Автор |
Съобщение |
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 30 Юли 2010 08:43
Е по-добре да пиша "тебе" отколкото "сергий" или пък "ще ходиме".
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 30 Юли 2010 09:04
Благодаря, ще се поразтарся като съм на СФ.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 31 Юли 2010 09:41
Хахах, сега тъкмо си купих "Възкресителят" от Пловдив Иначе чета "Бавно" от Милан Кундера.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 31 Юли 2010 12:09
The Chameleon написа: То и да кажеш " тебе ", " мене " и т.н. не е правилно, ама айде. Бре, всъщност я кат' питах даскалицата по български - тя рече, че няма значение и било дублетна форма ПП "Пътеводителят" за пореден път
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 01 Авг 2010 23:15
"Мъглявината Андоремда" на Иван Ефремов. Руската фантстика просто е невероятна.
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Авг 2010 14:19
Дядо праз на Тери Пратчет много забавна книга.
|
|
|
|
|
Daath
|
He who devoures cookies |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Авг 2010 14:46
Въпрос В каква последователност са книгите по Вещерът.В момента,ще си поръчвам Последното желание,имам Време на презрение като подарък.Айде Моридине,чакам включване Па и останалите също не е лошо
___________________________________ “To absent friends, lost loves, old gods, and the season of mists; and may each and every one of us always give the devil his due.”
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Авг 2010 04:32
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 13 Авг 2010 22:10
"Милиард години до свършека на света" - Б. и А. Стругацки
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Авг 2010 22:16
"Пристанище на мъглите" на Сименон. За пореден път. Много е добър, деба.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 17 Авг 2010 02:36
451 градуса по фаренхайт Взех си някакво ултра-старо издание, което ми излезе почти колкото новите печати... Все още съм много в началото. Иначе и един учебник по биохимия чета отделно...
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 17 Авг 2010 10:06
Нещо зло се задава си взех. Отделно набивам една на Пратчет и 1984-та, понеже в тия жеги си вися само вкъщи и имам безкрайно свободно време.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 17 Авг 2010 15:02
Някой знае ли, дали Времето на дъжда е превеждана и въобще издавана тук? Питам, защото никъде в интернет не намерих да я предлагат. Разбира се, има в Читанка, но събирам Стругацки на хартия.
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 17 Авг 2010 19:13
Dick Top написа: ХЪРТИЯ ти си малоумен
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 18 Авг 2010 00:29
Brick Top написа: Някой знае ли, дали Времето на дъжда е превеждана и въобще издавана тук? Питам, защото никъде в интернет не намерих да я предлагат. Разбира се, има в Читанка, но събирам Стругацки на хъртия. http://infodar.com/show_book.php?ISBN=954-761-234-4&
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 18 Авг 2010 13:55
@Моридин - Благодаря, но 'Куца Съдба' и 'Времето на Дъжда" са два различни романа. @Nocturno - толкова си ми забавен.
По темата - Станислав Лем, "Соларис".
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 19 Авг 2010 00:46
Цитат: @Моридин - Благодаря, но "Куца Съдба" и "Времето на Дъжда" са два различни романа. Толкова и знаеш. "Куца съдба" е 2 в 1 - тя съдържа "Времето на дъжда", която представлява просто книга в книгата. http://chitanka.info/lib/text/3209/1Главите с Банев са това, което търсиш. Тези със Сорокин проследяват фиктивната история покрай написването на "Времето на дъжда", така че не се май, а купувай това, което ти казах.
|
|
|
|
|
Мr.Anderson
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 19 Авг 2010 01:25
http://chitanka.info/lib/text/65 - видях, че е писан няколко години по-рано и за това реших, че са различни.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 19 Авг 2010 12:07
Преди малко отворих ей това: Още второто изречение гласи: " Изключително трудно е да се избере "първото събитие", което е променило света, освен ако не се върнем чак на Сътворението, началото на съществуването на Земята като планета преди 4 милиона и 700 хиляди години."Wait... wut? Реших, че е грешка в превода и отворих на една от последните страници, където гледам следното: "По-скорошните атентати в Мадрид през март 2004г., когато бяха убити 199 души, и бомбените атентати във влак и автобус* в Лондон, когато бяха убити 56 души, напомнят сурово, че бен Ладен все още е сила, с която трябва да се съобразяваме.". Под линия на същата страница: *Всъщност атентатите са извършени в метрото - Б.пр.Който е дал 20 лева за тая книга бая се е минал.
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 19 Авг 2010 13:27
Аз се изкушавах по едно време... Абе атентатите не бяха ли през 2005?!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|