Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: help
Публикувано на: 10 Апр 2007 21:27

Хора моля помогнете или дайте мнение, съвет.......... Нортона ми засича вирус "Даунлоъдър", изписва ми че заразява файловете от Ц - систем 32 директория..... и че заразените ги изтрива автоматично. Но този репорт ми светва на всеки 2 мин, какво да правя, то постоянно трие нещо и в крайна сметка вируса си стои. В нета открих, че той е от типа троянски кон, но начин за справяне не дават:)))))))))))))))))))
Предварително благодаря:)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2007 21:31

И аз бях хванал подобен вирус. Само че той ми дърпаше трафик, а спасението беше преинсталирване на Windows-a :cry:

To be a wild wolf..
Then, follow me..

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2007 21:36

Влез си във директорията където е файла вирус и ръчно му изтрий главата .. много е ефективно 8)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2007 08:17

Immaterium написа:
Влез си във директорията където е файла вирус и ръчно му изтрий главата .. много е ефективно 8)

Има вируси който не позволяват така да го кажа да бъдат изтрити :wink: но mendi да се надява, че този не е от този вид вируси но и да е от този вид има и друг начин да го премахнеш от компа :wink:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2007 08:48

Съветвам те да си смениш антивирусната. Нортанът е твърде тежък и неефективен. Бит дефендър и НОД32 са доста по добри и леки. И да не забравиш да си ънинсталнеш старата антивирусна, преди да сложиш друга, защото ще збозиш уиндоуса.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2007 08:50

OnePageLife написа:
Съветвам те да си смениш антивирусната. Нортанът е твърде тежък и неефективен. Бит дефендър и НОД32 са доста по добри и леки. И да не забравиш да си ънинсталнеш старата антивирусна, преди да сложиш друга, защото ще збозиш уиндоуса.

най-добре е да мине на AVG!
лека е и е много ефективна,поне аз съм много доволен от нея.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2007 09:27

Аз сега съм с NOD32 ако найстина и е тежка тази антивирусна да пробва с BitDefender 9.0 преди бях с нея върши много добра работа да се каже, че вирус не може да влезе а ако влезе просто... Scan и го изтрива или причиства заразения файл зависи от вируса и настройките :roll:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2007 09:56

За сега AVG-то и според мен е най-добра. Хем е лека, хем надеждна, хем намери ли вирус - no mercy :)

Профил WWW

Аватар
Заглавие: ...
Публикувано на: 11 Апр 2007 11:45

Ами като се прибера от работа, ще се пробвам ръчно да го изтрия, ако не става, ще пиша пак, но дано стане че ми писна от преинсталация.... А как да разбера кое точно от директория Ц/систем32 е вируса?

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие: Re: ...
Публикувано на: 11 Апр 2007 11:50

mendi написа:
Ами като се прибера от работа, ще се пробвам ръчно да го изтрия, ако не става, ще пиша пак, но дано стане че ми писна от преинсталация.... А как да разбера кое точно от директория Ц/систем32 е вируса?

Виж в процесите (ако го има) как е името му и го потърси със същото име в директорията C:\WINDOWS\system32

Профил WWW

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 11 Апр 2007 15:49

Нортъна си го пише къде е като го намери.

Иначе аз бих си сложил Нортъна най-добрата е за жалост оригиналката не е покрай мен и ще трябва да почакам. До тогава с пиратските. Иначе си вършат работата Авг-то , аваста и спай бота. Немам забележки за сега.

Профил WWW

Публикувано на: 11 Апр 2007 18:23

Disturbеd написа:
mendi написа:

Виж в процесите (ако го има) как е името му и го потърси със същото име в директорията C:\WINDOWS\system32
И този който го е писал не се е сетил че така може да го истриеш. По принцип не съм се занимавал с триене на вируси по разбираеми причини, но това което съм гледал хората дават като решения са или разни упътвания как да се махне конкретния вирус, програми за махане на конкретния вирус(мисля, че на сайта на bitdeffender има такива) или универсални анти-вирусни които теоретично би трябвало да могат да го махнат, но само теоретично(norton, bitdeffender, AVG и тн.). Най-лесния начин си остава формат.

Профил

Аватар
Заглавие: няма спасение
Публикувано на: 12 Апр 2007 10:29

Хора незнам какво чудо е това, но не става да се трие отникъде, даже и през сейф мод, опитах всичко което се сетих, те са страшно много заразени файлове...
Сега искам да помоля някой търпелив да ми обясни как сама мога да си направя преинсталацията на уиндоуса, имам диск с XP, само че искам да запазя всичко, което ми е важно в компа, има ли такъв начин, незнам как да се слагат после драйвъри, въобще не съм го правила някога и ще съм много благодарна да ми кажете как да се справя сама стъпка по стъпка, че всеки път им бутам по 15 лв за преинсталация и накрая отново проблем........
Много благодаря:)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2007 11:43

Ти поне, любезна,
добре знаеш, че съм супер търпеливият от търпеливите. :D

Чуй, лесно е,
както твърдеше голям наш лидер - автор в РС Мания:

Всичко е лесно, като знаеш КАК.”

-----------

Трябват ти
- BOOT -ващото СД на ХР

и

- диска с драйверите на дъното, който са ти продали с компа.

Ако имаш 2 дяла на диска, немаш никакви проблеми.

Предполагаме, че е така, щото аз лично диск с един дял не съм виждал поне от 3 години.

Приемаме, че имаш два дяла - С: и Д:

По подразбиране, ОС се инсталва на устройство С: .

Затова,
ти прехвърли всички твои файлове с данни (документи, проекти, писма, картинки) върху устройство Д.

Най-добре е, ако си съхраниш цялата папка Documents and Settings, понеже впоследствие ще си сучеш от нея разни адреси, ай си кю номера, настройки на акаунти за пощенските клиенти и т.н.

Но и да не го сториш, не губиш особено, освен времето си за възстановяване старото състояние на системата.

Когато си готова с това – прехвърлянето на ценните за теб неща от устройство С към дял Д,
постави бутващият диск в устройството и спри машината.

После пусни и виж дали ще ти зареди от СД –устройството,
ако не тръгне, трябва да пипнеш настройките в БИОС –а, като укажеш на системата да зарежда от СД.
Лесно е, зависимост от БИОС –а ти е различно,
но просто трябва да издириш как става зареждането.
Виж, ако се налага, в книжката за дъното.

Тръгне ли веднъж бутващото СД,
ще ти светнат няколко служебни съобщения, с въпроси.

Отговори, като поръчаш инсталация на чисто.

Не се плаши, това не изтрива нищо, освен регистрите и системните папки на Уина.

А именно там е бъгната системата ти от шпиончета и вируси, според теб.

Според мощта на желязото, инсталацията варира, но се върти около 40 минути.

По някое време ще те пита за сериен номер, дай й, има стотици работещи в нета.

Малко преди края, ще иска от теб да укажеш настройки за дата, час, местообитание и т.н.

Ще ресне и ще тръгне.

Тогава предстои да си сукнеш ъпдйтите от тук http://www.autopatcher.com/downloads/
ако се налага, и да си ъпдейтнеш системата.

---------------

Не унивай, ако се срине нещо по пътя.

Ако нямаш хардуерен дефект, нищо няма да загубиш.

Разбира се,
предварително можеш да проведеш редица мерки от сорта - да прегледаш хардовете, паметта, температурите , въртележките и т.н.

Но днешните машини са много яки и това почти е излишно.

Когато машината тръгне, сама ще те попита, ако нещо й липсва.

Но ти бъди готова да й дадеш
драйвери на дъното,
драйвер за звуковата карта,
драйвер за видео картата,
драйвер за лан картата.

Има ги в нета без пари, само трябва да си сукнеш последни техни версии, ако не те задоволяват тези от СД –то за дъното.

--------

Ако това ти се струва трудно, то е щото аз съм супер обяснителен идиот.
Не е трудно, но ако ти иде шибано, плати да ти го направят, нали и те требе да ядат? :D

Профил

Аватар
Заглавие: 6 от мен
Публикувано на: 12 Апр 2007 14:22

Душице златна, от това по-хубаво няма, определено ще се пробвам, от опит глава не боли. Ако не стане, тогава ще го нося. Много съм очарована:)))

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com