Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Хе-хе, вирусче през скайп!
Публикувано на: 13 Юли 2007 20:35

Днес след обаждане от страна на баща ми се отзовах, за да погледна "някакъв проблем" с лаптопа му. Проблемът се оказа музикален вирус :). Включваш лаптопа - няма нищо. Пускаш скайп - започва да свири музика до откат(часове наред). Изключваш скайп, музиката продължава, докато не рестартираш. Няма как да му кажа на бащата - "ми не пускай скайпа :lol:", защото му е нужен за работата.
Все още не съм прибегнал към - "сканиране с еди коя си антивирусна и рискуване на живота на безброй важни файлове...".
Въпроса ми е, дали има конкретно лечение за този проблем?
(не се оправя с преинсталиране на скайп и тн)
Благодаря предварително.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 20:38

:lol: :lol: :lol: Баси вируса :lol: :lol: :lol: Ква музика пуска?

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 20:39

Не съм кой знае колко добър с ПСта, но щом музиката работи замо когато скайм е включен, сигурно проблема е в някой .dll файл. Пробвал ли си да го реинсталираш?

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 20:43

Да преинсталирам кое?

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 20:44

Скайпа.

Аватар
Заглавие: Re: Хе-хе, вирусче през скайп!
Публикувано на: 13 Юли 2007 20:46

Гипо написа:
(не се оправя с преинсталиране на скайп и тн)

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 20:52

Start > Control Panel > Add or Remove Hardware > търси 'скайп' и бла бла. Ако не се справиш с тва, отиди в директорята кадето си инсталирал скайп, и там би трябвало да има нещо от сорта 'SkypeUnInstall.exe'

Лол. Не съм сигурен че ще махне вируса, but it's worth a try.

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 21:00

[SB]Rahzel написа:
Ква музика пуска?

Кажи де!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 21:11

Провери да не е инсталирана някоя добавка за скайпа щото аз мн отдавна имах някфа дето ти добавяше някфи кухи екстри, но пращаше спам на всичките ми абонати и музиката се пускаше сама заедно с скайпа, поне имаше контрол панел от който да си изборам каква да е или да я спра, но след2-3 пускания го изтрих :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 21:18

Има и една тънкост.След като деинсталираш по нормално скайпа,отиди в папката му и махни всички файлове.ВСИЧКО.Също и от регистрите - Start :arrow: Run :arrow: regedit :arrow: търсиш нататъка.Разрови се из нета и виж кои системни файлове изпозва скайп,сканирай ги или ако си по напреднал,разгледай ги за грешки или променени неща.Друга опция - от опцийте на скайпа намери Диспечер за достъп от други програми,и там махни всичко.Може и да пробваш да сложиш по-стара версия на скайп,такава с която вируса не е съвместим.Eто ти Skype 1.1 да не се ровиш.

Ае дано съм помогнал :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 21:24

Aura Noir - мисля, че съвсем ясно обясних, че не се оправя с преинсталиране на скайпа. Това автоматично означава, че съм пробвал :)

След като го ънинсталирах, изтрих папката на скайп и направих нова при инсталирането. Проблема беше още на лице.

kokoian - добавка не е инсталирана, по простата причина, че баща ми не знае как да го направи :)

Blue - Благодаря ти, утре като отида до офиса ще пробвам предложените от теб неща.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 21:36

Гипо написа:
добавка не е инсталирана, по простата причина, че баща ми не знае как да го направи :)

Ако е вирус,кой ще го пита? :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2007 21:53

То със сигурност ще е един вид добавка към скайп, но не такава, за каквато говореше kokoian :).

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Юли 2007 20:29

Деинсталираш скайп. После Start :arrow: Run :arrow: %appda% и триеш папка Skype. Но може и да не помогне :D Иначе явно е нов вирус, щото антивирусната на засича. Като ме порази един скайп вирус след по-малко от 2 дни след ъпдейт и "решен" проблем с вируса антивирусната спря някакъв процес (Avast).

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2007 10:00

Polivacha® написа:
Деинсталираш скайп. После Start :arrow: Run :arrow: %appda% и триеш папка Skype. Но може и да не помогне :D Иначе явно е нов вирус, щото антивирусната на засича. Като ме порази един скайп вирус след по-малко от 2 дни след ъпдейт и "решен" проблем с вируса антивирусната спря някакъв процес (Avast).

Avast 4 + Windows Firewall + Opera Internet Browser 8)

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Хе-хе, вирусче през скайп!
Публикувано на: 15 Юли 2007 12:17

Гипо написа:
Все още не съм прибегнал към - "сканиране с еди коя си антивирусна и рискуване на живота на безброй важни файлове...".

Следващия път вирусът може директно да затрие безброя важни файлове поради нерискуването с антивирусни.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2007 13:46

Blue написа:
Polivacha® написа:

Avast 4 + Windows Firewall + Opera Internet Browser 8)

Ще прибавя и Internet Explorer 7 като по-голямо удобство. Тая комбинация може да не е най-добрата, ама е лека и удобна защита като цяло...

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2007 14:32

Става все по-интересно, вече е напълно независим от скайп. Антивирусните не го ловят :lol:.
Работите посочени по-горе не свършиха работа уви.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2007 14:39

пробва ли с Kaspersky pro?
Или другият начин е преинсталация на Windows-a като обаче хванеш и копираш важните неща на Бащатко ти в някоя друга директория тоя вирус само да оточня, че надали ще го махнеш с каквото и да било!!!
Но наи-напред пробвай да го махнеш с Ad-Aware SE Professional защото не е вирус ами е spy или troyan некъв гаден!

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com