Автор |
Съобщение |
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Nokia vs SE Публикувано на: 26 Юли 2008 18:21
значи пичове мисля да си взимам нов телефон и се двуумя кандидатите са два Nokia и Sony Ericsson според марки Нокиа имат телефони с не толкова атрактивен дизайн, но пълни с екстри СЕ праят готини телефони силно ориентирани към музиката Нокиа са една идея по скъпи обаче пък имат екстри, а и са марка с традиции, а СЕ е относително нова марка.... та ако има някои разбирачи, моля да ми покажат сравнения на телефони от един и същи тип, понеже аз не разбирам много защото е трудно да сравнявам нокиа н73 със сен850 примерно, това са различни типове телефони благодаря предварително
|
|
|
|
|
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 26 Юли 2008 18:52
Гласувах за Нокия, но трябва да призная, че имам Н73 и съм пристрастен. Първия въпрос, на който трябва да си отговориш е за какво ще ти трябва телефона и от какво ще се нуждаеш: wi-fi, камера, музика, операционна система и т.н. Другият важен въпрос е колко пари можеш да дадеш. От там нататък е лесно.
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 26 Юли 2008 19:00
парите нямат значение(да не кажете вземи си н95 тогава) до към 600 лв мога да дам пък за какво ми трябва ли? еми трябва ми за нормлано ползване-телефония, смс-си, ммс-и, музика....имам си пс за уай фая
|
|
|
|
|
Dr Zombayo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 26 Юли 2008 19:21
Гласувах за Нокия, ериксоните не са ми по вкуса, пък нокиите са с повече екстри, както спомена Ботлайк. До 600 лева със сигурност ще си намериш Симбиан, даже с 9.2. Плюс това всички иман СЕ.
|
|
|
|
|
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 26 Юли 2008 19:21
За тези пари можеш да си вземеш смартфон, но не знам дали ти харесват и дали наистина ще използваш симбиана. Ако наистина ти трябва само телефон, на който да слушаш музика се насочи към W-серията на СЕ. Друг добър избор е и К850.
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 26 Юли 2008 20:05
Гласувах за SE, защото имам нокия Сега сериозно- тоя Symbian нищо читаво няма. Менютата са супер зле оформени, да не говорим колко батерия смуче. За телефон с OS си търсете windows mobile устройство или iPhone. При SE наистина може да липсват телефони с WiFi, обаче мобилния нет в BG си беше ок и като скорост, и като цена. Качеството на камерата, музикалния плеър, менютата са на осезаемо по-високо ниво от тия на Nokia. btw, имал съм 2нокии, преди някой fanboy да пита
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 26 Юли 2008 22:07
чувал съм че нокиите като цяло като че ли били задръстени - бавно зареждане на песни(3сек ама все пак)..... пък СЕ имат Edge
|
|
|
|
|
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 00:06
Undead Dude, не знам какво не ти харесва на оформлението на менютата, като можеш да смениш мястото на всяко меню или папка. Има десетки музикални плеъри с настройки за всеки вкус. За батерията спор няма - ако го ръчкаш здраво може да ти се налага и всяка вечер да го зареждаш. А това, че iPhone е по-удачен заместител на симбиан просто няма да го коментирам... Till Lindemann, какво зареждане на песните?
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 00:18
Ем, то тва хубаво Ама благинките за окото къде ги? По другите марки всички менюта са анимирани, зареждат бързо(тука вече съм сигурен само за SE) и такам. +тва, за да проверя колко свободно място имам на memory картата трябва да се ровя мн дълбоко в менютата. Единствено e71 и e61i си заслужават според мен
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
|
N2O
|
|
В момента играе: С пишката си и белот.
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 02:51
Тук гласувам за SE, тъй като ще го ползваш за музики, снимки и други лигавинки (като мен ^^). В менюто се рови много по лесно (определено е по-лесно, докато се оправя с Нокията 6120 на баща ми се побърках, прости работи са завряни в на майка си Цензурата, като инфото за свободно място например). Насочвам те към W-серията на SE. Нямам точно от нея, но като цяло до сега съм имал само SE-та и не съм изпитвал никакви технически проблеми и т.н. Само гледай да не е с джойстик. Сега съм с K770i, който е n/c. Така че обмисляй. Избора си е твой, аз само те насочвам. А и както каза UD, менютата определено се зареждат по-бързо. Свидетел съм, че на N73 ME зарежда много по-бавно, отколкото на K750..
___________________________________ Продава се Creative Zen Vision W 30GB
|
|
|
|
|
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 09:52
Прави сте, че СЕ имат красиви менюта, а на Нокия някой неща са доста забити... Аз например минах от СЕ на Нокия и първите 2 седмици гледах като теле. Till, както каза и N2O, насочи се към W-серията или К850.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 11:34
благодаря много ПС честити ми 3000 поста
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 12:54
Аз от както преди 4-5 години си взех първия ми сони ериксон,друга марка не съм пипал.Много ме кефят тея телефони.Нокия съм забелязал че спецялно тея по новите им модели работят адски бавно и се преебават много лесно
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 16:40
Аз имам Nokia 6233. Купих го миналата година по това време. Засега нямам никакви забележки и проблеми с него. Много съм доволен и не смятам да го сменям в близката 1 година. Изобщо не е бавен ( особено ако имаш по-малко от 100 МB заети е направо пушка ). Аз обаче съм му наслагал 600 MB MP3 и видеоклипове, и затова може би лееееко бави, но в границата на допустимото. Диспея е страхотен. Висока резолюция, супер контрастен. Дори и на слънце се вижда перфектно. Звуха също е къртач. 2 колонки за стерео звук, с достатъчно силен и качествен саунд. Камерата малко куца, особенно на тъмно, но не е болка за умиране. Никога не съм имал SE, за да направя някакво сравнение.
|
|
|
|
|
Napster
|
|
В момента играе: Pro Evolution Soccer 2009
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 17:04
Лично на мене ми допада повече Нокия. Но ти си каза за какво ще го ползваш, така че си вземи SE
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 17:25
еми да, нямам намерение да следя за задръстванията в още некупената си кола(н82 мапс) или да се възползвам от другите милиооооооони екстри на симбиана(например кои?) да си го ползвам за звънкане, музика и като трябва да снимам нещо уникално
|
|
|
|
|
`soulfly`
|
|
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 27 Юли 2008 21:42
Ако държиш на качествена музика си вземи Nokia N81 8GB.Има 2 стерео говорителя.Аз имам такъв и мога да ти кажа,че музиката е страхотна както и другите работи.От целия телефон само камерата куца,но то при снимки на светло снима добре.
|
|
|
|
|
Kamelot
|
|
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Re: Nokia vs SE Публикувано на: 28 Юли 2008 10:42
Aз имах W700i(ама го загубих на плажот -.-).Много бях доволен от него особено за музика. Са смятам да си зема К750, поради парични проблеми
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|