Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: damn windows explorer
Публикувано на: 06 Юли 2008 23:32

Абе момци всеки път като си пусна ПЦ-то windows explorer-a не ми се зарежда и трябва да го пускам ръчно от таск мениджира.Как да го оправя че да си ми го зарежда нормално?

Профил

Аватар
Заглавие: Re: damn windows explorer
Публикувано на: 06 Юли 2008 23:50

кво кво кво кво кво кво
уиндоус експлоуъра не се зарежда(автоматично?) или изобщо от иконата с която си го пускаш?
неясно си го оформил въпроса

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 06 Юли 2008 23:58

просто не му се зарежда, като него го няма, няма как да му намери иконката (аз дори не знамдали има иконка)

иначе - не знам защо се е получило така и нз как да го правиш

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юли 2008 00:06

Амм всмисъл ,че като си пусна компа ми показва само уолпеипър без исконки, няма я и лентата най-долу абе нищо няма освен пепъра и трябва да пускам експлорера еи така http://img355.imageshack.us/img355/4683/54778082dh9.jpg

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юли 2008 00:15

Ми виж, не знам по принцип как това може да се прецака, но за да не ти се налага да го пускаш ръчно всеки път можеш да направиш следното: в start menu-то, all programs има една папка start up. Отвори я и направи shortcut в нея на explorer exe-то от windows папката. Това, естествено, не е нормално решение на проблема, а просто трик. За да си възстановиш нещата да са както трябва нямам представа какво трябва да направиш, но най-сигурното е да преинсталираш windows. Все пак ако нямаш други проблеми с компа можеш да си го караш така за неограничено време.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юли 2008 01:01

Хммм на мен ми се е случвало също да се прецака експлорера. Дава ми "send or dont send error". Давам "dont send" и след известно време той си се рестартира от самосебе си. Но никога досега не ми се е случвало да не ми се зарежда при стартиране на Windows. Ето моите теории за това:
1. Хванал си вирус, който е преебал windows-а.
2. При опита да изтриеш някой вирус, си изтрил някои системни файлове. Причината най-вероятно е, че файловете са били заразени.
3. Опитал си да почистиш диска и по погрешка си изтрил не това което трябва.
4. Бърникал си windows директориите. И тъй като едва ли самия windows ти е позволил да му търкаш файловете ( освен ако не си го излъгал по някакъв начин ) си го направил под друга операционна система.

Има и други, но според мен е някоя от гореспоменатите. Вариантите за оправяне са няколко:
1. ( важи само за проблем 1 ) Сканирай с антивирусна. Ако проблема не се реши след премахването на вируси тогава премини към точка 2...
2. Може да се опиташ да repair-неш windows-a. Аз лично не го препоръчвам.
3. Ако си направил back up отвори го или пък върни настройките до по-ранна дата с System Restore.
4. Формат :). Аз лично съм почитател на този метод. Няма нужда да се занимаваш да търсиш проблема откъде е и т.н. Просто правиш един формат и след това всичко си е OK. Вярно че отнема време, ама от личен опит знам, че тези 2 часа които ще отделиш за формата може тъпкано да ти се върнат ако примерно загубиш 10 часа в търсене на проблема и начини на решаването му.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юли 2008 09:21

Според мен е някаква грешка в регистрите, тъй като explorer-а пак може да се пусне. Tune up utilities може и да съврши някаква работа.

Профил

Аватар
В момента играе: Pro Evolution Soccer 2009
Публикувано на: 07 Юли 2008 10:42

Не знам за твоя проблем, обаче при мене няколко пъти на ден ми дава съобщение, че имало проблем с Windows Exploler и ми дава Send;Dont Send. Аз си цъкам на второто и след 5 секунди ми се включва отново. Ще трябва да преинсталирам операционната система, че доста подобни проблеми имам вече. Сори, че не мога да ти помогна.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Юли 2008 20:01

High_voltage, може и така да си го нагласи да се пуска, но това пак ще попада в категорията "трик, тъй като по принцип explorer-а не присъства в start up-а там или в msconfig. Честно казано нямам представа защо се пуска explorer-а въобще и как може да се изключи пускането му :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2008 21:23

Windows XP:
Start -> Run -> regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Ключът Shell трябва да е със стойност Explorer.exe

Windows Vista:
Start -> Run -> regedit (ако няма run може да се ползва windows key+R)
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\logon
Ключът Shell трябва да е със стойност Explorer.exe

90% съм сигурен, че освен explorer.exe, ключът ще съдържа и разни други шитове. Това се причинява от вируси. Сканирай си компютъра.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com