Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Как да изтрия единия Уиндоус?
Публикувано на: 10 Май 2007 13:37

Наложи се да си преинсталирам уиндоуса, исках само системните файлове да се подменят, а то взе че се инсталира нов уиндоус. И сега като пускам компютъра ме пита кой от двата уиндоуса да стартира. Изтрих папката на стария уиндоус, обаче като пускам компа пак ми излиза съобщението за избор на уиндоус и ако дам да пусне изтрития дава че има грешка и не става, но не се сеща че е изтрит и няма смисъл от това питане. Някой знае ли от къде мога да оправя проблема и компютъра да си се пуска нормално с един уиндоус :?:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Май 2007 13:57

Най-добре да постъпиш, като Руския цар, като направиш чисто нова инсталация,
с преформатиране на харда, като после инсталираш опция На чисто.

Но сега, ако те дразни това соъбщение, направи следното.

Start - Run - Msconfig.exe - BOOT.INI,
като разгледаш възможностите с опция Check All Boots Paths

Там има един ред, който кара ОС да те пита какво избираш.
Трябва да го премахнеш, но съм забравил как точно.

Това съм го правил и добре си спомням, че Уинът сам си разпозна, че съм премахнал ръчно старият Уин и ми предложи да редактира зареждането, като после сам си премахна редът в BOOT.INI.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Май 2007 20:56

Всичко стана точно, като дадох на Boot.ini беше ,маркиран единия уиндоус и като цъкнах Check All Boots Paths ми даде че тази ОС не е работеща и я изтрих и сега всичко е нормално. Мерси много за съвета :D

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Май 2007 22:54

то че всичко е нормално добре..ама немаш ли си 2 уиндоуса и само използваш 1? Или напълно си го изтрил стария

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Май 2007 10:21

Тука искам и аз да питам нещо.Омръзнами да гледам XP-то,Вистата я слагах 10 пъти и я махах,щото е много бъгава.Искам да сложа линукс.Но ако го направя ще мога ли да ползвам и Експи и как става превключването между двете Ос-та?
И ако може да ми дадете гайд за Линукс и инсталация.

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 11 Май 2007 10:34

Първо си харесаи дистрибуция - http://www.distrowatch.com по-точно http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major
След това четеш документацията на съответната дистрибуция(за справка документацията на Ubuntu започва от що е тва мишка и как точно се ползва, кой бутон за кво е и тн.). Бих ти препоръчал да започнеш именно с Ubuntu. Като дистрибуция не е най-лесната но има тонове документация както вече казах. Аз лично ползвам openSUSE която е по-лесна за ползване, но последните версии 10.1 и 10.2 имат някои недостатъци които за начинаещ потребител са си спънка. Като излезе 10.3(края на септември) вече всичко което не ми харесва в нея обещават да го няма.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Май 2007 10:44

Нека Линукс-потребители те светнат подробно,
но да знаеш, че това е абсолютно възможно, макар и нежелателно, ако нямаш корав опит с тези неща.

Качвал съм немска дистрибуция на Линукс, и тя сама си направи необходимото.
Щом аз успях, значи и ти можеш. Процедурата по инсталация ме информираше с въпроси и подсказки, кое как да направя.

По едно време обаче нещо яко ми се бъгна и зачистих целия дял.

Все-пак чисто теоретично да знаеш, че има великолепна програма, чекай да надникна за името й ....VMware Workstation

Това е върховен софт за управление на няколко ОС.

Естествено, сичко си има цена и в случая иде реч за по-яки изисквания към желязото, особено РАМ.

Но може и без нея.
Чети упътванията на Лин, те са много удачни.

Ако пък нямаш опит, нали все пак винаги има първи път?

Ще се научиш. Аз също бях много мераклия за Лин и докато не го качих не мирясах, деба.

Моята дистрибуция беше стара SuSE 7 и я подкарах дори на старо компче, заедно с у 98, у хр.

Всичко движеше плавно, докато един ден не заби внезапно.

Но едва ли Лин бе виновен, просто аз съм ужасен с мерака си надничам по регистрите и скритите процеси. Кой знае какви сакатлъци съм нанесъл в невежството си. :oops:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Май 2007 12:33

BG-GeorGi написа:
то че всичко е нормално добре..ама немаш ли си 2 уиндоуса и само използваш 1? Или напълно си го изтрил стария
Напълно съм го изтрил стария

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com