Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 16 Юни 2008 15:00

Цитат:
а ти се чустваш задължен да дадеш отговор

Не "отговоарям" ,а пиша мнението си. И не се "чувствам длъжен"...просто ми е кеф да дрънкам безотговорни приказки...ти щом не искаш да ти "отговарят", не пиши...

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2008 15:17

:lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2008 08:45

Не гледайте Futurama: The Beast with a Billion Backs!

Филмчето е отчайващо тъпо...темата този път е групов секс на нашето измерение с чудовище съставено от милярди пипъла от съседно измерение...по-голяма кретенщина не съм срещал...този път екипът яко се е изложил. Хем е дебилно, хем не е смешно.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 17 Юни 2008 12:42

И аз го гледах вчера следобяд и се разочаровах. Имаше няколко момента, които бяха добри, но пръстите на едната ръка стигат да ги изброим. И не беше групов секс, а групова любов :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2008 12:56

И каква беше тази тъпня, дето целия предишен филм беше за любовта на Фрай към Лила, а тук още в началото забива някъква "лесна" шматка. Не че това не е характерно за него, ама е гавра с феновете.
Пък и ми стана тъжно за Скиф. Не стига че го разпльокаха, ама и онази гъска Ейми му изневери с дебилния му шеф.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2008 13:29

Изгледах алхимиста, тегля и филма да го изгледам. Насочил съм се към Death note после.
п.п. Мен пък ме дразни, как Лила се прави на недостъпна даже след събитията в първият филм :x
п.п.п. Много ме радва как Запп Браниган се хвали как му трябват само 5 минути със жена :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2008 14:36

Загледах първите 3 серии от 3-тия сезон на The Venture Brothers...шоуто си е като в предишните сезони.
Пиша това тук при японската анимация, защото в 3-ти епизод забелязах референции и към анимета. Примерно екшън секвенцията в която Village People побеждават армията на Сфинска, страшно напомняха за оригиналния Macross (най-вече палубите за излитане на самолети от лапите на Сфинска). По време на едно от нелегалните Boy quiz show-та, едно хлапе казва "Ако чийтваш ти отрязват ръката" и показва празния си ръкав. В следващия кадър се вижда, че ръката му не е отрязана...обаче хлапето страшно много прилича на Kaiji от Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor, на когото в последния епизод му отрязват пръстите на дясната ръка (не защото лъжеше, пича лъжеше постоянно и си беше заложил пръстите, но го надлъгаха).
Обикновено в The Venture Brothers толкова много референции, че едва ли човек може да схване повече от 30%. Досега не ми беше хрумвало да търся връзки янопската анимация, защото гаврите са предимно в щатски анимации и комикси. Случаят с Kaiji ми е интересен, защото епизодът трябва вече да е бил в продукция, кагато сериалът Ultimate Survivor завърши. Това ме води до един интересен извод - очевидно създателите на Venture Brothers също гледат нелегални преводи на анимета като нас...което означава, че това си е масова практика.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 18 Юни 2008 16:43

Казус! От дека да тегля новите епизоди на Soul Eater, че нещо от animes-bg не става. Нек'ви mp4, все са ми corrupted, никой плейър не ги отваря. Нещо някъде съква, вероятно съм аз, но все пак много бих оценил алтернативно линкче :D

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2008 17:21

1. В Torrent клиента си, включи опцията - "Направи Hash проверка отново, след като даунлоуд задачата е свършила" (или най-близката до тази опция в твоя предпочитан клиент).
Ако се съмняваш в изтеглен файл, можеш да пуснеш отново и ръчна Hash проверка.
Ако файлът съдържа CRC код в името си, можеш да провериш и него (за съжаление Tadashi преводите на Soul Eater не съдържат CRC-чексуми)
2. Не знам какви кодеци и филтри имаш качени, но ако имаш всичко необходимо, след като кажеш на MS Media Player да отваря и mp4 файлове,те трябва да тръгват без проблем.
Примерно 11-та серия в превод на Tadashi (mp4) се подкарва прекрасно от VLC (последна версия) - токущо пробвах в бачкането. Това е самостоятелен плейър и не разчита на качените в системата филтри. Ако той не може да подкара серията, значи файлът е счупен.
3. В АнимеС има и Rumbel преводите (те изостават малко...в момента са стигнали до 9-та серия) и са в 2 варианта - AVI кодирано с Xvid и MKV съдържащо видеоматериал кодиран с H264 и качество 720p.
4. Външна търсачка за външни тракери - baka-updates.com
5. Друга външна търсачка за външни тракери - mininova.com Там има доста варианти, непреведени, преведени, с врязани във видеото субтитри, 720p варианти, 1080p варианти и т.н.

Това, което съм дръпнал до сега от АнимеС на Tadashi и Rumbel, при включена опция за hash проверка е ОК.
Понякога ми се е случвало след Hash проверката да открие грешка и да дръпне отново счупеното парче (след това пак прави Hash проверка и ако всичко е ОК, даунлоуда приключва), но това може би се дължи на лоша комуникация, а не на качени счупени файлове.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2008 09:38

Хайде пак да bump-на темата.

Вчера наваксах излезлите епизоди, които не бях имал възможност да гледам от Macross Frontier (1 еп), Code Geass R2 (2 еп) и Toshokan Sensou (3 еп).
По изключение 10-ти и 11-ти епизод на Code Geass R2 ми харесаха (обикновено това аниме ме дразни).
Toshokan Sensou това шоджо продължава да ми харесва. Вчера излезе и 11-ти еп, но аз ще чакам да излезе 12-ти (последния), за да мога да приключа заглавието наведнъж.
Macross Frontier - си е готино. Не е някакъв безумен екшън, като стандартните мека заглавия, а е приятно съчетание между някаклко различни жанра вкл. училищна комедия и романтична драма.(но пък относително редките екшън сцени са адски добре нарисувани.)
От неаниметата загледах 4-ти епизод, от 3-ти сезон на The Venture Brothers. Беше добра серия.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 24 Юни 2008 16:35

Така, след Доглеждането на X TV и AIR OVA , смея да кажа, че Х определено става да го гледаш, ако не си на ясно със себе си, какво точно ти се гледа ;)
Но явно ми върви да редувам с дебилни анимета. Сега се занимавам с "Тези, които ловят Елфи".
2 сезона по 12 серии. Както и сами се сещате имаме дългоуши ( Като Лодос Войните) елфи8 и такива, които ги ловят. Нашите са 4-ма. Едно куче, което е принцесата на всички Елфи, ама трансформирана, че и заключена в това тяло, щот е бая некадърна. Една мацка, която я водят доста красива - още търся нейната функция ( Е ама е умна де). Една 14-тина годишна пикла в ученическа униформа, която обаче забележете - кара танк и е луда по военното обурудване. А да и естествено - един мускулест, рядко тъп, но за сметка на това добричък по характер тип, луд фен на бойните изкуства ( не съм много сигурна за терминологията, мен ми прилича на кик бокс). Та те търсят Елфите, защот некадърната обърка магията, която щеше да ги върне в тяхното време ( Споменах ли, че са в миналото:Ь ? ) и магията се раздели на 5 фрагмента, който са някъде по телата на 4 Елфа ( естествено, до сега единствените мъжки Елфи бяха 2-ма старци :D ). Та наще вървят и да ловят елфи с цел ... е да ги съблекат чисто голи.
Голям смут. Яко клишета, ама много яко.
^^ А да всичко казано горе става ясно още преди края на 1-ви епизод.
Мен, ако питате, ако не ви се гледа някаква глупос - може да го пропуснете това с чиста съвест. Аз обаче съм инат и ще си догледам първия и ще си изгледам втория сезон.

Междудругото приемам идеи за красиви анимета ( Ерго Прокси е Грозно, за справка), които си струват да се изгледат, но по възможност да са излезли вече ;) Нямам търпение да чакам излизащи в момента. Може и по-стари да са, не държа да са нови ;) (Гледам всякакви жанрове, стига да са красиво нарисувани. )

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2008 17:01

"Ловците на Елфки" и на мен ми беше досадно...обърни внимание не са в миналото а в паралелен свят. :lol:
Нанатък има доста несъотвествия. Примерно в първия сезон двата свята за малко да се слеят...а пък във втория такъв катаклизъм не се наблюдава.
Приеми го, като комедия в която всеки епизод е сам за себе си, а бощия смисъл се губи...
На мен и комедията ми се видя плоска.
Ако не ти хареса (или евентуално пък ти хареса) избегни (или обърни внимание) и Bakuretsu Hunters.
Не че сюжетът е същия, но формулата по което са правени е еднаква а артът сходен (и то май от същите хора).

Красиви анимета...хъммм... на Kyoto Animation повечето са красиви...знам че Air те отегчи, но Full Metal Panic поредицата е готина и The Melancholy of Haruhi Suzumiya също ми хареса.
Тук вече ти похвалиха Lucky Star (което не съм гледал).
Красиво аниме за което се сещам в момента - Mahou Tsukai Tai.
Иначе, като се замисля шоджо и джосей (ако такива неща те интересуват след X) - най-добрите които съм гледал са Ayashi No Ceres (малко по-вехто), Ghost Hunt, Nodame Cantabile и Toshokan Sensou.
Ще си помисля още.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 24 Юни 2008 17:44

HOLA LUCKYYYY :D :D

Зло, гледай го , задълже. :wink:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 24 Юни 2008 18:57

Тук май е момента, че принципно не си падам по комедиите много ( поне в анимето), загледах последното, защот ми се гледаше нещо с Елфи, а изгледах Лодоса и Кристания.
Алхимиста е много добро ;) Съгласна съм.

Хами, за Хола ще направя изключение, защот си бях харесала движещ се банер от него, но до преди 5 минути не знаех, кое е анимето.

Алшу, мерси за предложенията, ще им хвърля едно оче.
Сорка за Елфките, но ги мъчих докато учех за изпити и ми обягна момента къде точно са ;) все пак съм още едва на 7-ма серия, но това не променя факта, че историята е рядко тъпа :Ь
Но определено Ayashi No Ceres и Ghost Hunt ги изтеглям на предна позиция ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2008 09:25

IceQueen, да те предупредя, че Ghost Hunt има комедийни елементи...но от друга страна си мисля, че трябва да ти харесат.
Не всички комедии са тъпи, като "Ловците"...аз за добри комедии обикновено цитирам - Fumoffu, Seto No Hanayome, Umisho както и някои моменти от Samurai Champloo и Cowboy Bebop.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2008 12:55

Guu Гу, ще ви изяде!

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2008 21:53

Хъх, да се оплача. Първите 15на еп на умрелото тефтерче са велики, но не ми хареса как се развиха нещата :( Не искам да догледам последните 5 епизода...

D. gray-man не можа да ме грабне.. Скучно ми се видя.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Юни 2008 11:47

Наваксах последните епизоди на Soul Eater и Macross Frontier. И двете поредици продължават много добре. 12-тия епизод на Macross F беше точно в традициите на оригиналния Macross. Краят направо ме застреля...как подяволите SDF1 се е оказал на тази планета?

Вече много пъти съм хвалил Mahou Tsukai Tai OVA...оказа се, че заглавието имало и TV продължение, за което не знаех. Загледах го, но за съжаление не е толкова оригинално и готино както OVA-то. Същите герои, същия керъктър дизайн (почти), същите сеюта и същтите гегове...обаче ритъмът е по-бавен, а сюжетът го няма никакъв - среднистко комедийно заглавие.
OVA-то е с класи над него.

Подпуках класическата ешън-комедия City Hunter.
(Класичиска в смисъл, хем относително стара, хем доста популярна - първият сезон е правен 1987, а последния 1991, общо 140 серии. Има и 6 филма, един от тях е правен след 2000-та.
Има и spinoff наречен Angel Heart, но него май го водят алтернативна вселена и не смятам да го търся...още повече, че започва със смъртта на един от главните герои от City Hunter.)
За тези, които не са чували това заглавие, накратко ще го опиша - имаме един отчайващо кретенизиран мъжкар, който е нещо средно между бодигард, бияч и частен дедектив. Приема поръчки предимно от красиви жени в беда. Сюжетът на всеки епизод се изтърква много бързо - наема го някъква мацка, той вместо да я пази се опитва да я свали, гаднярите я пленяват, а той с някакъв рискован и опасен за клиентката трик, успява да я спаси (обикновено на чист късмет). Но не сюжетът е ценното в City Hunter.
Ценното са безкрайните и неуспешни опити за свалки. Смешен е и непресъхващия ентусиазъм на главния герой в тази насока, както и дебилните му методи за ухажване. Ситуациите в които се поставя са невъзможно смешни и глупави. Естествено има и други главни герои, но тяхната роля е или да изглеждат смешни с опитите си да вкарат City Hunter-а в правия път или да го манипулират по такъв начин, че пича да се проявява, като още по-горям дебил.
Бях чел мангата - докъдето е преведена (всъщност е преведена съвсем малка част) и реших да видя как е анимето (съответно и как се развива историята по-нататък). Засега са 1:1. Малко ме дразни, че някои екшън секвенции са попретупани, но се надявам нещата по-нататък да се оправят.
Между другото има два хонгонски филма със същото заглавие. Единя от тях е с Джеки Чан (у нас го бяха превели "Градската акула") и не е лош. Той има твърде малко общи черти с истинския City Hunter, но пък е типичен Джеки Чан филм и е приятен за гледане, заради акробатичните и комедийните изпълнения.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 30 Юни 2008 14:44

Zoidberg, ако не ги изгледаш по-добре ще постъпиш. Толкова ме беше яд на простотията им накрая, че нямах думите. Верно трееше да свърши 1-2 епизода след смъртта на Л.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Юли 2008 13:03

Приключих с Mahou Tsukai Tai TV. Накратко - пълна тъпня. OVA-то го препоръчвам с три ръце, но TV-то е дебилизъм.

Започнах едно готнино анименце Sunabozu (Desert Punk). Представлява екшън комедия, чието действие се развива в някъква пост-апокалиптична пустия и с това малко напомня за началото на Trigun, преди той да се превърне в сополива драма. Надявам се Sunabozu да не стане сълзливо, като Trigun-а, а да продължи с мрачно-дебилния хумор.
Героите в това заглавие са адски изперкали люде, и няма такова нещо, като добри/лоши. ВСИЧКИ са лоши и гледат, как да се изментят или изпотрепят един-друг.

Токущо (всъщност вчера) излезе превода на 1-ва серия от най-новото Slayers продължение - Slayers Revolution. За тези, които не познават Slayers - това е култова фентази комедия. Най-ценното в нея са сладурщината и кретенската алчност, лакомия и дебилщина на главнитне герои. По темата вече има 3 ТВ сезона от по 26 серии, 5 филми и 2 OVA-та. От тях най-добри са ТВ сериите (78 епизода) и 5-тия филм (в който се появяват герои от сериите и от филмите). Доколкото знам новия ТВ сезон, ще е 24-26 серии, а от това което видях, ще е още от същото.
Хвърлете му един поглед и ако ви хареса си потърсете първите 3 сезона. (1-ви го има на Чизе преведен с БГ субтитри...другите сезони се намират по-трудно...)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com