Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: DarthMod Ultimate Commander Mod for Empire Total War... apart from tons of other games.
Заглавие: Лаптоп, компютър, БТК АДСЛ и нужда от малко помощ.
Публикувано на: 30 Мар 2009 18:30

Имам нужда от малко помощ. Абонат съм на БТК АДСЛ от много време вече и досега не съм имал проблем да свържа два компютъра в мрежа, така че да имат локална мрежа и интернет. Поне не и досега. От 6 месеца притежавам лаптоп, който за разлика от настолния компютър, е с Виста вместо XP. Като цяло това не бе проблем до днес, когато за първи път ми потрябва локална мрежа и забелязах, че по някаква причина такава няма. PC-то доставя интернет до лаптопа чрез втората си лан карта, но само до там. Опитах автоматични настройки, опитах и ръчни, но единствения резултат, който получавам е полвинчат - имам или само локална мрежа (в случай, че оставя автоматичните настройки) или само интернет мрежа (в случай, че настроя ХР-то, а оставя Вистата на автоматични. Ако настроя ръчно и двете машни ми показва, че са свързани, но нито едината не засича другата.

Затова и моля за помощ! Някой има ли опит в такава ситуация и може ли да помогне?

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: Лаптоп, компютър, БТК АДСЛ и нужда от малко помощ.
Публикувано на: 30 Мар 2009 19:16

Опитай на ръчните настройки да смениш IPтата и маските на някакви по-нестандартни, че стандартните са заети принципно от мрежата на БТК за стандартни услуги и мониторинг.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com