Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Заглавие: Re: Inception
Публикувано на: 01 Ное 2010 14:46

СПОЙЛЕР
Ако гледате филма след финалните надписи, ще видите, че пумпала спира да се върти и пада.

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 01 Ное 2010 15:55

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2010 16:38

Честно казано очаквах малко повече от филма! Четох доста коментари преди да го гледам и го гледах с очакването за някаква хипер-мистерия, главоблъсканица, заплетен сюжет, загадки и т.н... поне много хора такива впечатления от филма имаха; много хора казваха "ам аз не го разбрах тоз филм, много сложен нещо".

Всъщност поне за мен нямаше нищо кой знае какво трудно за осъзнаване в този филм.
Като изключим това, обаче, много ме изкефи и пак ще си го гледам със сигурност!

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 05 Ное 2010 22:07

То масата българи имат трудности да следят сюжета на повечето филми на бат' ви Арни, какво ли остава за Инсепшън :roll:

Коет' не означа'а, че филмът не е епично заплетен и адски интересен на ниво сценарий and stuff.

Профил WWW

Публикувано на: 06 Ное 2010 00:58

Мееега лудия филм!

Дади ме кефи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2010 14:57

Днеска го гледах пак (за втори път, първия на кино).
Ето ви повърхностния ми анализ.
Няма какво да се разбира на филма, всичко е точно такова, каквото изглежда. От определена точка действието става напълно линейно и общо взто сюжетът се свежда до вкарването на идеята и връщането на коб при децата му. Пумпълът спира да се върти. Объркването идва от там, че в последните кадри са смесени спомени с действителността, но това не променя факта, че всичко свършва.
И на мен ми стои нелогично, ама това става. Търсите под вола теле като го анализирате дълбоко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2010 16:25

Бате, на мен най-много ми хареса, че филма беше прост. Не прост, като глупав, а прост за разбиране и високо, но лесно ниво на усвояване на информацията. Беше интересен, беше умен, и най-вече - не се пънеше да измисля някакви сложни философии.
Пък за пумпала n stuff - прочетете ми спойлера. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2010 17:49

спойлерът ти е ебавка, кво да го четем :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2010 11:23

тъп филм, не знам защо го надценявате толкова.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Ное 2010 00:03

Нарко Коки, аре зимай си думите обратно!

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Ное 2010 12:55

добре де, най-хубавото което мога да кажа е, че не съжалявам че го изгледах, има съспенс, но не е велик.
да кажем, че е по-добър от аватар. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Ное 2010 17:32

-Stormrаge- написа:

1.СПОМЕНЪТ! Финалната сцена когато Коб се завръща при децата си е абсолютно идентична със сцената в която той ги напуска

Глупости, децата са по-големи и даже са играни от други актьори.
-Stormrаge- написа:
Странното е че тотемът на Коб всъщност е в ръцете на Сайто… Ясно разбираме, че функцията на тотемът вече не важи щом друг се е докоснал до него…

Нямаше да важи, ако Cайто се беше докоснал до него преди още да влязат в първия левел на съня.

-Stormrаge- написа:
Сега да се върнем в уж същата сцена от филма но този път в неговия край… В първият случай Сайто казва, че чака някого, от наполовина вече забравен сън…
Във втория случай обаче, Коб довърши изречението му с думите “ чакате някого от наполовина вече забравен сън“ сякаш Коб е видял дежавю и знаеше репликата на Сайто …

Последата сцена е продължение на първата и в първия случай Сайто говори за тотема на Коб.

The Elderly Japanese Man STARES at the top mesmerized.

ELDERLY JAPANESE MAN

It belonged to a man I met in a
half-remembered dream...

-Stormrаge- написа:
Интересното е, че сякаш той самият го осъзна защото на два пъти след това не дочака края на въртенето тотемът си… Веднъж точно преди да се събуди в самолетът и втория път след като се завърна при децата си… Просто избра да живее в красивата за него "реалност"!

Ти сам го каза, за него е без значение дали сънува или не, важното в случая е,че е постигнал целта си - отново е с децата си.
Нолан потвърди на премиерта в Италия, че филма е това, което изглежда на пръв поглед, не отхвърли безбройните теории на феновете, но се радва, че ги има.

Behind him, on the table, the spinning top is STILL SPINNING.

And we-

FADE OUT.

CREDITS.

END.

-Stormrаge- написа:
ЕДНО МОГА ДА КАЖА НОЛАН Е ГЕНИЙ!!

Няма две мнения по въпроса ;P

Профил

Публикувано на: 15 Ное 2010 17:54

Филма го гледах 2 пъти един път в София и веднъж тука в Холандия, че даже и OST-то си купих. Всички суперлативи са добре заслужени и за актьорите, и за директора и за цялостната история. Ако имам забележки те са насочени към това, че не се споменава от къде се е появила тази мода за влизане в сънищата, кой е създал машината, как са били разработени химикалите. Цялото концепция се третира като нещо, с което зрителите са добре запознати.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Ное 2010 19:35

Е, именно. Я иди, че обясни на някой от 19 век как работи телевизията/компютъра. Просто технологията за сънищата се третира като нещо съвсем нормално - точно както щеше да е, ако беше истинска. На мен лично този подход с малко, но достатъчно обяснения/приказки и повече действие/демостриране ми се стори мега добър.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com