Автор |
Съобщение |
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 07 Дек 2012 14:01
По-добре от колкото да имам твоя вкус за жени.
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 07 Дек 2012 14:36
Mass Effect 3 Claire Danes
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 07 Дек 2012 23:03
Нещо си много в настроение, сигурно защото тази година ще има пак ''Българска Коледа'' и най-накрая ще ти стигнат пари за мозъчна трансплантация.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 07 Дек 2012 23:12
DJ Cat написа: Нещо си много в настроение, сигурно защото тази година ще има пак ''Българска Коледа'' и най-накрая ще ти стигнат пари за мозъчна трансплантация. сбъркал си източника на парите
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 08 Дек 2012 08:35
High_voltage написа: P.P.S. <3 Claire Danes <3
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 08 Дек 2012 12:42
High_voltage написа: този сериал бях тръгнал да го отебавам след слабия старт на сезон 2, и особено епизод 5, където обърнаха Броди за ЦРУ обаче все пак продължих да гледам и трябва да кажа, че Homeland се издига, за да застане във вечния топ 3 на човечеството. Последните епизоди просто къртят откъм скоростност на развитието на сюжета. Епизод 10 ме остави на ръба на инфаркт, а превюто за епизод 11 направо ми го докара. Направо тия последни няколко епизода собственоръчно издухват целия сезон 1 от водата. Сега вече може да се случи всичко. Но май вече стана ясно, че има и още подривни елементи във властовата структура на САЩ, които подкрепят Назир и "терористите". (вж. там къде Сол пита некъв "Who the fuck are you?") RIP Jamey Sheridan, един от любимите ми актьори ;[[ P.S. както обикновено, доставяте с офтопик дискусиите, които водите. Благодаря много, обичам ви P.P.S. <3 Claire Danes <3 Волтидж главата не ми го побира, как епизод 10 може да те жегне, камо ли да си ''на ръба на инфаркт''. По същия начин когато започвах да гледам сериала, забелязах че има тема във форума и ти прочетох едно мнение, че епизода с бомбата ти бил докарал нечовешки адреналин, който не си чувствал от години наред, гледайки някой филм. Единствения ми коментар за тези твои две изказвания е, че или това е единственото нещо, което си гледал от 2 години, или това е 3-тото нещо, което си гледал от две години, а останалите са трансформърс и отчаяни съпруги... Просто не е истина колко си странен. Точно адреналин да ти идва и да си в потрес в тоя сериал ддз, ако гледаш Бягство от Затвора сигурно на последните серии от сезоните ще ти викат линейки всеки път. Хоумленда не предпоставя нито със саундтрак, нито с особено дълги драматични моменти, всичко приключва бързо ( както реално се случва в повечето операции), стандартно до болка, кое толкова те впечатлява не ми е ясно. Това за Топ 3 няма да го коментирам, изгубил ума си фен. Може да кажеш че е в твоя топ 3, щом си каза три, значи си мислил кои са другите два по твой вкус, така че е ясно че става дума за фенски фанатизъм и мечти от хиляда и една нощ. Култови сериали, които ще се помнят дълго като Хаус, Двама Мъже, Бягството, 24 никой не може да ги вкара в тоя топ 3, кво останало за един от няколкото добри сериали за тая година. Смешно е, нелепо е.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 08 Дек 2012 12:42
High_voltage написа: този сериал бях тръгнал да го отебавам след слабия старт на сезон 2, и особено епизод 5, където обърнаха Броди за ЦРУ обаче все пак продължих да гледам и трябва да кажа, че Homeland се издига, за да застане във вечния топ 3 на човечеството. Последните епизоди просто къртят откъм скоростност на развитието на сюжета. Епизод 10 ме остави на ръба на инфаркт, а превюто за епизод 11 направо ми го докара. Направо тия последни няколко епизода собственоръчно издухват целия сезон 1 от водата. Сега вече може да се случи всичко. Но май вече стана ясно, че има и още подривни елементи във властовата структура на САЩ, които подкрепят Назир и "терористите". (вж. там къде Сол пита некъв "Who the fuck are you?") RIP Jamey Sheridan, един от любимите ми актьори ;[[ P.S. както обикновено, доставяте с офтопик дискусиите, които водите. Благодаря много, обичам ви P.P.S. <3 Claire Danes <3 Волтидж главата не ми го побира, как епизод 10 може да те жегне, камо ли да си ''на ръба на инфаркт''. По същия начин когато започвах да гледам сериала, забелязах че има тема във форума и ти прочетох едно мнение, че епизода с бомбата ти бил докарал нечовешки адреналин, който не си чувствал от години наред, гледайки някой филм. Единствения ми коментар за тези твои две изказвания е, че или това е единственото нещо, което си гледал от 2 години, или това е 3-тото нещо, което си гледал от две години, а останалите са трансформърс и отчаяни съпруги... Просто не е истина колко си странен. Точно адреналин да ти идва и да си в потрес в тоя сериал ддз, ако гледаш Бягство от Затвора сигурно на последните серии от сезоните ще ти викат линейки всеки път. Хоумленда не предпоставя нито със саундтрак, нито с особено дълги драматични моменти, всичко приключва бързо ( както реално се случва в повечето операции), стандартно до болка, кое толкова те впечатлява не ми е ясно. Това за Топ 3 няма да го коментирам, изгубил ума си фен. Може да кажеш че е в твоя топ 3, щом си каза три, значи си мислил кои са другите два по твой вкус, така че е ясно че става дума за фенски фанатизъм и мечти от хиляда и една нощ. Култови сериали, които ще се помнят дълго като Хаус, Двама Мъже, Бягството, 24 никой не може да ги вкара в тоя топ 3, кво останало за един от няколкото добри сериали за тая година. Смешно е, нелепо е.
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 08 Дек 2012 12:46
DJ Cat написа: Култови сериали, които ще се помнят дълго като Хаус, Двама Мъже, Бягството, 24 добре де, не ти ли писна да тролиш? не можеш ли поне веднъж да направиш сериозен пост без да се опитваш да издразниш някой. в смисъл и на мен ми е забавно, ама просто има моменти в който трябва да се спреш и да се замислиш дали да прекаляваш чак толкова е нормално.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 08 Дек 2012 14:01
DJ Cat написа: Култови сериали, които ще се помнят дълго като 24 this
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 10 Дек 2012 12:22
Да цитирам A.V. Club: " Watching TV for plot is a fool’s game, and it’s just going to end with you being disappointed. But watching TV for long-term character arcs can be very rewarding, particularly if you’re in the hands of writers who keep an eye on the characters in a way that keeps them more or less consistent. It’s all but impossible to blow through plot at the level Homeland does without running out of room (and I think the show is probably screwed next season if it tries to keep the Brody storyline going without a major reboot), but it is possible to keep the big character moments coming, and the show has done an excellent job of that this season." Колкото по-скоро го разберете това, толкова по-добре. Да си блъскаш главата с това какво ще става следващия сезон, да се вманиачаваш защо малките детайли са не на място и т.н. Няма смисъл просто. Това е телевизията. Някой сценаристи се справят с това по-добре от други. Например Homeland в момента се справя много по-добре отколкото 24, при който добър сезон бива последван от абсолютно лайно и цикъла продължава. Любомия ми сериал на всички времена е Deadwood. Може би точно защото е спрян след 3-ти сезон и ми е било спестено гледането на задължително разочароващия финал. Ако даден сериал спре да ви е интересен, спрете да го гледате. Времето което ще си спестите от писане анализи във форуми ще използвате за гледане на друг който ще ви е интересен.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 10 Дек 2012 14:55
Напротив, точно така, сериалите си размиват сюжета и зритея, който се е задържал до н-ти сезон на сериала, гледа заради познатите физиономии. Затова често се казва че първия е бил най-добър, защото логиката диктува че най-дълго е замислян и там е идеята на сериала. Има и изключения естествено. За Хоумленд обаче....това е още втори сезон, не може да се говори за изчерпаност. Сериали, които са тотално изчерпани откъм идеи за сюжета са Burn Notice например. До трети сезон не би трябвало да има големи проблеми да се балансира един сериал и да е повече от гледам на сюжетно ниво. Хоумленда много рано го отписваш Волтидж, ти като цяло действаш много прибързано и емоционално, успокой ги тея нерви, за мен е супер добре че приключиха с Назир, не може шоуто да се върти околко едно и също и да не омръзва. Това не е кЪде е Маги. Сега може да го завъртят и да го направят по-интересно.
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 13 Дек 2012 22:22
Showtime would like to congratulate Homeland on receiving four Golden Globe nominations, more than any other TV series
sushto v momenta e nai-gledanoto neshto na Showtime, zadminavaiki Dexter
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 16 Дек 2012 06:23
След години когато този сериал е признат по цял свят на нас ще се гледа като на ключови фигури, положили основите на комитета за оценяване на качествена телевизия™
and we gettin' dat puss yo
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 17 Дек 2012 08:20
Толкова, догодина още. Финала като цяло беше добър но не ми хареса колкото първия. Което не е нещо изненадващо, все пак от гледна точка на сценария няма начин края на този сезон да е толкова напрегнат колкото първия. Дано покрай успеха на този сериал HBO да се навият да направят нещо подобно. Техните неща са ужасно автентични и страхотни, обаче никога не са имали трилър. Изобщо повече трилъри като този трябва, писна ми от неща дето си пишат за трилъри а пък после излиза че всъщност са си чиста драма.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 17 Дек 2012 15:39
Тая серия отвя всички други до момента с лекота. Най-вече финала на сезон 1. В пъти по-добре се справя на толкова много нива. Нямаше шибана излишна сцена, диалога беше гениален на места, просто съм възхитен. Тея 40 минути ми харесаха повече от всички други серии до момента взети заедно. Куин е пичага и е жив още, Сол с по-голяма роля в трети сезон, въобще на добре отиват нещата.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 17 Дек 2012 16:15
Най-добрата серия до момента. +1 на абсолютно всичко, което каза Котката. Ама ми интересно дали Броди още ги разиграва и дали Сол е двоен агент и работи за Мосад или нещо такова?
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 17 Дек 2012 17:16
Мина ми през ума за Сол отдавна, за Броди сега в последната серия, но за мен е прекалено лесно решение и абсурд да го направят така. Естес си е типичния шеф на мащабен проект, било то хлебозавод или ЦРУ. Просто действа без много емоции и с цел максимална сигурност. Не виждам кво толкова ви дразни, мнгоо му е реалистичен образа, никви емоции, направо действа. Вярно че е нагло да не дадеш втори шанс на човек, който ти помага, но дори да има 2-3 процента шанс Броди още да ги ебе в гъза, той е длъжен да се подсигури. Кери му е точно антипод, като действа изцяло на емоции и като типичната патка, много често точно тва спасява раотата, ама щото тва все пак е филм. Накрая сигурно заради тези си методи, ще преебе много по-мащабно картината и тогава тя ще е свинята, не Естес.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 18 Дек 2012 14:33
|
|
|
|
|
ToxicSean
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 18 Дек 2012 15:25
haters gonna hate
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Homeland Публикувано на: 18 Дек 2012 18:49
Пичове, препоръчайте ми сериалче с подобна тематика, без 24. Че сега само Под Прикритие ми остана.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|