Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Radeon mobility video cards.
Публикувано на: 12 Сеп 2010 14:09

Здравейте,

Имам едно въпросче, което ме вълнува напоследък.От скоро време започнаха да се появяват доста стабилни конфигурации на лаптопи, с добри параметри, на доста добри цени.Интересно ми е обаче едно нещо.Фен съм на радеон, в момента съм с HD4650 и съм страшно доволен.Но лаптопската серия на Radeon се води mobility.Та въпроса ми е - има ли разлика между производителността на mobility серията и "настолната" такава.Примерно ако си взема лаптоп с видео Radeon mobility HD5670, и Radeon HD5670 за стацонарен комп ще има ли разлика в производителността (говоря ако другите им показатели са еднакви - примерно и двете са 1GB GDDR5 памет )

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Radeon mobility video cards.
Публикувано на: 12 Сеп 2010 23:25

Принципно не знак каква е разликата, но можеш да видиш тестове на различни лаптопски видео карти тук и тук и да сравниш резултатите с настолните алтернативи на картите. Също така мисля, че не съществува 5670 модел за лаптопи, там моделът е 5650.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2010 12:37

Mobility са доста по-слаби от нормалните. Примерно мобилити 5650 се равнява по производителност на нормална 4650

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 13 Сеп 2010 19:48

Wannabe написа:
Mobility са доста по-слаби от нормалните. Примерно мобилити 5650 се равнява по производителност на нормална 4650

Еми нормално е, все пак там се води компактност и е нормално да са орязани, за да не греят... @ автора - не очаквай чудеса от храброст от мобилните карти в ниския и средния сегмент, а по-скоро една прилична процесорна мощ за мултимедия и някои по-непретенциозни и стари игри. Ако мислиш да си взимаш лапер за сериозни игри не си струва да даваш пари от сорта на 2000+ лева , които спокойно могат да отидат за настолен комп с доста по-добри характеристики и което е най-важното - по-сериозно охлаждане

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2010 20:03

Butters, много подценяваш лаптопите :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com