Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Разликата между Мозила и Firefox ???
Публикувано на: 15 Юли 2007 10:38

Каква е разликата между тези двете. Наскоро разбрах че моя Firefox всъщмост бе бил мозила :o

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2007 10:45

Mozilla е пряк наследник на Netscape. Сега вече се казва Mozilla SeaMonkey. Firefox е започнат почти от нулата на база на технологии на Mozilla/Netscape като Gecko, XUL... Разликата е че Firefox e по-опростен и интуитивен он SeaMonkey. Предназначен е само за web browser докато SeaMonkey е доста по-мощен.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2007 11:09

Демек ако искаш само да си сърфираш, Firefox си е по-добрия избор.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2007 14:36

Dumbaldor написа:
Демек ако искаш само да си сърфираш, Firefox си е по-добрия избор.

Мне ако искаш да сърфираш си купи сърф :lol:

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Юли 2007 09:31

http://browser.netscape.com/
Use the Legend!!! :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Юли 2007 14:12

А на мене си ми пише Mozilla Firefox 2.0 Странно :lol: Просто Mozilla имат права над Firefox, SeaMonkey и други ;) Само името Mozilla никъде няма да срещнеш ;)

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 17 Юли 2007 15:41

Цитат:
А на мене си ми пише Mozilla Firefox 2.0 Странно Laughing Просто Mozilla имат права над Firefox, SeaMonkey и други Wink Само името Mozilla никъде няма да срещнеш Wink

Земи прочети малко. Mozilla Corporation са основните автори на Mozilla Web Suite(сега вече SeaMonkey), Firefox Web Browser, Thunderbird Mail Client и още няколко проекта. Те също държат запазените марки на съответните проекти. Казвам че са основни автори щото всичките изброени програми са свободен софтуер т. е. всеки може да ползва променя и разпространява както намери за добре. За това и в разработката не очаства само Mozilla Corporation а и много други хора. Това прави откриването и оправянето на грешки много по лесно и за това Firefox се налага толкова бързо като доста по-качествен от IE и Opera.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Юли 2007 16:28

TheNightmare написа:
Цитат:
А на мене си ми пише Mozilla Firefox 2.0 Странно Laughing Просто Mozilla имат права над Firefox, SeaMonkey и други Wink Само името Mozilla никъде няма да срещнеш Wink

Земи прочети малко. Mozilla Corporation са основните автори на Mozilla Web Suite(сега вече SeaMonkey), Firefox Web Browser, Thunderbird Mail Client и още няколко проекта. Те също държат запазените марки на съответните проекти. Казвам че са основни автори щото всичките изброени програми са свободен софтуер т. е. всеки може да ползва променя и разпространява както намери за добре. За това и в разработката не очаства само Mozilla Corporation а и много други хора. Това прави откриването и оправянето на грешки много по лесно и за това Firefox се налага толкова бързо като доста по-качествен от IE и Opera.

Е та аз кво казах бре?!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Юли 2007 17:51

TheNightmare написа:
Цитат:

Охо...бъркаш.Никой от продуктите на Мозила никога не е бел GPL,или copyleft.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 17 Юли 2007 18:34

За сорс кода имаш избор къв лиценз да ползваш като единия е именно GPL. Пък и не само GPL е одобрен като лиценз за свободен софтуер. Има и други по-свободни от него. За логото е по-сложно. Нямаш право да разпространяваш модифицирана версия на Firefox със същото име и лого ако нямаш одобрение от Mozilla. Ако смениш името и логото можеш да праиш всичко което ти позволяват MPL,GPL или LGPL.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com