Автор |
Съобщение |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
Онлайн
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 05 Авг 2010 20:49
lololo написа: Определено ми беше скучен, въпреки че очакванията ми за филма бяха по-скоро средни. Разбирам, че идеята е оригинална, но начинът на поднасяне ми беше безразличен и едва го догледах. В The Sorcerer's Apprentice екшън сцените предизвикват повече емоция за мен. Всекиму според интелекта.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 06 Авг 2010 07:42
lololo написа: ...The Sorcerer's Apprentice екшън сцените...
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 06 Авг 2010 09:17
|
|
|
|
|
zip0
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 06 Авг 2010 20:24
Най-после и аз го гледах. Определено ми хареса, но не бих го нарекъл шедьовър. За 4те лева,които дадох, получих доста. Личната ми оценка е 8/10.
___________________________________ ...
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 06 Авг 2010 21:48
lololo написа: Интелигентен, стилен, много изчистен и съответно скучен Я дай пак? Инак донейде съм съгласен, че филмът не предлага нищо ново кат' концепция и няма да разбие възгледите ти за Живота, Вселената и Всичко останало, ама е рядко велик филм въпреки това.
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 07 Авг 2010 00:34
Най-накрая го изгледах и само се радвам, че успях да се препазя и да не си повишавам очакванията - очаквах среден филм и получих среден филм. Приятен екшън, историята се ядваше, концепцията за съжаление стана скучна на 15-тата минута, а всички я хвалят Велик със сигурностн не е, но пък достатъчно забавен, че да си го пусна след година пак. Бтв, кое е било хипер-сложно-обърканото нещо, че да се налага да се гледа втори път о.О Всичко беше обясненео като за малоумни, т.е като за публиката, към която е насочен - масите. В спора, който тече от 1-2 страници, заставам на страната на Алшу, а всички останали сте скапани фенбойчета И на мене ми беше скучен на моменти, просто съжалявах че няма клавиатура пред мен и да скипна 10-20 секунди. Всъщност сега се сетих, че всъщност този филм е "entertainment" в най-чист вид и е далеч от изкуството кино, явно просто съм се объркал от коментари на хора, които уважавам, че може и да е нещо повече, е нищо.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 07 Авг 2010 09:44
Значи, ако си гледал нещо и то ти е харесало, това те прави фенбой? Абе хора, къде живеете, излезте от филма . Ама както и да е, ти поне си го гледал и казваш мнение въз основа на видяното, а пък онзи дори не го беше гледал. Филм, който да е харесал на всички хора няма, няма и да има. Освен това смятам, че сме на достатъчно години, за да се налага да си припомняме, че това, че дадено нещо не харесва на някой от нас, не означава, че нещото е лошо .
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 07 Авг 2010 10:11
Ми фенбойчета сте, защото го защитавате прекалено сляпо и го изкарвате в пъти по-добър отколкото е
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 07 Авг 2010 12:22
В момента, в който се замислиш каква ни е ползата да го изкарваме много хубав филм, а всъщност да не ни е харесал толкова, ще се усетиш колко нелепо говориш . Или може би всичко е конспирация и на нас ни плащат за реклама
|
|
|
|
|
pcultimate
|
|
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 07 Авг 2010 12:26
Наистина много се хвърляте да го пазите тоя филм. 1во- идеята, дори и да не беше ЧАК толкова оригинална колкото ви се иска, поне беше реализирана адски добре. 2ро-Този филм може да се счита за велик само ако го сравнявате с масовите боклуци,ако е така, да признавам адски е добър, но като самостоятелен филм го издигате на такъв висок пиедестал, че човек ще реши,че е едва ли не най-добият филм евър. 3то Какво толкова сложно видяхте? Всичко си беше обяснено като за прости хора и стига да не заспиш случайно, всичко се връзваше и беше логично. Бил за 2-3 гледания Според мен най-готината част от целият филм беше: 1 с нулевата гравитация и как се заиграха с времето и 2ро начинът по-който обясниха причината за самоубийството на жената. Добър-Да Много Добър-ДА АДСКИ добър-ДА, но шедьовър (поне за мен)-не
___________________________________ Military Law: There's no such thing as an atheist in a foxhole
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 07 Авг 2010 12:40
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 07 Авг 2010 17:24
За мен филма е много добър и страшно ми хареса, особено на фона на бози като Принца на Персия, Агент Солт ( един от най-тъпите филми на света) и другите адски шитове. Никой не ми влияе на мнениет, имах високи очаквания заради трейлъра - отидох и не останах разочарован. Съответно не съм фенбой и имам право да защитавам позицията си, точно толкова колкото и вие като го критикувате. Алшу няма как да е прав, защото не е гледал шибания филм, а филосовства и се прави на интересен. На единия му бил сложен и объркващ, на другия прекалено елементарен (ВТФ), на другия не му харесал екшъна ( ми иди на трансформърс ебати - там и меган фокс ще ти хареса). Аве ай сектир сами си противоречите и вървите срещу масите, за да сте модерни и оригинални. Омега и как разбра точно колко добър е филма ? Ти да не си някаква скала случайно, че по теб да съдим или самочувствието ти е в повече ? Ебахти гея. А за двамцата на които филма им е елементарен.
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 11 Авг 2010 02:36
Гледах го на кино, гледах го у нас сам, гледах го и с компания у нас пияни на мотика. Толкова много не съм се кефил на филм от наистина много време. Едно на ръка, че актьорите са все симпатяги, ама и идеята е най-готиното нещо. Тва е от филмите дето като свърши и ме е яд че е само на филм. ( другите са Star wars и Шотландски боец, хаха.)
Говорихме си с приятели и не стигнахме доникъде - какъв екип от учени би трабвало да се събере за да се разработи подобна технология ?
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 11 Авг 2010 08:01
Има неща, на които просто не им е времето още. Утре ще разработят нещо, другиден друго... като съвкупността от тия нови неща ще спомогнат за разработката на трето - и това трето би могло да е подобно "влизане" в съня на хората или пък истински лазерен меч
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 11 Авг 2010 22:10
хареса ми филма тоя влак насрад булеварда изкърти а ситуацията с микробуса, които уж пада за секунди, пък в това време хората свършиха ебати многото работа, беше много изнервящо напомни ми силно на матрицата
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 11 Авг 2010 22:42
Depraved написа: Говорихме си с приятели и не стигнахме доникъде - какъв екип от учени би трабвало да се събере за да се разработи подобна технология ?
Трудно може да се разработи в скоро време такава технология. Сънят е все още едно от най-непонятните явления и никои не знае със сигурност какво точно представлява
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 12 Авг 2010 00:35
Още не съм го гледал
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
Онлайн
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 12 Авг 2010 13:17
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 17 Авг 2010 10:10
Помниш ли първата Матрица? Почти никаква реклама, никакъв overhype, никаква грандиозност. Излезе и баам, реакциите на хората бяха - ибаси змиъта!!! Ама другите две части...
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Inception Публикувано на: 31 Окт 2010 23:20
Agent написа: Защо да е безсмислен краят??
СПОЙЛЕР
Със завъртането на пумпалчето или на англ. - top ли как му викат и отминаването нататък без да види дали ще падне, Нолан искаше да покаже, че всъщност няма значение дали Коб е все още в сън или не - за него мечтата беше това и той си я изпълни... И продължителният кадър точно преди онова да залитне и екрана да стане черен беше да държи публиката в напражение... Не виждам тук кое е безсмисленото, за което говориш... Captain Hero написа: Дади написа: За мен поне краят е турен така за гъзарията - един вид Нолън да се покаже, че може да даде готин и напрегнат завършек, който да кара зрителите да се чудят какво всъщност се е случило, но самият филм не се нуждаеше от такова нещо. Пък и ме боли мене фара за Коб, к'во правим с двете деца, коит' евентуално са останали без баща, а? Личното ми мнение е, че завършек тип "зрителят да прецени кое го кефи повече" не пасва тук. Не отричам, че беше супер яко, просто ми беше криво =) SPOILERSНапротив, завършека беше перфектен, не беше показност на Нолановите способности, нито пък беше особено напрегнат, а тези които са се чудели особено дали пумпала е паднал или не, да ходят да гледат турски сериали. Това не беше отворен край, свободен за интерпретация. Нито беше някой тъп клифхенгър да си кажеш "OMG АМА ТОЙ СЪНУВА!". Пумпалът нито спря, нито продължи да се върти. Той залитна. Както каза Agent... незначително. СПОЙЛЕРДнес го гледах на второ четене вкъщи на спокойствие и ето до какъв извод стигнах...Всички се питат дали е пумпалът е спрял да се върти... А този въпрос май не е нужен...
Всъщност нека си припомним един друг шедьовър на Нолан „Memento“ … Ако си спомняте там филмът вървеше отзад напред… Тук нещата са подобни, финалната сцена е сложена в началото на филма… Но ето да систематизираме фактите:
1.СПОМЕНЪТ! Финалната сцена когато Коб се завръща при децата си е абсолютно идентична със сцената в която той ги напуска… Двете хлапета са на двора едно до друго а Коб е в очакване те да се обърнат за да види лицата им за последно… Е разликата е, че във финалната сцена той дочака те да се обърнат… Т.е още тук може да разберем, че всичко е сън и просто Коб прави основната грешка която сам каза на Ариадне никога да не прави… А именно да вкарваш реални спомени в сън защото идва момент в който съзнанието ти не може да възприеме кое е реалност и кое не…
2.ТОТЕМЪТ! Да си припомним идеята на самия тотем. Нека вземем за пример тотемът на Артър… Той представлява собственоръчно изработено зарче с изместен център на тежестта… т.е винаги би трябвало да се пада едно и също число… В това се състой самата проверка „реалност или сън“ само той самият знае какво число ще се падне… От там и идва идеята, че никой не трябва да се докосва до тотема на другиго защото може да го проектира в сън заедно с дефекта му в случая изместения център на тежестта и така би се изгубил смисълът му да показва правилно „реалност или сън.“ И сега точно тук идва интересното финалната сцена с която всъщност започва началото на филма… Там виждаме Коб в имението на остарелия Сайто… Странното е че тотемът на Коб всъщност е в ръцете на Сайто… Ясно разбираме, че функцията на тотемът вече не важи щом друг се е докоснал до него… Сега да се върнем в уж същата сцена от филма но този път в неговия край… В първият случай Сайто казва, че чака някого, от наполовина вече забравен сън… Във втория случай обаче, Коб довърши изречението му с думите “ чакате някого от наполовина вече забравен сън“ сякаш Коб е видял дежавю и знаеше репликата на Сайто …
Равносметката излиза че Коб е зациклил в Лимбото на собственото си съзнание потъвайки все по надълбоко и явно преповтаряйки случилото се… Интересното е, че сякаш той самият го осъзна защото на два пъти след това не дочака края на въртенето тотемът си… Веднъж точно преди да се събуди в самолетът и втория път след като се завърна при децата си… Просто избра да живее в красивата за него "реалност"!
ЕДНО МОГА ДА КАЖА НОЛАН Е ГЕНИЙ!!
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|