Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: съвет за процесор и видеокарта
Публикувано на: 03 Ное 2010 01:00

Привет, колеги :)

Искам да се обърна към Вас, защото тук сте млади момчета и момичета и сте в крак с всички нови технологии и неща, които излизат. Не че аз съм стар, но от около 4-5 години изобщо не следя хардуера, тъй като се насочих към софтуера професионално, но както и да е.

Дойде време за смяна на компютъра и исках да се допитам до Вас, спрял съм се на следните неща:

Phenom 2 X4 Quad core 3,2 Ghz с радиаторче в комплекта, цената му е около 250 лв

видео ASUS-MATRIX 5870 P/2DIS/2GD5, DDR5 ASUS-MATRIX 5870 P/2DIS/2GD5, DDR5, с цена около 950 лв

като за видеокартата не съм изобщо запознат, избрах първата, която видях да е много скъпа, просто защото се занимавам с програми за чертане и дизайн и колкото по-мощна по-добре мисля, пък и ако мога да разцъкам някоя игра още по-добре.

По принцип погледнах и друга asus gtx 465 1gb ddr5 за 450 лв (двойно по-евтина?) струва ми се прилично?

Споделете мнение или дайте препоръка за тези видеокарти и процесор.
Ще съм Ви много благодарен и задължен ако ме консултирате.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: съвет за процесор и видеокарта
Публикувано на: 03 Ное 2010 03:17

Значи за програми за такива програми, не за игри трябват спецялни видеокарти. Демек карта за игри няма да свърши това което може уъркстейшън видеокартата. Значи на Ати професионали карти мисля че се казват FirePro, а на Nvidia са Quadro Fx. Тези карти са доста по-скъпи от геймърските видеокарти, но нестават за игри. Демек Ако си вземеш една 6 гигабайтова видеокарта Quadro fx за 2000$ имаш всички шансове ГТА 4 да ти цепи яко, но в програми като 3д макс ще виждаш доста неща направо в вюпорта, които ако си с гейм видокарта ще може да видиш единствено след като ренднеш сцената за което вече е нужен процесор мощен, или по добре много процесори, колкото повече толкова повече примерно 6 ядрен феном или и7. Ако просто правиш 2д чертежи на аутокад мисля, че нети трябва нищо спецялно като видео, но ако работиш с програми като фотошоп и афтър фх уъркстейшън видеото помага. Лично аз се заиамвам с 3д графика и бих искал да си взема уъркстейшън карта, но са прекалено скъпи и немога да игаря игри с тях.

Профил

Публикувано на: 03 Ное 2010 18:02

благодаря за отговора,
за професионалните карти съм чел малко, но не мисля да инвестирам чак в такава. занимавам се с аутокад точно, и малко повече фотошоп и мая, но ми се иска да мога и да пусна някоя игра :)

при това положение как мислиш, струва ли си да дам два пъти повече пари за видео? или някое до 500 лв да ми препоръчаш?
ще съм ти благодарен :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2010 20:09

Значи струва си да имаш много рам и процесор много мощен. За видеото мисля че една 460 на нвидиа с 1 гб рам ще е ок. И аз сега ще си взимам ново пц и се заниамвам с макс мая и фотошоп обаче и игриа играя затова ще гледам да взема пц с 8 рам мощен процесор или и 7 или 6 ядрен амд и можеби 460 гтх. По принцип рендера зависи от процесора, а само работат в вюпорта зависи от видеокартата. Ако имаш проблеми с вюпорта значи ти трябва мощно видео и за съжеление само професионалните видеокарти показват повечето ефекти на и матерляи в самия вюпорт, което ускорява работата защото няма нужда да правиш тест рендери постояно когато смениш даден апраметър на някоя карта в матеряла.

Профил

Публикувано на: 03 Ное 2010 21:41

Благодаря още веднъж.
Да, рам съм предвидил 6 гб кит, за 8 мисля че още не е нужно, въпреки че цените са доста поносими в момента.
За процесор още не съм гледал, но ако не взема скъпата видеокарта ще взема по-скъп процесор.

едит: вероятно вече няма някоя фирма която продава без ддс?

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 07 Ное 2010 10:47

kiwi написа:
благодаря за отговора,
за професионалните карти съм чел малко, но не мисля да инвестирам чак в такава. занимавам се с аутокад точно, и малко повече фотошоп и мая, но ми се иска да мога и да пусна някоя игра :)

при това положение как мислиш, струва ли си да дам два пъти повече пари за видео? или някое до 500 лв да ми препоръчаш?
ще съм ти благодарен :)

Това за 499 лева задоволява ли те :lol: :
МОДЕЛ:
GTX460
ЧИПСЕТ:
GF104
ПАМЕТ (MB):
2048 MB
ТИП ПАМЕТ:
DDR5
ТИП СВЪРЗВАНЕ:
PCI-E