Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Проблем при shutdown/ boot на Win 7...
Публикувано на: 09 Окт 2010 14:59

Здравейте на всички!
Реших да пиша тук за един проблем, който ми се случва от скоро време на машината, пък дано все някой може да помогне! :)
Значи историята е следната: най- накратко когато изключвам компютъра (по нормалния начин от старт менюто) точно малко преди да спре машината се чува кратък малко подобен на проскърцване звук, почти 100% съм сигурен, че е от хард диска. Това се случва АБСОЛЮТНО всеки път при shut down. Проблемът изхожда от това е, че освен неприятно честичко при boot screen-a ми пише Failed to boot from device, обаче след рестарт (1, 2, 3) си тръгва пак на пушка и никакви проблеми няма... уж до следващия път при спиране. Един път даже не можа да засече хард диска, а само DVD Rom-a.
На хард диска няма лоши сектори, случвало ми се е преди на Win 98 да ми прави някакви паранормални магарии, даже имаше грешки по него (тогава показваше), но сега ги няма (WTF :shock: ) и реално не показва никакви признаци на повреда. Реално само един път ми поиска Win 7 да пусна repair console и след кратко време пак системата си се подкара... Много моля, някой, ако е наясно по въпроса или има предположения да пише тук! Ще съм много благодарен!!! :roll: :(
С уважение : Moon_Burn

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Проблем при shutdown/ boot на Win 7...
Публикувано на: 09 Окт 2010 19:08

Ами то... ако hard-а ще сдава багажа няма какво толкова да се направи, освен да си купиш нов хард и да back-up-неш всичко, което ти е на сегашния. Ако е от лош сектор можеш да пуснеш някакъв софтуер и да проверяваш така. Имаше някакви линукс базирани boot disk-ове с различни инструменти за такива случаи, но убий ме ако мога да се сетя как да ги намериш. Все пак късмет с търсенето.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие: Re: Проблем при shutdown/ boot на Win 7...
Публикувано на: 10 Окт 2010 12:15

Hiren Boot CD, с инструментите за хард проверяваш

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com