Хммм на мен ми се е случвало също да се прецака експлорера. Дава ми "send or dont send error". Давам "dont send" и след известно време той си се рестартира от самосебе си. Но никога досега не ми се е случвало да не ми се зарежда при стартиране на Windows. Ето моите теории за това:
1. Хванал си вирус, който е преебал windows-а.
2. При опита да изтриеш някой вирус, си изтрил някои системни файлове. Причината най-вероятно е, че файловете са били заразени.
3. Опитал си да почистиш диска и по погрешка си изтрил не това което трябва.
4. Бърникал си windows директориите. И тъй като едва ли самия windows ти е позволил да му търкаш файловете ( освен ако не си го излъгал по някакъв начин ) си го направил под друга операционна система.
Има и други, но според мен е някоя от гореспоменатите. Вариантите за оправяне са няколко:
1. ( важи само за проблем 1 ) Сканирай с антивирусна. Ако проблема не се реши след премахването на вируси тогава премини към точка 2...
2. Може да се опиташ да repair-неш windows-a. Аз лично не го препоръчвам.
3. Ако си направил back up отвори го или пък върни настройките до по-ранна дата с System Restore.
4. Формат
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Аз лично съм почитател на този метод. Няма нужда да се занимаваш да търсиш проблема откъде е и т.н. Просто правиш един формат и след това всичко си е OK. Вярно че отнема време, ама от личен опит знам, че тези 2 часа които ще отделиш за формата може тъпкано да ти се върнат ако примерно загубиш 10 часа в търсене на проблема и начини на решаването му.