Заглавие: Лаптоп, компютър, БТК АДСЛ и нужда от малко помощ. Публикувано на: 30 Мар 2009 18:30
Имам нужда от малко помощ. Абонат съм на БТК АДСЛ от много време вече и досега не съм имал проблем да свържа два компютъра в мрежа, така че да имат локална мрежа и интернет. Поне не и досега. От 6 месеца притежавам лаптоп, който за разлика от настолния компютър, е с Виста вместо XP. Като цяло това не бе проблем до днес, когато за първи път ми потрябва локална мрежа и забелязах, че по някаква причина такава няма. PC-то доставя интернет до лаптопа чрез втората си лан карта, но само до там. Опитах автоматични настройки, опитах и ръчни, но единствения резултат, който получавам е полвинчат - имам или само локална мрежа (в случай, че оставя автоматичните настройки) или само интернет мрежа (в случай, че настроя ХР-то, а оставя Вистата на автоматични. Ако настроя ръчно и двете машни ми показва, че са свързани, но нито едината не засича другата.
Затова и моля за помощ! Някой има ли опит в такава ситуация и може ли да помогне?
___________________________________ In law a man is guilty when he violates the rights of others. In ethics he is guilty if he only thinks of doing so.
|