Ето какво стана:
Пуснах си нормално лаптопа, всичко върви нормално, без Firefox-а. И преди се е случвало да му трябват 1-2 минути да "загрее", но този път след 10 минути още не се пускаше. Натиснах ctrl+alt+del, първоначално време нищо, после екрана стана черен, после излезе някакво съобщение, че не може да стартира Task Manager-а. Не можеше да се изключи, затова го изключих от копчето. Като го включих чух, че издава по-различни звуци от обикновено, макар и тихо се долавяха (drrrrrr-beep, drrrrrr-beep, drrrrrr-beep). След логото на Lenovo се появи следния надпис:
Код:
Intel UNDI, PXE-2.1 (build 083)
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
This product is covered by one or more of the following patents:
US5,307,459, US5,434,872, US5,732,094, US6,570,884, US6,115,776 and
US6,327,625
Realtek PCIe FE Family Controller Series v1.19 (08/10/09)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-MOF: Exiting PXE ROM.
No bootable device -- insert boot disk and press any key
В лаптопа нямаше никакви флашки и дискове. После при логото натиснах F12, за да вляза в Boot Manager-а и там виждам следното:
Код:
SATA HDD :
Network Boot: LEGACY PCI DEVICE
Network Boot: Optiarc DVD RW AD-7585H
След като рестартирах сложих един диск с Windows XP (лаптопа по принцип ми е на 7, но не си намирам диска със 7) и след известно зареждане ми показва blue screen. Доколкото разбрах лаптопа не може да ми разпознае твърдия диск, но какво го е причинило и как може да се оправи не знам. Трябва ли да го карам на ремонт или може нещо да се направи?
edit: От последния реинстал на уиндоуса изобщо не съм барал регистрите.
edit2: Пробвах на инсталирам наново от диск Windows 7, но ми показва че имам един твърд диск с 0MB място в него.