягам като лукум на стола и понякога застъпвам кабела за тока на компа прекъсва леко и бум но ток но комп.
Варянт 2 виж дали вентилаторчето нa картата ти ce върти. Ако прегрява е възможно да се задейства предпазен механизъм, за да не ти избуши картата.
Варянт 3 каквото ти казаха пичовиете ;)

Вариант 1 - не мисля, щото кабела на захранването не се застъпва със стола и въобще с нищо.
Вариант 2 - както вече казах вентилатора се върти идеално. Проверих го.
Вариант 3 - мисля, че е възможен. Но пък днеска не беше кой знае колко горещо, а компа е работел и в по-горещи дни.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 01:45

Еми.. температурата ти е добре, според мен. Да не си фанал троянец? :)

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 04:25

Oбщо взето може да е от всичко...Кога се изключва компютъра, при натоварване - гейминг?

Най често е или от високи температури или от проблем със захранването.Температурите ти ми се струват горе-долу добре, все пак кажи какви точно са компонентите, защото за всеки компонент си е различно.Захранването какво е?Aко е някой китайски боклук вграден в кутията, от там идват проблемите.

Дай и скрииншот от "Датчик" секцията на Everest.Можеш да провериш HDD-то за errors с HD Tune Pro, не на Quick Scan.После и един тест за стабилност на CPU-то и Ram-та с Prime95.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 09:41

Вuddy написа:
Oбщо взето може да е от всичко...Кога се изключва компютъра, при натоварване - гейминг?

Най често е или от високи температури или от проблем със захранването.Температурите ти ми се струват горе-долу добре, все пак кажи какви точно са компонентите, защото за всеки компонент си е различно.Захранването какво е?Aко е някой китайски боклук вграден в кутията, от там идват проблемите.

Дай и скрииншот от "Датчик" секцията на Everest.Можеш да провериш HDD-то за errors с HD Tune Pro, не на Quick Scan.После и един тест за стабилност на CPU-то и Ram-та с Prime95.

Вчера и двата пъти беше при гейминг. Иначе днеска сутринта като пробвах да включва компа се включи за 2-3 секунди и после се изключи. Така няколко пъти стана, но накрая се включи нормално и сега работи. Компонентите са: проц - интел целерон 3.2 ГХЗ, видео - ГеФорсе 8600 ГТ, рам - 1 ГБ, дъно - ASRock ConRoeXFire-eSATA2 (поне така се изписва в евереста). Захранването къде да го проверя какво е, че си нямам идея какво е? А това "датчик" нещо не го намерих. Тия програмки HD Tune Pro и Prime95 сега ще ги видя какво ще покажат.

Хамелеоне, анти-вирусната никакви троянци не показва.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 09:48

Indy, къде точно в софия се намираш(квартал), че имам едно подозрение...
Иначе както казват хората може да е всичко - от прах до дефектен рам :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 09:50

http://img372.imageshack.us/img372/3828/13981529xo2.jpg

Ей това.

Захранването го проверяваш като отвориш кутията и видиш какво пише на лепенката.
Залагам си единия бъбрек, че е китайски боклук (JNC, Codegen...) и е от него.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 10:18

Вирус, прегряване на процесора, захранване, недобре наместена/запрашена платка. Това е което мога да ти помогна аз от личен опит.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 10:19

Сентри, в Белите Брези живея. Не знам какво общо има това, но щом питаш.

Бъди, ето шота - http://indianajones.hit.bg/Everest.bmp
А захранването е Delux.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 10:45

Щото вчера имаше два почти неосезаеми токови удара там, където живея, а пък помня, че не си много далеч от там(не знам от къде), но се оказа, че не си и чак толкова близо...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 10:51

То между другото вчера 2 пъти спря тока забравих да кажа. Ама не мисля, че има общо, щото гасенето на компа сам не ставаше когато спираше тока пък и при нас редовно си спира тока и не е имало такива проблеми.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 11:16

Не, просто това, което го описа
Цитат:
Значи днеска два пъти компа се изключи без да е спирал тока. И при двата случая като пробвам пак да го включа отначало не ще и трябва да изчакам малко, за да се включи.

ми се е случвало само и единствено при токов удар. Но щом често спира тока във вас има вероятност захранването да почва да сдава багажа вече. Това не значи обезателно "сменяй го", но ако продължи така може и да се наложи.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com