Автор |
Съобщение |
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Хе-хе, вирусче през скайп! Публикувано на: 13 Юли 2007 20:35
Днес след обаждане от страна на баща ми се отзовах, за да погледна "някакъв проблем" с лаптопа му. Проблемът се оказа музикален вирус . Включваш лаптопа - няма нищо. Пускаш скайп - започва да свири музика до откат(часове наред). Изключваш скайп, музиката продължава, докато не рестартираш. Няма как да му кажа на бащата - "ми не пускай скайпа ", защото му е нужен за работата.
Все още не съм прибегнал към - "сканиране с еди коя си антивирусна и рискуване на живота на безброй важни файлове...".
Въпроса ми е, дали има конкретно лечение за този проблем?
(не се оправя с преинсталиране на скайп и тн)
Благодаря предварително.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 20:38
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 20:39
Не съм кой знае колко добър с ПСта, но щом музиката работи замо когато скайм е включен, сигурно проблема е в някой .dll файл. Пробвал ли си да го реинсталираш?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 20:43
Да преинсталирам кое?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 20:44
Скайпа.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хе-хе, вирусче през скайп! Публикувано на: 13 Юли 2007 20:46
Гипо написа: (не се оправя с преинсталиране на скайп и тн)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 20:52
Start > Control Panel > Add or Remove Hardware > търси 'скайп' и бла бла. Ако не се справиш с тва, отиди в директорята кадето си инсталирал скайп, и там би трябвало да има нещо от сорта 'SkypeUnInstall.exe'
Лол. Не съм сигурен че ще махне вируса, but it's worth a try.
|
|
|
|
|
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 21:00
[SB]Rahzel написа: Ква музика пуска?
Кажи де!
___________________________________ I'm busy, okay? I'm busy!
|
|
|
|
|
kokoian
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 21:11
Провери да не е инсталирана някоя добавка за скайпа щото аз мн отдавна имах някфа дето ти добавяше някфи кухи екстри, но пращаше спам на всичките ми абонати и музиката се пускаше сама заедно с скайпа, поне имаше контрол панел от който да си изборам каква да е или да я спра, но след2-3 пускания го изтрих
|
|
|
|
|
Hangwire
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 21:18
Има и една тънкост.След като деинсталираш по нормално скайпа,отиди в папката му и махни всички файлове.ВСИЧКО.Също и от регистрите - Start Run regedit търсиш нататъка.Разрови се из нета и виж кои системни файлове изпозва скайп,сканирай ги или ако си по напреднал,разгледай ги за грешки или променени неща.Друга опция - от опцийте на скайпа намери Диспечер за достъп от други програми,и там махни всичко.Може и да пробваш да сложиш по-стара версия на скайп,такава с която вируса не е съвместим.Eто ти Skype 1.1 да не се ровиш.
Ае дано съм помогнал
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 21:24
Aura Noir - мисля, че съвсем ясно обясних, че не се оправя с преинсталиране на скайпа. Това автоматично означава, че съм пробвал
След като го ънинсталирах, изтрих папката на скайп и направих нова при инсталирането. Проблема беше още на лице.
kokoian - добавка не е инсталирана, по простата причина, че баща ми не знае как да го направи
Blue - Благодаря ти, утре като отида до офиса ще пробвам предложените от теб неща.
|
|
|
|
|
Hangwire
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 21:36
Гипо написа: добавка не е инсталирана, по простата причина, че баща ми не знае как да го направи
Ако е вирус,кой ще го пита?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 21:53
То със сигурност ще е един вид добавка към скайп, но не такава, за каквато говореше kokoian .
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Юли 2007 20:29
Деинсталираш скайп. После Start Run %appda% и триеш папка Skype. Но може и да не помогне Иначе явно е нов вирус, щото антивирусната на засича. Като ме порази един скайп вирус след по-малко от 2 дни след ъпдейт и "решен" проблем с вируса антивирусната спря някакъв процес (Avast).
___________________________________ Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
|
|
|
|
|
Hangwire
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юли 2007 10:00
Polivacha® написа: Деинсталираш скайп. После Start Run %appda% и триеш папка Skype. Но може и да не помогне Иначе явно е нов вирус, щото антивирусната на засича. Като ме порази един скайп вирус след по-малко от 2 дни след ъпдейт и "решен" проблем с вируса антивирусната спря някакъв процес (Avast).
Avast 4 + Windows Firewall + Opera Internet Browser
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хе-хе, вирусче през скайп! Публикувано на: 15 Юли 2007 12:17
Гипо написа: Все още не съм прибегнал към - "сканиране с еди коя си антивирусна и рискуване на живота на безброй важни файлове...".
Следващия път вирусът може директно да затрие безброя важни файлове поради нерискуването с антивирусни.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юли 2007 13:46
Blue написа: Polivacha® написа: Деинсталираш скайп. После Start Run %appda% и триеш папка Skype. Но може и да не помогне Иначе явно е нов вирус, щото антивирусната на засича. Като ме порази един скайп вирус след по-малко от 2 дни след ъпдейт и "решен" проблем с вируса антивирусната спря някакъв процес (Avast). Avast 4 + Windows Firewall + Opera Internet Browser
Ще прибавя и Internet Explorer 7 като по-голямо удобство. Тая комбинация може да не е най-добрата, ама е лека и удобна защита като цяло...
___________________________________ Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юли 2007 14:32
Става все по-интересно, вече е напълно независим от скайп. Антивирусните не го ловят .
Работите посочени по-горе не свършиха работа уви.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юли 2007 14:39
пробва ли с Kaspersky pro?
Или другият начин е преинсталация на Windows-a като обаче хванеш и копираш важните неща на Бащатко ти в някоя друга директория тоя вирус само да оточня, че надали ще го махнеш с каквото и да било!!!
Но наи-напред пробвай да го махнеш с Ad-Aware SE Professional защото не е вирус ами е spy или troyan некъв гаден!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|