dx4 написа:
Buddy само ти се чуда как може да предложиш една от най кофти марките монитори на пазара на човека?Смисъл ок Dell който си предложил за wide screen тва е много добро решение ама за 19-ка да предложиш белинеа? направи ли си труда да прочетеш поста ми къде съм му предложил NEC дори и да не разбираш много от монитори само цената от 800 лева трябва да те наведе на мисълта кой монитор е по добър?А като марки няма да говорим колко назад е въпросната белинеа....
А аз ти предлагам първо да пуснеш едно търсене по българските форуми, HWBG и подобни - има хора които вече достатъчно са писали за този монитор (Belinea-та).
А тази изцепка да се водиш по цената на продукта за това дали е хубав няма да я коментирам.
Този Nec дето го предлагаш, не е лош - но в никакъв случай не си заслужава 800 лева.Да не говорим, че отдавна е извън производство, което означава - стар и залежали на склад бройки с завишена цена, което обяснява защо струва 800 лева.
Панелите на Nec-а и Belinea-та са PVA и MVA, кажи-речи същото, алтернативни технологии.
Nec-а е с 1500:1 контраст, Belinea-та също.Човека ще ползва монитора за гейминг, което означава, че времето на реакция е важно.При Belinea-та то е много по-добро (8 секунди gray to gray), а при NEC-а е 20 секунди (около 14 секунди gray to gray ако не се лъжа).
Belinea-та за 450 лева е перфектен монитор, нещо различно от TN мониторите в този и по-ниският ценови клас.