Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Проблем с клавиатура
Публикувано на: 01 Фев 2013 18:51

Здравейте, имам следния проблем отдавна си взех нова клавиатура с usb. Обаче вече, като си включа компа все ми изкарва някакво предупредително съобщение, където ми изрежда частите на компа ми и малко по-надолу ми изписва keybord not found и най-долу пише Press F1 to skip this messege or press del to enter in bios, като влезна в биоса клавиатурата си работи и под уина също си работи. Рових се в нета ненамирам нищо, а пък това съобщение вече ме дразни, ако може някой да помогне.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Проблем с клавиатура
Публикувано на: 02 Фев 2013 16:00

shadow_999 написа:
Здравейте, имам следния проблем отдавна си взех нова клавиатура с usb. Обаче вече, като си включа компа все ми изкарва някакво предупредително съобщение, където ми изрежда частите на компа ми и малко по-надолу ми изписва keybord not found и най-долу пише Press F1 to skip this messege or press del to enter in bios, като влезна в биоса клавиатурата си работи и под уина също си работи. Рових се в нета ненамирам нищо, а пък това съобщение вече ме дразни, ако може някой да помогне.

Kаква ти е клавиатурата: модел/марка ?

Виж дали има някакви драйвери за нея или преинтални "джама"

При мен е така със УСБ съм като ми зарежда биос и системата не работи след това си работи, но нямам проблеми със такива съобщения.

Профил

Публикувано на: 02 Фев 2013 19:06

Марката на клавиатурата ми е Hama urage exodus, като сложих клавиатурата седмицата си намери и инсталира нужните драйвери, а самата клавиатура не ми прави никакви проблеми работи си всичко само това съобщение. Пък и под биоса работи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Фев 2013 19:18

Значи си със "Джам 7" , да той си намира драйвери, но те са основни, като цяло виж дали имаш специално за тази клавиатура в сайта производител, ако не или с преинстал или не мога да ти помогна....

Профил

Публикувано на: 02 Фев 2013 22:58

Проверих официалния сайт, също така и в нета, но не намирам драйвери за клавиатурата. Явно трябва да преинсталирам, а има ли вариант в биоса да не е направена някаква настройка ? Рових се в биоса, но нищо не откривам за включване или изключване на USB клавиатура.

Профил

Публикувано на: 02 Фев 2013 22:59

Проверих официалния сайт, също така и в нета, но не намирам драйвери за клавиатурата. Явно трябва да преинсталирам, а има ли вариант в биоса да не е направена някаква настройка ? Рових се в биоса, но нищо не откривам за включване или изключване на USB клавиатура.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2013 00:46

Относно БИОС не мога да ти дам съвет, не съм компетентен.
Може да е прецакан ъпдейт от "Джама" :lol: . С тази оп.система можеш да очакваш всичко.

Сигурно си пробвал с да сменяш УСБ-тата нали :)

Ако ти се занимава направи 1 преинстал и ако не става по-добре питай в Hardware.bg, там са по-компетентни.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2013 19:25

Е ако ти изкарва само това съобщение не виждам смисъл да се тревожиш щом работи. Ако си с по-старо дъно е крайно възможно, да проверява PS2 входа и като не намери нещо да го изкарва това съобщение. Поприницип може да пробваш един ъпдейт на версията на дъното, но за няква такава дреболия не си заслужава усилията.

Профил

Публикувано на: 12 Фев 2013 13:14

Да, дъното ми е старо Foxconn A6VMX-K. Щях да си ъпдейтвам биоса понеже преди време си взех нов процесор AM3, но дъното без ъпдейт си го хвана и си работи. Просто малко ме дразни, че трябва при пускане на компа да натискам F1, за да продължи. Все пак щом не е опасно съобщението ще се примиря с това.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com