Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Моля помогнете отностно подновяването на PC части
Публикувано на: 27 Авг 2008 12:37

Хора решил съм да подновя дъното процесора и рама за първо време.Аз живея в Испания ... имам няколко вапроса преди да направя порачката.
Ето частите на които първоначално се спрях:

INTEL CORE2DUO E8400 3.00BOX -- 140 евро
GIGABYTE N650SLI-DS4L ATX S775 -- 72 евро (преди се бях спрял на Gigabyte EP45-DS3 /P45/LGA775 но поддържа ATI CrossFireX™)
GEIL DDR2 2GB/4GB 800 (2x1/2x2) GAMING CL4 ULTRA -- 41/82 евро
TRUST 570W double VENT. PW5500 -- 41 евро
монтаж -- 35 евро
лимита ми е от 360 евро

Така относно дъното несъм сигурен какво точно да сложа затова искам да задам няколко въпроса.
Заслужавали си да се взима дъно хибрид тоест което поддържа DDR3?
Заслужавали си дъното да баде с SLI възможност? или просто да използвам по мощна видео карта?
Какво мислите за дъното на което съм се спрял и ми предлагат в случай че искам да бъде с SLI http://www.appinformatica.com/placas-base-intel-gigabyte-n650sli-ds4l-atxs775.php?
От магазина ми казаха че ако за вбъдеще решя да слагам по-мощна видео карта или да използвам SLI ще трябва да имам захранване от порядака на 570W модел Trust ама не сам сигурен дали е точно така?
Какво дъно бихте ми препорачали да сложа?
официалната страбица на магазина е http://www.appinformatica.com/

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Моля помогнете отностно подновяването на PC части
Публикувано на: 27 Авг 2008 12:41

За SLI съм чел, че минимум 1kW захранване ти трябва, за да нямаш никакви проблеми.

EP45-DS3 /P45/LGA775 не поддържа ATI Crossfire, но поддържа възможност за SLI с nVidia карти

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 27 Авг 2008 12:49

Sweeney Todd написа:
За SLI съм чел, че минимум 1kW захранване ти трябва, за да нямаш никакви проблеми.

EP45-DS3 /P45/LGA775 не поддържа ATI Crossfire, но поддържа възможност за SLI с nVidia карти

Грешката за дъното е моя сега видях че става вапрос за два различни модела EP45-DS3 /P45/LGA775 и GIGABYTE EP45 DS3R S775 АТХ. Незнам дали този модел GIGABYTE EP45 DS3 S775 ATX и EP45-DS3 /P45/LGA775 са еднакви (мисля че не).

А можеш ли да препорачаш някое дъно от те зи на тази страница http://www.appinformatica.com/placas-base-intel.htm

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Авг 2008 12:58

Sweeney Todd написа:
Грешно.
Sweeney Todd написа:
Грешно.
TheCGS написа:
Добър избор.
TheCGS написа:
GIGABYTE N650SLI-DS4L ATX S775
Грешен избор, дъното не е добро.
TheCGS написа:
(преди се бях спрял на Gigabyte EP45-DS3 /P45/LGA775 но поддържа ATI CrossFireX™)
Правилно си се бил спрял, дъното е много добро (като цяло дъната с Intel chipset са по-добри от тези с nVidia Chipset).Това, че поддържа Crossfire не знам защо те спира - това е технология за работа с две или повече ATI видеокарти (алтернативната е SLI с nVidia видеокарти).В момента ATI са лидера на видеокартите, и Crossfire се води по-добрата технология.
TheCGS написа:
Пак добър избор.
TheCGS написа:
До сега марката Trust ми е била позната само за производство на джойстици, геймпади и т.н.Качеството на захранванията им не изглежда лошо иначе, но е по-препоръчително да се насочиш към марка като Chieftec.
TheCGS написа:
Не.
TheCGS написа:
Заслужавали си дъното да баде с SLI възможност? или просто да използвам по мощна видео карта?
Както казах по-горе, дъната с поддръжка на SLI не струват, пък и са по-скъпи.Друг е въпросът, че и да използваш две видеокарти на каквато и да е технология не е много добро решение.Просто като видеокартата остарее, купуваш нова по-добра единична.
TheCGS написа:
От магазина ми казаха че ако за вбъдеще решя да слагам по-мощна видео карта или да използвам SLI ще трябва да имам захранване от порядака на 570W модел Trust ама не сам сигурен дали е точно така?
Така е.За машина която се купува в днешни дни е препоръчително захранването да е поне 550W марково.

Не спомена каква видеокарта ще взимаш между другото?

Профил

Публикувано на: 27 Авг 2008 13:10

Вuddy написа:
Sweeney Todd написа:
Грешно.
Sweeney Todd написа:
Грешно.
TheCGS написа:
Добър избор.
TheCGS написа:
GIGABYTE N650SLI-DS4L ATX S775
Грешен избор, дъното не е добро.
TheCGS написа:
(преди се бях спрял на Gigabyte EP45-DS3 /P45/LGA775 но поддържа ATI CrossFireX™)
Правилно си се бил спрял, дъното е много добро (като цяло дъната с Intel chipset са по-добри от тези с nVidia Chipset).Това, че поддържа Crossfire не знам защо те спира - това е технология за работа с две или повече ATI видеокарти (алтернативната е SLI с nVidia видеокарти).В момента ATI са лидера на видеокартите, и Crossfire се води по-добрата технология.
TheCGS написа:
Пак добър избор.
TheCGS написа:
До сега марката Trust ми е била позната само за производство на джойстици, геймпади и т.н.Качеството на захранванията им не изглежда лошо иначе, но е по-препоръчително да се насочиш към марка като Chieftec.
TheCGS написа:
Не.
TheCGS написа:
Както казах по-горе, дъната с поддръжка на SLI не струват, пък и са по-скъпи.Друг е въпросът, че и да използваш две видеокарти на каквато и да е технология не е много добро решение.Просто като видеокартата остарее, купуваш нова по-добра единична.
TheCGS написа:
Така е.За машина която се купува в днешни дни е препоръчително захранването да е поне 550W марково.

Не спомена каква видеокарта ще взимаш между другото?

Първо много благодаря за точните отговори колкото до видеото сега сам с Nvidia 8600GT DDR3 256mb . Смятам след около месец можеби два да ч сменя с Nvidia 9600GT 512MB DDR3 PCX/Nvidia 9600GT 512MB HDMI или нещо от сорта.Винаги съм бил с канрти на Nvidia и затова не съм запознат с моделите на ATI и по точно кои модел се равняват на сериите 8 и 9 на Nvidia.Забелязах че на страницата магазина не разполага с захранвания модел Chieftec а имат някакви други.http://www.appinformatica.com/fuentes-alimentacion.htm. Още един път мерси за отговорите

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 27 Авг 2008 13:11

Вuddy написа:
Sweeney Todd написа:
Грешно.
Sweeney Todd написа:
Грешно.
1. Така съветват в хардуерния форум...
2. Agree, говорех по спомен :roll:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 27 Авг 2008 13:21

Искам да попитам каква е разликата между тези дъна GIGABYTE EP45-DS3 /P45/LGA775 и GIGABYTE EP45 DS3R S775
ATX и GIGABYTE EP45 DS3 ATX S775?

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Авг 2008 14:33

TheCGS написа:
Искам да попитам каква е разликата между тези дъна GIGABYTE EP45-DS3 /P45/LGA775 и GIGABYTE EP45 DS3R S775
ATX и GIGABYTE EP45 DS3 ATX S775?
Първото и третото са еднакви.Между първото и второто, второто има една допълнителна екстра - поддръжка на RAID, което ти едва ли ще ползваш.Вземи по-евтиното.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Авг 2008 17:15

35 евро за монтаж? :stooped:

Профил ICQ WWW

Публикувано на: 27 Авг 2008 17:26

ivanatora написа:
35 евро за монтаж? :stooped:

еми толкова е кво да направя :?:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Авг 2008 20:45

Купи си частите и си отвори книжката и я зачети...

Ако си поне малко технически грамотен ще можеш да си го сглобиш сам... Парите за сглобяване ги налей някъде... За предпочитане в чаша... :)

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 27 Авг 2008 21:01

Ако наистина искаш частите ти да са добре съвместими една с друга по-добре се обърни към специалист, вярно ще му дадеш малко кинти за сглобяването, но поне ще знаеш, че всичко ще е ок.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com