Автор |
Съобщение |
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 01 Юни 2009 23:39
MetalGearRex написа: Въпрос към феновете на Кинг - днес минавах покрай Славейков и мернах "Окото на дракона" на същия този автор. Понеже съм МНОГО голям фен на драконите и всякакви истории с тях, веднага заглавието ми привлече вниманието. Та въпросът ми е книгата хубава ли е и какво мислите за нея? Фентъзи криминале. Всъщност няма дракон там. Книжката е хубава, но не е нищо особено. Общо взето историята на двама братя, принцове, единия е в затвора за убийството на баща си, а другия уж управлява, но не точно.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Юни 2009 12:23
Sentry написа: Съгласен съм. Доколкото аз знам "В името на розата" е като крими роман, но в средновековието. Има си някаква тайна, която трябва да се разгадае, има си мотиви, има си логическо мислене и т.н. Почти като Шерлок Шоумс в манастира. Вчера я започнах и засега ми се струва, че си много прав. Прави впечатление, че авторът е много начетен, но като цяло не ме впечатлява толкова много до момента.
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 07 Юни 2009 20:47
Да ме извиняват феновете, но Дюн не ми хареса и я изоставих. Може да е мега епично, може да е голяма класика, мен обаче не ми хареса особено Зачетох обаче на Джон Скалзи "Old Man's War", което някой форумец ми го беше препоръчал. Искрено благодаря, защото това е разцепващото. Героите са велики, сетингът е уникален, а стилът е супер лек и едновременно с това увлекателен :- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
E-lane ~
|
|
В момента играе: Myst V, Aquaria, Sid Meier's Pirates, Dream Chronicles ...
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Авг 2009 20:33
Teри Пратчет Стивън Кинг Роалд Дал Агата Кристи .... няк'ви други, които не помня
В момента: David Lodge - Nice Work
___________________________________ Nothing.
|
|
|
|
|
Manowarrior
|
|
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Авг 2009 21:01
Като един голям толкинист в момента чета ... Толкин. Децата на Хурин, а скоро смятам да захвана отново Силмарилион и Хобит.
___________________________________ И сам да съм у трамваю, па че се бутам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Авг 2009 21:08
Аз чета на Стивън Кинг - Мизъри , онази психопатка как му откъстна крака с брадвата направо ме изкефи . Ами като откри албума й , и разбра що народ е избила даже бебета . Краля е върха . Вижте в Цитаделата , даже конкурса са направили за Алхимика . Щях да я купувам , ама за 100 листа да дам близо 10 лева ай сектир , то големи хвалби а разбрах от вас че е тъпа историйката //
|
|
|
|
|
Manowarrior
|
|
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Авг 2009 22:14
fear4 написа: Аз чета на Стивън Кинг - Мизъри , онази психопатка как му откъстна крака с брадвата направо ме изкефи . Ами като откри албума й , и разбра що народ е избила даже бебета . Краля е върха . Вижте в Цитаделата , даже конкурса са направили за Алхимика . Щях да я купувам , ама за 100 листа да дам близо 10 лева ай сектир , то големи хвалби а разбрах от вас че е тъпа историйката // Да ти я продам с намаление? Баща ми я купи преди месец ама кат гледам я е заебал нещо съвсем и няма интерес вече (след големи мъки го накарах да чете Толкин и сега ми разправя, че било страшно увлекателно). Книгата е чистак нова.
___________________________________ И сам да съм у трамваю, па че се бутам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 15 Авг 2009 08:35
Не не ми трябва алхимичната глупост . Отиди в цитаделата там могат да ти обърнат внимание , една книга като не е поне 300 страници не я чета , а за алхимици има толкова много други книги - не са фентъзи научниса даже имам една за Леонардо Да Винчи който е бил изобратател и от части малко алхимик, ама е на руски //
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 15 Авг 2009 22:09
Sentry написа: Аз. Аз ям. Аз ям репичка. Аз ям репичка и гледам. Ям репичка и гледам небето. Гледам небето синьо. Гледам небето синьо и се чудя. Чудя се на синьото небе. Чудя се на синьото небе къде са. Чудя се къде са овцете. Чудя се къде са овцете от вчера. Овцете от вчера, които избягаха. Избягаха от стадото... Модернизмът е яко нещо... ако искаш да скиваш повторения до лудост, намери си The Making of Americans на Gertrude Stein.
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 15 Авг 2009 22:17
Благодаря за предложението, но мисля да пропусна и да си взема още някоя книжка на Пратчет.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 16 Авг 2009 00:00
Предложението беше саркастично. На Gertrude Stein съм почти сигурен, че й мразя писанията от дъното на душата си.
По темата: чета Ulysses на James Joyce, Brief Interviews with Hideous Men на David Foster Wallace и ще препрочитам Естествен Роман на Георги Господинов (имам го с твърди корици, кеф!). Него (Естествения Роман) възнамерявам и да преведа на английски, щото съществуващият превод е правен от няк'ва - да не казвам каква (Зорница Христова май се казва), - на която й липсва каквото и да е усещане за структурната тоналност и лексиката на инглиша... демек в нейния превод се губят чувствата, които книгата поражада (а Естествен Роман е толкова пропит с чувства, че чак ми се плачеше като стигнах края). Да не говорим за директно орязаните авторкси подмятания и описания, които сигурно не са й били по силите на момичето да преведе.
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 16 Авг 2009 20:15
Би ли могъл да дадеш малко информация за въпросния "Естествен роман"? Грабна ми вниманието. По темата, чета на Агата Кристи разни разказчета. И скоро препрочитах "Вещерът:Меч на съдбата"-шедьовър(за жанра си, разбира се)
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 16 Авг 2009 22:30
--William Blake
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 16 Авг 2009 23:22
Естествен Роман на Г. Господинов е едно от наистина малкото стойностни български неща, които са излизали на книжния пазар в годините след 89-та. Хвала на Фрийк, че се опитва да го преведа. Стискам палци. Пиши ми некое ЛС с ъпдейт какво става около теб В момента, чета Буковски - Поща за 3ти път. Жестока.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
KaLi_BoGa
|
|
В момента играе: RoN
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 24 Авг 2009 21:07
Наксоро четох 1984 на Оруел на мен лично ми беше доста приятна въпрки че някой хора я смятат за "скучна"
___________________________________ Що ми е некво тъпо, копеле ? Щото си тъпо копеле.
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 25 Авг 2009 09:31
Вчера прочетох на Чарли Хюстън "Вече мъртъв"-мръсен език и много бой-яко!!! И преди това на Джеймс Патерсън "4 юли".
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 25 Авг 2009 13:16
KaLI_BoGa написа: Наксоро четох 1984 на Оруел на мен лично ми беше доста приятна въпрки че някой хора я смятат за "скучна" Ъъъъ... кои са тия хора? :Р
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
blackmaster
|
|
В момента играе: Red alert 3
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 25 Авг 2009 17:38
В момента втората част на ТО от Кинг.
___________________________________ ЩАСТИЕ= А.П.Е.Л. 96 Апнем, Пийнем, Ебнем, Легнем и така до 96. Апелът към който се коренят идеологичните основи на партийното движение "Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности" съкратено К.У.Р.Е.Ц ..
|
|
|
|
|
Admiral General Hurf
|
|
Мнения: 3215 Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 30 Авг 2009 01:00
Пратчет на английски се е изпарил от книжарниците. Тоест, не е, но каквото имат те, аз съм чел. Чакам Going Postal.
___________________________________ Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа: и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 30 Авг 2009 02:47
Аз в момента чакам подходящия момент да си взема Making Money, заради впечатлението, което главния герой от Going Postal остави в мен. Много е добра книжката и определено няма да съжаляваш, че си си я взел.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|