Автор |
Съобщение |
Love_Kittens
|
|
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
|
|
Заглавие: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 18:51
Един приятел има четириядрен процесор: AMD athlon II x4 620 2.60 GHz и в момента е с видеокарта 3800HD Series. Той смята да си взема GTX 460, ама не е сигурен и ме помоли да пусна една тема, за да се убеди. Например на макс играе Mafia 2 с 23-30 кадъра и например с колко ще се увеличат с новото видео? Много съжелявам, че пиша тук темата, ама темата за хардуер е супер пуста...
|
|
|
|
|
Infernal
|
|
В момента играе: на компютъра
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 20:10
еми с GTX 460 при резолюция 1650x1050 ще му вади 40 fps, a max 70 по-добра е като цяло и nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI. Препоръчвам му я.
|
|
|
|
|
Love_Kittens
|
|
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 20:43
Billy Wonka написа: еми с GTX 460 при резолюция 1650x1050 ще му вади 40 fps, a max 70 по-добра е като цяло и nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI. Препоръчвам му я. Монитора му е 1280х1024 така, че сигурно средно ще е повече от 40 кадъра? И се сетих още нещо. Неговия процесор е 4тириядрен и видеокартата му е добра, а на макс му цепи модерн уарфеър 2, а на мен на 4670 и двуядрен интел не ми цепи? Какъв може да е проблема му. Моля да ми отговорите на това с един отговор и останалото да продължите, за каквото е направена темата!
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 20:49
Колко рам има приятеля ти?
|
|
|
|
Love_Kittens
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 21:02
Jedi Knight написа: Колко рам има приятеля ти? 2GB DDR2
|
|
|
|
|
Infernal
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 22:00
възможна причина да го ейбе тоз комп не трябва да инвестира и лев с това дъно. Кажи му да си купи хубаво дъно с DDR 3 поддръжка няма смисъл да влага пари в това "яко" дъно с DDR 2 ram за 300лв. ще си намери по-добро
|
|
|
|
|
Love_Kittens
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 22:26
Billy Wonka написа: възможна причина да го ейбе тоз комп не трябва да инвестира и лев с това дъно. Кажи му да си купи хубаво дъно с DDR 3 поддръжка няма смисъл да влага пари в това "яко" дъно с DDR 2 ram за 300лв. ще си намери по-добро Ем човек той не е някакъв зарибен, просто иска до го ъпгрейдне за определени пари и няма намерение да влага повече и да си прави някакъв супер компютър! Той примерно иска да може да издържи още 2 години, щото след това ще го влекат вече други работи и това е
|
|
|
|
|
HunteR
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 14 Мар 2011 22:29
Видео картата пак може да си я купи. Нека вземе обаче някой от моделите с GDDR5 памет и с 256 бит шина. Дъното пак може да се смени, и да рамта вече е старичка. Поне едно 3-4 ГБ ДДР3 1600 мхз му трябват.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 15 Мар 2011 13:25
Billy Wonka написа: ...40 fps, a max 70... nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI... Баца, по-добре да си беше мълчал
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Infernal
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 15 Мар 2011 21:50
Gipo написа: Billy Wonka написа: ...40 fps, a max 70... nVIDIA са със светлинни години по-напред от ATI... Баца, по-добре да си беше мълчал Ще вади повече fps зареди по-малката резолюция, а за това, че nVIDIA са със светлинни години по-напред е почти вярно. Едни от последните карти на ATI могат да се мерят с нея. Така че си трай. nVIDIA след време ще направят много по-добра и бърза карта, от колкото ATI , освен това nVIDIA притежават технология , с която можеш да свържеш две карти на едно дъно. Последният път ATI излезнаха с по-добро fps, но това не е края на тази война.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 15 Мар 2011 23:52
Ауууу EDIT: Ще почна от предния ти пост... даде за пример диапазон от 40-70 fps за една и съща карта в едно и също приложение. 40-70fps е толкова голям диапазон, че съвсем спокойно може картата, която докарва 40fps на дадено приложение да е с години по-стара от друга, която пак там вади 70fps и е от същия клас. Тоест изобщо нямаш представа за какво говориш. nVidia са пред ATI в едно единствено отношение - драйвърите (да, там са мноого напред). В хардуерно отношение обаче, компаниите са супер конкурентни и изравнени. Когато едната компания изкарва по-успешно поколение от другата, то нещата обикновено се обръщат с другото поколение. И така е от години. Да те светна, че технологията за две карти на едно дъно ( ) не е някаква новост, която е нужно да споменаваш. Ама явно не знаеш, че и ATI си имат такава технология и то не от скоро. Няма лошо да си фен на nVidia, но чети малко и за ATI, за да не проявяваш некомпетенция и да си смешен, както в случая. Не разбирам фенщината на хората в подобно отношение. Тук нещата опират до пари. Много често ATI имат икономически по-изгоден продукт (тоест по-добро съотношение цена-качество), друг път го имат nVidia. Тоест от наша гледна точка е 100 пъти по-добре да вземем по-изгодното, отколкото да вземем по-слабия продукт и после да се тупаме в гърдите - ааа ууу аз имам карта ati/nvidia.... Аз през годините съм ползвал и двете марки по равно. И общо взето се сещам с каква карта съм само когато реша, че е време да обновявам драйвери.
|
|
|
|
|
Infernal
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 16 Мар 2011 15:27
Gipo написа: Ауууу EDIT: Ще почна от предния ти пост... даде за пример диапазон от 40-70 fps за една и съща карта в едно и също приложение. 40-70fps е толкова голям диапазон, че съвсем спокойно може картата, която докарва 40fps на дадено приложение да е с години по-стара от друга, която пак там вади 70fps и е от същия клас. Тоест изобщо нямаш представа за какво говориш. nVidia са пред ATI в едно единствено отношение - драйвърите (да, там са мноого напред). В хардуерно отношение обаче, компаниите са супер конкурентни и изравнени. Когато едната компания изкарва по-успешно поколение от другата, то нещата обикновено се обръщат с другото поколение. И така е от години. Да те светна, че технологията за две карти на едно дъно ( ) не е някаква новост, която е нужно да споменаваш. Ама явно не знаеш, че и ATI си имат такава технология и то не от скоро. Няма лошо да си фен на nVidia, но чети малко и за ATI, за да не проявяваш некомпетенция и да си смешен, както в случая. Не разбирам фенщината на хората в подобно отношение. Тук нещата опират до пари. Много често ATI имат икономически по-изгоден продукт (тоест по-добро съотношение цена-качество), друг път го имат nVidia. Тоест от наша гледна точка е 100 пъти по-добре да вземем по-изгодното, отколкото да вземем по-слабия продукт и после да се тупаме в гърдите - ааа ууу аз имам карта ati/nvidia.... Аз през годините съм ползвал и двете марки по равно. И общо взето се сещам с каква карта съм само когато реша, че е време да обновявам драйвери. Може вече да имат отдавна не съм ги следял, но nVIDIA бяха мнооооооого по-напред от ATI преди.
|
|
|
|
|
enemy
|
|
В момента играе: DotA, Quake Live, Deus Ex, Driver SA, Alien Swarm, Counter Strike
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 16 Мар 2011 18:06
___________________________________ Then… silence got blown apart ...
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 16 Мар 2011 19:04
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 16 Мар 2011 19:06
Жалко, че има ограничение на цитатите, иначе щяхме да си спретнем една хубава РСМ-ска баница.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 16 Мар 2011 22:55
Billy Wonka написа: Може вече да имат отдавна не съм ги следял, но nVIDIA бяха мнооооооого по-напред от ATI преди. Ati го имат от 6 години nvidia от 7(тоест преди 7 години за първи път го използват масово, преди това са само някакви тестове). Хайде да не говорим наизуст следващия път
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 17 Мар 2011 02:30
нВидия от времето на МХ440 не помня да са били по-добри от Ати.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво смятате относно това? Публикувано на: 17 Мар 2011 23:44
Субективни са нещата, а малоумника на който Гипо седна да обяснява заслужава да бъде обесен. Махни малоумника, седнал акъл да дава, той от как си е купил 6600Гт преди 5 години сигурно не е и чувал за видеокарти. Това че примерно 6850 вади 1.6 кадъра повече от х460, не е толкова важно, важното е да си балансираш конфигурацията и да си наясно с охлаждания и захранвания, защото те са ти гръбнака на компа. Човека не му трябва 460 чак, хиляда пъти по-добре е да вземе примерно Sapphire 5670, примерно и хубава рам. Ако му се дават някакви нищожни пари и за леко охлаждане, ще е готов. Само му кажи да си види захранването, да не стане беля като си вземе рамта и видеото.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|