Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: нова конфигурация
Публикувано на: 14 Яну 2013 09:54

Здравейте! Ще си правя нова конфигурация но съм раздвоен и ще се радвам някой ако помогне.. Избрал съм да взема Athlon fx-6100 и Sapphire HD 7850 2gb и се чудя дали е добър избор и има ли някакъв проблем с някои от тези 2 компонента,например дефекти или скапани драйвери при видео картата. Другата конфигурация която ми е вариант "Б" е: Intel i3-2120 с видео карта Gigabyte 650ti ! Помагайте :)

Профил

Заглавие: Re: нова конфигурация
Публикувано на: 15 Яну 2013 21:15

>i3 2120
>2013

Ти изостанал ли си нещо?
Spoiler for :
Учи се от The Falcon Guide

Профил

Публикувано на: 18 Яну 2013 12:22

Да "изостанал" съм с ъпгрейда на pc-то,какъв е проблема?Не може ли човешки да отговориш,че това няма да ми свърши работа.Всеки не може да дава хиляди левове,за да направи супер компютър,а търси оптималното което може да вземе според парите,които е приготвил.В крайна сметка се спрях на i5-3570 и се колебая между Gigabyte GTX 650ti 1gb и Gigabyte GTX 660 2gb. И с двете ще върви всичко на макс,но за в бъдеще незнам дали 650ti няма да се окаже слаба и може да се застраховам с 660 макар да не ми се дават толкова пари.. Мисля да си взема захранване 500 вата мисля че ще е достатъчно?! И някакво по евтино дъно като ASUS P8B75-M LX /B75 и 4gb или 8gb Corsair Vengeance на 1600MHz.. Ако може дайте мнение добре ли съм ги конфигурирал

Профил

Публикувано на: 19 Яну 2013 01:37

Kratoss написа:
...Не може ли човешки да отговориш...

Добре де, не го приемай толкова навътре, за бога.
Просто първоначалният модел (i3-2120) е 2 годишен вече.
Ти нито каза за какво ще ползваш компютъра, нито какъв ти е бюджета,
как очакваш да получиш истински отговор?
На мене ми струваше около 700лв частите, без видео карта, и ми върви безупречно.
Аз си взех i3-3220, понеже по-мощно не ми трябва.
Точно с това дъно съм и аз, ASUS P8B75-M LX
и с такава рам, двуканална 8GB Corsair Vengeance, 1600MHz.
Аз ползвам интегрираните графики, за видео карта оставям някой геймър да те посъветва.
За захранването, не го пренебрегвай, аз ползвам Corsair CX500,
обаче можеш сигурно да намериш и по-добро качество за подобна сума.
Сложих си и SSD, ама ако ще играеш само и ти е ограничен бюджетът, може би не си струва,
давай с Caviar Blue и добавяй SSD след някоя и друга година като са по-евтини.

Според мене няма такова нещо като "застраховане" за в бъдеще,
след време продаваш остарялото и вземаш ново.

Профил

Публикувано на: 19 Яну 2013 10:34

Ами изглеждаше казано заядливо за това така реагирах!То по принцип не трябваше да правя нова тема,защото гледам има подобна,но там скоро никой не беше писал нищо..Бюджета който съм заделил е към 1000 лв плус,минус сто,двеста лева.. А иначе за процесора си прав,че е поостарял и по-добре ще е да взема i5 ,тъй като компа ще се ползва и за гейминг,а си направих труда да почета и разбрах,че се доближава до i7 -то.Дъното не мисля че има нужда да взимам по скъпо,а рама тази с която си е възможно най-доброто според мен.Не съм решил още за видео картата и се колебая,затова не бързам да го взимам,дали gtx 650ti 1gb или 660 2gb ,но никой не дава съвет,освен теб никой не коментира.. а за захранване мисля,че 500 вата би трябвало ми стигнат,харесах едно на COOLERMASTER (cooler master gx-lite 500w) доколкото знам техните са добри,а цената е изгодна 85 лв. Трудно е когато човек трябва се съобразява с някакъв бюджет и лесно когато имаш кинти,взимаш най-скъпото и това не се церемониш :)

Профил

Публикувано на: 13 Фев 2013 00:36

Аз те съветвам да си вземеш HD7870 с новите драйвъри игрите вървят перфектно... Можеш сам да се увериш от тук (знам, че това не са най-новите драйвъри, но още няма бенчмаркове от 13.1), а и 7870 е перфектна за оувърклок... :wink:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com