Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 15:00
Цитат: а ти се чустваш задължен да дадеш отговор Не "отговоарям" ,а пиша мнението си. И не се "чувствам длъжен"...просто ми е кеф да дрънкам безотговорни приказки...ти щом не искаш да ти "отговарят", не пиши...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Юни 2008 15:17
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Юни 2008 08:45
Не гледайте Futurama: The Beast with a Billion Backs!
Филмчето е отчайващо тъпо...темата този път е групов секс на нашето измерение с чудовище съставено от милярди пипъла от съседно измерение...по-голяма кретенщина не съм срещал...този път екипът яко се е изложил. Хем е дебилно, хем не е смешно.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Юни 2008 12:42
И аз го гледах вчера следобяд и се разочаровах. Имаше няколко момента, които бяха добри, но пръстите на едната ръка стигат да ги изброим. И не беше групов секс, а групова любов
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Юни 2008 12:56
И каква беше тази тъпня, дето целия предишен филм беше за любовта на Фрай към Лила, а тук още в началото забива някъква "лесна" шматка. Не че това не е характерно за него, ама е гавра с феновете. Пък и ми стана тъжно за Скиф. Не стига че го разпльокаха, ама и онази гъска Ейми му изневери с дебилния му шеф.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Юни 2008 13:29
Изгледах алхимиста, тегля и филма да го изгледам. Насочил съм се към Death note после. п.п. Мен пък ме дразни, как Лила се прави на недостъпна даже след събитията в първият филм п.п.п. Много ме радва как Запп Браниган се хвали как му трябват само 5 минути със жена
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Юни 2008 14:36
Загледах първите 3 серии от 3-тия сезон на The Venture Brothers...шоуто си е като в предишните сезони. Пиша това тук при японската анимация, защото в 3-ти епизод забелязах референции и към анимета. Примерно екшън секвенцията в която Village People побеждават армията на Сфинска, страшно напомняха за оригиналния Macross (най-вече палубите за излитане на самолети от лапите на Сфинска). По време на едно от нелегалните Boy quiz show-та, едно хлапе казва "Ако чийтваш ти отрязват ръката" и показва празния си ръкав. В следващия кадър се вижда, че ръката му не е отрязана...обаче хлапето страшно много прилича на Kaiji от Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor, на когото в последния епизод му отрязват пръстите на дясната ръка (не защото лъжеше, пича лъжеше постоянно и си беше заложил пръстите, но го надлъгаха). Обикновено в The Venture Brothers толкова много референции, че едва ли човек може да схване повече от 30%. Досега не ми беше хрумвало да търся връзки янопската анимация, защото гаврите са предимно в щатски анимации и комикси. Случаят с Kaiji ми е интересен, защото епизодът трябва вече да е бил в продукция, кагато сериалът Ultimate Survivor завърши. Това ме води до един интересен извод - очевидно създателите на Venture Brothers също гледат нелегални преводи на анимета като нас...което означава, че това си е масова практика.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Юни 2008 16:43
Казус! От дека да тегля новите епизоди на Soul Eater, че нещо от animes-bg не става. Нек'ви mp4, все са ми corrupted, никой плейър не ги отваря. Нещо някъде съква, вероятно съм аз, но все пак много бих оценил алтернативно линкче
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Юни 2008 17:21
1. В Torrent клиента си, включи опцията - "Направи Hash проверка отново, след като даунлоуд задачата е свършила" (или най-близката до тази опция в твоя предпочитан клиент). Ако се съмняваш в изтеглен файл, можеш да пуснеш отново и ръчна Hash проверка. Ако файлът съдържа CRC код в името си, можеш да провериш и него (за съжаление Tadashi преводите на Soul Eater не съдържат CRC-чексуми) 2. Не знам какви кодеци и филтри имаш качени, но ако имаш всичко необходимо, след като кажеш на MS Media Player да отваря и mp4 файлове,те трябва да тръгват без проблем. Примерно 11-та серия в превод на Tadashi (mp4) се подкарва прекрасно от VLC (последна версия) - токущо пробвах в бачкането. Това е самостоятелен плейър и не разчита на качените в системата филтри. Ако той не може да подкара серията, значи файлът е счупен. 3. В АнимеС има и Rumbel преводите (те изостават малко...в момента са стигнали до 9-та серия) и са в 2 варианта - AVI кодирано с Xvid и MKV съдържащо видеоматериал кодиран с H264 и качество 720p. 4. Външна търсачка за външни тракери - baka-updates.com 5. Друга външна търсачка за външни тракери - mininova.com Там има доста варианти, непреведени, преведени, с врязани във видеото субтитри, 720p варианти, 1080p варианти и т.н.
Това, което съм дръпнал до сега от АнимеС на Tadashi и Rumbel, при включена опция за hash проверка е ОК. Понякога ми се е случвало след Hash проверката да открие грешка и да дръпне отново счупеното парче (след това пак прави Hash проверка и ако всичко е ОК, даунлоуда приключва), но това може би се дължи на лоша комуникация, а не на качени счупени файлове.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Юни 2008 09:38
Хайде пак да bump-на темата.
Вчера наваксах излезлите епизоди, които не бях имал възможност да гледам от Macross Frontier (1 еп), Code Geass R2 (2 еп) и Toshokan Sensou (3 еп). По изключение 10-ти и 11-ти епизод на Code Geass R2 ми харесаха (обикновено това аниме ме дразни). Toshokan Sensou това шоджо продължава да ми харесва. Вчера излезе и 11-ти еп, но аз ще чакам да излезе 12-ти (последния), за да мога да приключа заглавието наведнъж. Macross Frontier - си е готино. Не е някакъв безумен екшън, като стандартните мека заглавия, а е приятно съчетание между някаклко различни жанра вкл. училищна комедия и романтична драма.(но пък относително редките екшън сцени са адски добре нарисувани.) От неаниметата загледах 4-ти епизод, от 3-ти сезон на The Venture Brothers. Беше добра серия.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Юни 2008 16:35
Така, след Доглеждането на X TV и AIR OVA , смея да кажа, че Х определено става да го гледаш, ако не си на ясно със себе си, какво точно ти се гледа Но явно ми върви да редувам с дебилни анимета. Сега се занимавам с "Тези, които ловят Елфи". 2 сезона по 12 серии. Както и сами се сещате имаме дългоуши ( Като Лодос Войните) елфи8 и такива, които ги ловят. Нашите са 4-ма. Едно куче, което е принцесата на всички Елфи, ама трансформирана, че и заключена в това тяло, щот е бая некадърна. Една мацка, която я водят доста красива - още търся нейната функция ( Е ама е умна де). Една 14-тина годишна пикла в ученическа униформа, която обаче забележете - кара танк и е луда по военното обурудване. А да и естествено - един мускулест, рядко тъп, но за сметка на това добричък по характер тип, луд фен на бойните изкуства ( не съм много сигурна за терминологията, мен ми прилича на кик бокс). Та те търсят Елфите, защот некадърната обърка магията, която щеше да ги върне в тяхното време ( Споменах ли, че са в миналото:Ь ? ) и магията се раздели на 5 фрагмента, който са някъде по телата на 4 Елфа ( естествено, до сега единствените мъжки Елфи бяха 2-ма старци ). Та наще вървят и да ловят елфи с цел ... е да ги съблекат чисто голи. Голям смут. Яко клишета, ама много яко. ^^ А да всичко казано горе става ясно още преди края на 1-ви епизод. Мен, ако питате, ако не ви се гледа някаква глупос - може да го пропуснете това с чиста съвест. Аз обаче съм инат и ще си догледам първия и ще си изгледам втория сезон. Междудругото приемам идеи за красиви анимета ( Ерго Прокси е Грозно, за справка), които си струват да се изгледат, но по възможност да са излезли вече Нямам търпение да чакам излизащи в момента. Може и по-стари да са, не държа да са нови (Гледам всякакви жанрове, стига да са красиво нарисувани. )
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Юни 2008 17:01
"Ловците на Елфки" и на мен ми беше досадно...обърни внимание не са в миналото а в паралелен свят. Нанатък има доста несъотвествия. Примерно в първия сезон двата свята за малко да се слеят...а пък във втория такъв катаклизъм не се наблюдава. Приеми го, като комедия в която всеки епизод е сам за себе си, а бощия смисъл се губи... На мен и комедията ми се видя плоска. Ако не ти хареса (или евентуално пък ти хареса) избегни (или обърни внимание) и Bakuretsu Hunters. Не че сюжетът е същия, но формулата по което са правени е еднаква а артът сходен (и то май от същите хора). Красиви анимета...хъммм... на Kyoto Animation повечето са красиви...знам че Air те отегчи, но Full Metal Panic поредицата е готина и The Melancholy of Haruhi Suzumiya също ми хареса. Тук вече ти похвалиха Lucky Star (което не съм гледал). Красиво аниме за което се сещам в момента - Mahou Tsukai Tai. Иначе, като се замисля шоджо и джосей (ако такива неща те интересуват след X) - най-добрите които съм гледал са Ayashi No Ceres (малко по-вехто), Ghost Hunt, Nodame Cantabile и Toshokan Sensou. Ще си помисля още.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Юни 2008 17:44
HOLA LUCKYYYY Зло, гледай го , задълже.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Юни 2008 18:57
Тук май е момента, че принципно не си падам по комедиите много ( поне в анимето), загледах последното, защот ми се гледаше нещо с Елфи, а изгледах Лодоса и Кристания. Алхимиста е много добро Съгласна съм. Хами, за Хола ще направя изключение, защот си бях харесала движещ се банер от него, но до преди 5 минути не знаех, кое е анимето. Алшу, мерси за предложенията, ще им хвърля едно оче. Сорка за Елфките, но ги мъчих докато учех за изпити и ми обягна момента къде точно са все пак съм още едва на 7-ма серия, но това не променя факта, че историята е рядко тъпа :Ь Но определено Ayashi No Ceres и Ghost Hunt ги изтеглям на предна позиция
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 25 Юни 2008 09:25
IceQueen, да те предупредя, че Ghost Hunt има комедийни елементи...но от друга страна си мисля, че трябва да ти харесат. Не всички комедии са тъпи, като "Ловците"...аз за добри комедии обикновено цитирам - Fumoffu, Seto No Hanayome, Umisho както и някои моменти от Samurai Champloo и Cowboy Bebop.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 25 Юни 2008 12:55
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 25 Юни 2008 21:53
Хъх, да се оплача. Първите 15на еп на умрелото тефтерче са велики, но не ми хареса как се развиха нещата Не искам да догледам последните 5 епизода... D. gray-man не можа да ме грабне.. Скучно ми се видя.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Юни 2008 11:47
Наваксах последните епизоди на Soul Eater и Macross Frontier. И двете поредици продължават много добре. 12-тия епизод на Macross F беше точно в традициите на оригиналния Macross. Краят направо ме застреля...как подяволите SDF1 се е оказал на тази планета?
Вече много пъти съм хвалил Mahou Tsukai Tai OVA...оказа се, че заглавието имало и TV продължение, за което не знаех. Загледах го, но за съжаление не е толкова оригинално и готино както OVA-то. Същите герои, същия керъктър дизайн (почти), същите сеюта и същтите гегове...обаче ритъмът е по-бавен, а сюжетът го няма никакъв - среднистко комедийно заглавие. OVA-то е с класи над него.
Подпуках класическата ешън-комедия City Hunter. (Класичиска в смисъл, хем относително стара, хем доста популярна - първият сезон е правен 1987, а последния 1991, общо 140 серии. Има и 6 филма, един от тях е правен след 2000-та. Има и spinoff наречен Angel Heart, но него май го водят алтернативна вселена и не смятам да го търся...още повече, че започва със смъртта на един от главните герои от City Hunter.) За тези, които не са чували това заглавие, накратко ще го опиша - имаме един отчайващо кретенизиран мъжкар, който е нещо средно между бодигард, бияч и частен дедектив. Приема поръчки предимно от красиви жени в беда. Сюжетът на всеки епизод се изтърква много бързо - наема го някъква мацка, той вместо да я пази се опитва да я свали, гаднярите я пленяват, а той с някакъв рискован и опасен за клиентката трик, успява да я спаси (обикновено на чист късмет). Но не сюжетът е ценното в City Hunter. Ценното са безкрайните и неуспешни опити за свалки. Смешен е и непресъхващия ентусиазъм на главния герой в тази насока, както и дебилните му методи за ухажване. Ситуациите в които се поставя са невъзможно смешни и глупави. Естествено има и други главни герои, но тяхната роля е или да изглеждат смешни с опитите си да вкарат City Hunter-а в правия път или да го манипулират по такъв начин, че пича да се проявява, като още по-горям дебил. Бях чел мангата - докъдето е преведена (всъщност е преведена съвсем малка част) и реших да видя как е анимето (съответно и как се развива историята по-нататък). Засега са 1:1. Малко ме дразни, че някои екшън секвенции са попретупани, но се надявам нещата по-нататък да се оправят. Между другото има два хонгонски филма със същото заглавие. Единя от тях е с Джеки Чан (у нас го бяха превели "Градската акула") и не е лош. Той има твърде малко общи черти с истинския City Hunter, но пък е типичен Джеки Чан филм и е приятен за гледане, заради акробатичните и комедийните изпълнения.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Юни 2008 14:44
Zoidberg, ако не ги изгледаш по-добре ще постъпиш. Толкова ме беше яд на простотията им накрая, че нямах думите. Верно трееше да свърши 1-2 епизода след смъртта на Л.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Юли 2008 13:03
Приключих с Mahou Tsukai Tai TV. Накратко - пълна тъпня. OVA-то го препоръчвам с три ръце, но TV-то е дебилизъм.
Започнах едно готнино анименце Sunabozu (Desert Punk). Представлява екшън комедия, чието действие се развива в някъква пост-апокалиптична пустия и с това малко напомня за началото на Trigun, преди той да се превърне в сополива драма. Надявам се Sunabozu да не стане сълзливо, като Trigun-а, а да продължи с мрачно-дебилния хумор. Героите в това заглавие са адски изперкали люде, и няма такова нещо, като добри/лоши. ВСИЧКИ са лоши и гледат, как да се изментят или изпотрепят един-друг.
Токущо (всъщност вчера) излезе превода на 1-ва серия от най-новото Slayers продължение - Slayers Revolution. За тези, които не познават Slayers - това е култова фентази комедия. Най-ценното в нея са сладурщината и кретенската алчност, лакомия и дебилщина на главнитне герои. По темата вече има 3 ТВ сезона от по 26 серии, 5 филми и 2 OVA-та. От тях най-добри са ТВ сериите (78 епизода) и 5-тия филм (в който се появяват герои от сериите и от филмите). Доколкото знам новия ТВ сезон, ще е 24-26 серии, а от това което видях, ще е още от същото. Хвърлете му един поглед и ако ви хареса си потърсете първите 3 сезона. (1-ви го има на Чизе преведен с БГ субтитри...другите сезони се намират по-трудно...)
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|