Автор |
Съобщение |
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 25 Юли 2011 23:56
започнах "Дори насън не виждаме покой" от братя Стругацки. Съдържа 4 новели, взех си го за 3 кинта :Р Супер много се радвам и много ми харесва.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 26 Юли 2011 15:44
Warbringer написа: започнах "Дори насън не виждаме покой" от братя Стругацки. Съдържа 4 новели, взех си го за 3 кинта :Р Супер много се радвам и много ми харесва. Явно цената е паднала - аз го взех за 4лв. Преди няколко дни довърших "1984" на Джордж Оруел. Изключителна книга, показваща една антиутопия, в която правителството е достигнало изключителни нива на репресия. Едновременно с това добре аргументирано и напълно възможно. Съдържа някои доста интересни разсъждения над обществените постройки през годините и борбите за власт, които произтичат от тях. Накрая, не на последно място, интересен роман. Първата част е гротескно описание на това общество на бъдещето и животът на различния, "нормален" човек в него. Втората продължава първата, но я примесва с малко любовен привкус и като цяло показва опитите за запазване на нормалните човешки емоции в този репресиран свят, а накрая третата част напълно унищожава всяка надежда за промяна и, бих казал, е изключително депресираща. Не на последно място искам да спомена и идеята за "новговор" - един напълно нов и изкуствено създаден език, чиято цел е единствено да ограничи възможностите на индивида да мисли (погрешно/престъпно) посредством липсата на изразителни средства в този нов език. Много добра книга, която силно препоръчвам на всеки, макар и може би да не е най-доброто четиво за разпускане на плажа. Сега взех да довърша една малка книжка - "Упражнения по стил" на Реймон Кьоно. Представлява една и съща кратка случка (под половин страничка), разказана по много различни начини, т.е. в различни стилове. Показва, че едно нещо може да бъде разказано по адски много начини, предавайки основната информация, но повлиявайки на възприемането ѝ посредством различните стилове. Също така е полезно за всеки начинаещ писател, за да разбере, че с промяната на стила може да създаде коренно различно възприятие у читателя. Не на последно място, някои от начините за разказване са много смешни. Моето мнение обаче е, че специално за тази книга много по-важно е кои са преводачите ѝ, понеже реално те са направили същото, което и оригиналния ѝ автор на френски - упражнения по стил.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
big_bad_wolf
|
|
В момента играе: Alice:Madness Returns,Age of Conan,Dead Island.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 29 Юли 2011 14:28
Чета "Царството на Хаоса" от поредицата "Хрониките на Амбър" на Роджър Зелазни.
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 29 Юли 2011 15:41
Вапцаров.........................
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 29 Юли 2011 16:47
2ра книга от "Божиите монархии" - "Отлъчените крале" - на Пол Кирни, много е добър, деба.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Авг 2011 09:42
Прочетох първите три глави от "Метро 2033" и книгата определено ме грабна! Света е много богат и интересен, едновременно с това изключително мрачен. Историята започва доста добре, персонажите са земни и интересни. Вероятно и играта ще се играе след книгата!
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 04 Авг 2011 21:54
Вчера прочетох трета книга от трилогията на Патрик Нес, Живият Хаос. Уникално много ме изкефи трилогията, всяка от книгите като я почвах сутринта, я свършвах следобяда (това си го броя като минус ) Силно препоръчвам
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 05 Авг 2011 22:27
Момци Намерих си я в booktrading-а днес и съм много щастлив
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 05 Авг 2011 22:45
Някаква книга да знаете в която действието да се развива в бъдещето и да има лек cyberpunk привкус. Нещо като Blade Runner.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 06 Авг 2011 15:31
Танца е ; ) Коташки, http://www.amazon.com/best-cyberpunk-fi ... M67XAE6JPAОт тези не съм чел нищичко, но Гибсън е палци горе по обща преценка.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 08 Авг 2011 13:00
DJ Cat написа: Някаква книга да знаете в която действието да се развива в бъдещето и да има лек cyberpunk привкус. Нещо като Blade Runner. Предполагам, че знаеш, че филмът е базиран на роман на Филип К. Дик и съответно сигурно си го чел. Все пак реших да го спомена, понеже наскоро се изненадах колко много филми са базирани на негови романи или разкази.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 10 Авг 2011 16:18
Франц Кафка - "Замъкът" и съм е така О.О
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 18 Авг 2011 20:26
"Трудно е да бъдеш бог" ,Аркадий и Борис Натанович Стругацки. Поклон.
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
|
Tranquil
|
|
В момента играе: нищо, мързи ме
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 18 Авг 2011 20:37
Тъкмо си мислех, че съм изчел всичко на Кинг (някои неща не само по един път) и изрових някаква книжка "За писането" в един от шкафовете на село. Животът му наистина е бил интересен, а има и доста добри съвети за начинаещи писатели.
___________________________________ :O
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Сеп 2011 00:00
Понеделник започва в събота
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Сеп 2011 04:31
Спомени от лед (Малазана 3та книга) за втори път.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Сеп 2011 15:54
О. Хенри - избрани разкази
Страхотно четиво!
|
|
|
|
|
blackmaster
|
|
В момента играе: Red alert 3
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 12 Сеп 2011 14:13
Тъмната кула 7 книга 1 част - Стивън Кинг
___________________________________ ЩАСТИЕ= А.П.Е.Л. 96 Апнем, Пийнем, Ебнем, Легнем и така до 96. Апелът към който се коренят идеологичните основи на партийното движение "Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности" съкратено К.У.Р.Е.Ц ..
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 13 Сеп 2011 13:01
Аз приключих метрото преди седмица - книгата ми хареса много! Започва доста ударно с вкарването на атмосферата и всичките истории, съществуващи из метрото. После малко става бавна, понеже героят върви из метрото и само бяга от разни неща, почти липсва екшън. Обаче от средата на книгата някъде екшънът се появява и е доста добър, има много интересни персонажи, още интересни местности и събития и какво ли още не. И накрая книгата завършва по един изключително депресиращ начин, който обаче е и доста силен и остава в мислите за дълго време. През цялата книга се поставят разни интересни въпроси относно обществото и човечността ни. Книгата не е философски ориентирана, но авторът успява доста добре да вплете поставянето на въпроси като глобалното замърсяване, арогантността ни спрямо природата, ламтежа ни за власт и нетърпимостта към чуждия, което е и причината за постоянната заплаха от тотално унищожение. Тези въпроси се повдигат от герои или събития в книгата, без да стоят изкуствено сложени там по никакъв начин - те се задават напълно в контекста на книгата, но за един съвременен читател носят още контекста на неговото настояще, в което те също са актуални. Мисля да прочета и продължението. Най-малкото защото Мелник ми стана един от любимите персонажи от книги и искам да видя какво става с него (ако е споменат в продължението де). Tranquil написа: Тъкмо си мислех, че съм изчел всичко на Кинг (някои неща не само по един път) и изрових някаква книжка "За писането" в един от шкафовете на село. Животът му наистина е бил интересен, а има и доста добри съвети за начинаещи писатели. Тази я имам и си мислех да я прочета по някое време. Дали ще е сега обаче не знам.
|
|
|
|
|
Creator_
|
Цар |
|
В момента играе: с чурка
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 13 Сеп 2011 22:45
На изток от Рая - Стайнбек - бая има да я чета, минах половината за цяло лято Силата на настоящето - Екхарт Толе - духовност, медитация, съзнание. Невромантик - Гибсън - понеже говорите за киберпънк
___________________________________ Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата. Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите. Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|