Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Ланкарта помощ
Публикувано на: 22 Мар 2008 10:13

Проблема е следния преди няколко вечери имаше доста токови удари и на следващия ден установих, че нета ми е супер бавен, и когато канектна долу двете мониторчета ми показват вместо 100Mbps само 10. От фирмата доставчик на интернет ми казаха, че сигурно ланкартата ми е изгоряла частично. Възможно ли е, не изгаря ли цялата и втори въпрос как да проверя дали нямам втора ланкарта на дъното и ако имам как да я включа.Може ли и нещо друго да е изгоряло как да проверя за сега всичко работи нормално.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Ланкарта помощ
Публикувано на: 22 Мар 2008 10:57

1во аз не съм виждал дъно с 2 лан карти (това далеч не значи, че няма:) )
2ро поне да беше казал какво е дъното.
3то една нова лан карта е 10-15 кинта.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 11:08

дъното е Soyo P4I865 Dragon2

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 11:53

1. Има дъна с 2 гигабитови ланки дори...
2. Имаш 1 ланка он борд.
3. Карта се купува за до 8-10 лева рийлтек, репотек или нещо подобно менте.

"Частично изгоряла", ако ти е гръмнала вградената карта имаш доволен шанс да не си ползваш дъно/проц/рам/захранване/хард, но щом с тях нямаш проблем сигурно няма да имаш и с тая карта.

Дай от "мониторчетата" Properties-Configure-Yes (ако излезне)-Advanced-Speed&Duplex-100 mbps full duplex-ok и сейваш. Трябва вече да е 100 (ако и преди е била 100 де).

Отвори cmd и пиши ping (ип-то на гейта ти - има го в настройките на картата при часовника) и -t

Т.е. примерно ping 178.90.87.1 -t и виж какви неща ти излизат, накрая като ти писне да пингваш даваш ctrl+c и ти изписва какви загуби имаш, ако имаш и 2 процента им кажи на тея лоьовци да си оправят трасето. Можеш да пингнеш и сатове като abv.bg, dir.bg да не би загубите да са след гейта.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 13:11

Възможно е да ти изгори 'частично' - като замине само reciever-а примерно. Има начин да се провери това, ама най-добре си вземи една PCI ланка - по 5-6 лева са. Хем да си сигурен че ти работи, хем да си сигурен че при бъдещи фалове няма да ти замине дъното.
А онзи ден и на мен ми замина 'частично' един сериен порт :roll:

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 17:26

благодаря на всички които се опитаха да помогнат преди малко се оправи само предполагам че The.Rampage.Rado е прав и тия шибаняци се опитаха да ме преебат проблема си е бил при тях как ще ги псувам

Профил

Публикувано на: 16 Окт 2011 14:44

Здравейте, вече незнам към кой да се обърна за помощ, проблема ми е следния, преди два дена занесох да ми преинсталират комп и от тогава нямам интернет, двете компютърчета долу в старт менюто не светят или по точно само едното премигва, като цъкна на тях ми показва, че е свързан, но нямам нет….незнам какво може да, звънях на доставчика си и той каза, че при тях няма проблем и виждат че връзката е пусната към този комп, затова казаха, че явно проблема е в самия компютър. Незнам какво да правя, неразвирам нищо. Някой може ли да даде съвет какво да правя и къде да търся проблема. Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете с някакви насочващи съвети.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com