Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
![Аватар](https://i.imgur.com/mJrEGOv.png) |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 08 Яну 2014 20:10
Дупенце, да вървиш по линията на трола, за да можеш да се оправдаеш пред себе си като се издъниш здраво с нещо, не е поведение, което минава, особено пък тука. Научаването на каквото и да било не става с една дефинитивна книга, албум, etc. Какво ли ти обяснявам обаче, мен на история няма да ме науиш, особено ако знанията ти доближават метъл компетенцията ти Не разбра ли - колкото повече говориш, в толкова по-кръгла нула се превръщаш, недей просто.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 08 Яну 2014 21:04
what if they get me? написа: Моридин написа: Аз като ти казах, че имаш много кофти познания по история пфахахахаха абе момче, от мене по-голям хистъри гийк в тоя форум няма да намериш. Познанията ми по история далеч нахвърлят твойте, или на когото и да е било друг тук. Правистчето ми прочело един учебник по история и вече се смята за дядо Херодот. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) И понеже за да не е офтопик, хвани прочети една книга, "Срещи с Буров" (има я в Читанка), да ти влезе малко история в главата. А и други неща. ся що отклони темата за хитлер си говорим или знаеш че си затапен?
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
![Аватар](http://files.gamebanana.com/img/ico/sprays/samhdspraz.png) |
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 10 Яну 2014 12:04
Ся чета "Развитието на социализма от утопия в наука" на Фридрих Енгелс и намерих един страхотен цитат: Фридрих Енгелс написа: Затова социализмът вече не се разглеждаше като слуичайно откритие на един или друг гениален ум, а като неизбежен продукт на борбата между две исторически възникнали класи - пролетариата и буржоазията. Неговата задача вече не беше да конструира една колкото се може по-съвършена обществена система, а да изследва историко-икономическия процес, от който по необходимост са произлезли тези класи и тяхната взаимна борба, и в създаденото в резултат на този процес икономическо положение да намери средства за разрешаване на конфликта. (Маркс, Енгелс "Избрани Съчинения" изд. "Партиздат/София" 1984 г., стр. 128/129)
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 12 Яну 2014 00:07
Всъщност за Хитлер най-виновни за краха на Германия през Първата световна война са- евреите, които подписват договорите, и социалистите, които пък провокират войниците ( в частност моряците от флота,които бездействат) към бунтове във вътрешността на страната. Така че омразата на Хитлер към евреите може да мине и към 1918/1919/1920. Друг е въпроса, че и Германия и Австро-Унгария нямат нито природният, нито човешкият ресурс за водене на по-продължителни действия от това, което са направили.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
NoName
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=671_1696426624.jpg) |
В момента играе: Белот ...
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 13 Яну 2014 21:49
Днес след като прекарах около 40 минути въртейки се в библиотеката като някав смотаняк, даже там една лелка ме пита дали за първи път идвам в библиотеката ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) си взех една книга: ''100-те най-големи бедствия на всички времена''. На издателство репортер, на някакъв си Стивън Спинези. Разгледах съдържанието и ми се струва много интересна. Пише за: - Черната смърт , чумата в Италия. - Голямата грипна епидемия в Америка - Световната епидемия от Спин - Гладът в Китай 1876 - Гладът в Украйна 1932 - Аварията на Чернобилският АЕЦ / по която съм голям специалист / - Футболните безредици в Лима - Потъването на Титаник И още много други , известни и доста неизвестни, поне за мене събития. Изглежда ми много интересна книга. И сега съм пред дилема. Да ходя да я чета, да седя да вися в ланаровия форум и да цъкам некви простоти в интернет , или да ходя да гледам филм /свалил съм си три психо филма/ Голяма дилема, ако можех да правя и трите едновременно щеше да е най-добре.
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Warbringer
|
![Аватар](http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/12851_1262675212354_1393939485_30768772_5244853_n.jpg) |
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 21 Яну 2014 10:59
Прочети "Дългата разходка". Аз не успях да оставя книгата, докато не я изчетох.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 23 Яну 2014 16:25
Момци, гледам че тук има доста фенове на мистър Кинг, та да запитам - Under the Dome заслужава ли си? Четох описанието и оня ден и ми се стори доста готина като идея.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Me
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=15979_1306374697.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 23 Яну 2014 18:27
Няма да сбъркаш каквото и да прочетеш на Кинг. Препоръчвам да се прочете "Сблъсък", защото сега точно е подходящият момент, както е плъзнала грипна епидемия навсякъде. Гарантирам, че тръпката ще е голяма.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 23 Яну 2014 18:59
Me написа: Няма да сбъркаш каквото и да прочетеш на Кинг. Препоръчвам да се прочете "Сблъсък", защото сега точно е подходящият момент, както е плъзнала грипна епидемия навсякъде. Гарантирам, че тръпката ще е голяма. Препрочитам го за 2ри път, не бери грижа ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
![Аватар](http://files.gamebanana.com/img/ico/sprays/samhdspraz.png) |
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 26 Яну 2014 19:42
Прочетох "Аз убивах с Т-34" (част 2). Страхотен сборник с мемоари, горещо го препоръчвам. Въпреки, че като автор е посочен Артьом Драбкин, съставител на сборника всъщност е Алексий Исаев, а Артьом е просто един от мемоаристите, чиито спомени са публикувани в част 1. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Me
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Фев 2014 17:46
off Абе знам, че не за това е темата, но тук имам най-голям шанс да получа отговор. Опитвам се да се сетя за името на една книга, жанра е фантастика. Главния герой беше нещо като отговорник за време-пространството. Пътуваше назад-напред във времето, променяйки неща, които иначе биха довели до катастрофални събития и т.н. Хората като него май живееха вечно на място извън времето... ъ-ъ, или нещо от сорта. По време на една от мисиите му се влюби в някаква от не-знам-си-кой век и я домъкна със себе си, като по този начин наруши всички физични и времеви закони. Естествено и двамата ги погнаха и почнаха да бягат и да се крият из време-пространството. /off Това ще чета, ако някой ми каже как се казваше книгата. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
AlShu
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=74_1477255958.gif) |
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 04 Фев 2014 15:54
Цитат: ако някой ми каже как се казваше книгата "Краят на вечността" (The End of Eternity) от Айзък Азимов. Аз съм фен на ранното му творчество, но тази книга не е от любимите ми.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Me
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 04 Фев 2014 16:57
Ах, да! Подозирах, че ще е някоя от книгите от библиотека "Галактика". Благодаря, жив и здрав да си!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 08 Фев 2014 19:30
50-те нюанса скука прочетох тъкмо.... една девойка ме накара... това са няколко часа от живота ми, които никога няма да се върнат...
___________________________________ Трол на свободна практика
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
kaboom
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=22208_1343662885.jpg) |
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Фев 2014 23:15
12-те стола. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Warbringer
|
![Аватар](http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/12851_1262675212354_1393939485_30768772_5244853_n.jpg) |
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 27 Мар 2014 10:49
Чета "Choke" от Chuck Palahniuk и ме смазва и прегазва със всяка страница.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Pennywise
|
Latinica |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18387_1438795364.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Апр 2014 14:10
atlas shrugged
|
|
![](images/spacer.gif) |
AlShu
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=74_1477255958.gif) |
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Апр 2014 17:08
Ти четеш Талмуда и Тората...не се праи!
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Pennywise
|
Latinica |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18387_1438795364.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 09 Апр 2014 17:37
AlShu написа: Ти четеш Талмуда и Тората...не се праи! oy vey reported http://www.thejidf.org/
|
|
![](images/spacer.gif) |
Fenrir
|
![Аватар](https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/474x/13/a1/d2/13a1d2ab60b7e6347074f7a85611420e.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 23 Май 2014 23:04
Я дайте идея за някое фентъзи, отдавна не съм попадал на нещо добро. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|