Не бе, тва ясно, в смисъл нещо кофти се получи въпросът
Уонаби дискредитира лаптопите като гейминг машини, щото се замърсяват за три месеца и след тва прегряват, ма то по тая логика лаптопите по принцип трябва да ги носиш на профилактика на три месеца, независимо за кво ги ползваш. И оттам ---> за кво да си взимаш лаптоп изобщо.
Имам лаптоп на година и половина, редовно въртя някакви игри (сравнително леки де), чак сега почна да понагрява и ме подсети, че не е виждал профилактика досега. То затова като си избираш машинка, трябва да ги гледаш тия работи. Има лаптопи, които са си със скапано охлаждане по принцип, има и такива, дето се задръстват трудно. Thinkpad-a вкъщи за три години и половина веднъж е видял профилактика, когато го отвориха, за да сложат малко рам. И сега си е същото копеле като при купуването му - забрави да усетиш топло, дори като пусна игра, която го цеди максимално. Ideapad-a ми, който не е виждал профилактика от купуването си, вдига макс 70 градуса при Скайрим, нищо че на хартия никой не би помислил да го ползва за игра. Новият ASUS на сестра ми пък още не съм намерил играта, която ще го изпоти.
Освен това - хайде наистина да излезем най-накрая от клишето, че лаптопи за игри няма.
Има такива. Може да не предлагат комфорта на настолния компютър, но от години насам вече играя каквото играя на секви лаптопи и единствения реален кусур, който мога да намеря е, че са им сравнително малки дисплеите.
2012-та сме, годината, в която телефоните и таблетите имат четириядрени процесори и подкарват игри, за каквито преди 4 години сме се плескали по челата, че няма как да запалим, ако не дадем пари за ъпгрейд. След няколко месеца ще излезе Surface про, който си е шибан таблет, а ще има тройно по-голяма мощ от настолния ми компютър и ще е с десеторно по-добро охлаждане от щайгата, която през лятото трябва да ѝ свалям капака.
Casual геймингът не е нужно да се случва пред настолно PC. Повечето хора като кажат "искам лаптоп за игри", искат точно тва - да могат да си пускат някакви игри на преносимата си машина. Недоумявам що винаги ще се намери някакъв про уонаби, който ще запее мантрата, била актуална преди десетилетие.