Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Апр 2008 17:05
Бе, не съм най-добрия човек за съветник, защото може бройката да е относително голяма, но пък нещата които съм гледал не са особено хитови... Примерно Берсерка, не съм го гледал (но съм чел до някъде мангата), Хелсинг ТВ-то едва го понесох (а всички са във възторг от него), Рахксефона го зарязах след 3 серии, Еврика-та я зарязах след 17 серии, Металния Алхимик го зарязах след 26, Тенджо Тенге-то след 4 серии, Avenger-а след 3 серии... Както виждате маса хиперпопулярни заглавия, а пък мен не ме кефят. Просто не мога да налучквам чуждите вкусове. Всъщност за малко да скипна и FMP-то (защото маса народ го беше напсувал...да пукна ако знам защо...от тогава вече и на псувни не вярвам...явно след маса анимета, вкусът на хората се извращава и почват да не харесват, дори и доста качествени заглавия).
Обаче постоянно се опитвам да предлагам неща...току-виж след маса повторения, някой запомнил заглавие, изгледал го и го харесал...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Disturbed
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Апр 2008 17:16
Да се хваща да гледа Devil May Cry. Колкото и майни да изяде, мен ми изпълни душицата.
___________________________________ Expect the worse, you bleeding heart, but kill me first - before it starts. Yes, my cock is getting hard, we are born different after all. Invite mayhem, produce weapons, shoot out, burn down. No CNN or media now ...
|
|
|
|
|
Toxsick_Vomit
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Апр 2008 12:48
Рядко гледам анимета ,но се случва.Примерно вчера и неска изгледах 2те части на Vampire Hunter D
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Апр 2008 12:58
Алшу, много изпускаш - защо не си гледал Berserk, не ти остава време от други анимета или има някаква причина?
Също и Tenjou Tenge-то е добро поне на мен ми допадна (но не го изгледах цялото, не помня защо).
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Апр 2008 08:32
Вuddy, вече писах - чел съм (донякъде) мангата...гледайки първа серия установих, че анимето е бледо копие на мангата, която не е само петорно по-брутална, но е и тройно по-смислена и философска...
Догледах Zero No Tsikaima - накратко, карсиви картинки и анимация (особено добре си личи в HD копието), но досадна и клиширана, пълна с дупки и съшити с бели концици места. Особено втория сезон - явно са гледали как да скълъпят 12 серии и да отбият номера.
Изгледах и Love Pheromon - общо взето ми хареса. Комедия, пародия на мека и махо-шоджо сапунките. Хуморът е малко еднообразен, но сеютата играят страшно добре (има си хас, съставът е звезден.)
Започнах и Wandaba Style...пак е пародия, но не ми хареса толкова, колкото Love Pheromon. Съставът на сеютата пак е звезден и пак играят добре. Ако от анимето изрежат маса сцени и останат само геговете с мадамите и мениджъра, ще се получи много по-добро аниме.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Апр 2008 14:19
Ти щом си гледал първият епизод, значи нищо не си гледал...Действията в него са много време след последният.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Апр 2008 16:06
Вuddy, май загледах и част от 2-ри епизод. А ти чел ли си мангата? Ако не си, прочети първи и втори том, виж красотата постигната само с черно и бяло, възхити се на изродщините и тогава ще си говорим. Не ща анимето - слабо е. Мангата е като удар с чук върху центровете за удоволствие в мозъка.
Каквото и да съм захващал - Death Note, Berserk, Black Cat или дори дебилни комедийки, като ToLoveRu, анимето е слабо подобие на оригинала (а аниметата на Gonzo - Hellsing, Black Cat и Welcome To NHK направо са си издънка.) Всъщонст мангата ToLoveRu е приятен начин за безхаберно прекарване на времето, а анимето въпреки, че като арт е доста близо, е невероятен тъпизъм и лигавщина (впечатление от 2 изгледани серии).
Срещал съм само едно изключение - Sailor Moon, но това е защото Наоко Такеучи буквално не може да рисува...Вярно е, че в анимето доста са изменили историята (вкарвайки и шонен елементи), но артът е несравнимо по-добър.
Чудя се как ще оплескат екшън-хорор-черната комедия Blade Of Immortal, превръщайки го в аниме...Направо ме е страх да си го помисля.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Апр 2008 08:16
Serial Experiments: Lain Texhnolyze
Анимета за пост-модерното дигитизирано студено и самотно сърце.
(Texhnolyze е по-добото от двете)
П.П. Въобще не схващам това желание, тази страст при консумация на анимета. Някак си повърхностно ми изглежда, отношението на повечето "фенове", липсва им като че ли това духовно смирение, което лично изпитвам към творби на изксутвото, които ми въздействат. Texhnolyze още събирам емоционални сили да го изгледам втори път.
П.П.П. Нищо против никого; разни хора - разни вкусове и разни реакции.
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Апр 2008 13:02
Загледах 3-тите серии на Macross Frontier и Druaga No To The Aegis Of Uruk. За сега сериалчетата вървят добре. Само ме дразни, че героите на Frontier се държат адски невротично и няма диалог, който да не завършва с кавга... phr34k Цитат: Въобще не схващам това желание, тази страст при консумация на анимета. Миии...може би не съм го казвал още...но аз не съм аниме фен. Не си губя цялото време да изучавам, най-новите студийни клюки или пък пикантни подробности от живота на сеютата (актьорите които озвучават ролите). Такива подробности не ме вдъхновяват. Не съм фанатик. Аз съм аниме адиктед...не мога да живея без да гледам аниме...ако не си взема редовната доза аниме, психясвам и ставам опасен (разбирайте по-психясал и по-опасен отколкото съм сега). За това трябва да си осигуравам не само, качествени заглавия, които човек може да гледа, да кажем веднъж в месеца, но и лесно смилаеми анимета (нещо, като junk-food), които да ми запълват всекидневните нужди. А на всичкото отгоре имам изчанчен вкус (ако манията по качествени сапунки може да се нарече изчанченост) и затова маса заглавия не ми влизат нито в една от категориите и трябва да търся другаде... Ето от това ми идва "страстта за консумация" - имам психологична нужда, а не съм ценител.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Апр 2008 22:29
Бтв, Ал Шу, имаш ли се с анимес бг тайфата ? И / или ще ходиш ли на тазгодишния бункасай? Пада се на 31-ви май, мамка му.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Апр 2008 08:41
Цитат: имаш ли се с анимес бг тайфата Аз принципно не общувам много-много с тях, защото съм паразит и гледам само как да се насмуча с аниме, евтино и бързо...Иначе общо взето се познаваме с част от хората в АнимеС, които преди посещаваха АнимеЛудост както и бившия форум на бившата Арена (когато не беше тракер, а фтп сървър). Смятам че Бункасай е досадно и излишно губене на време за ентусиасти. Предназначен е предимно за хората с творчески напъни и целта е да си начешат творческата краста. То ще има ли такова чудо тази година? Нали всяка година заплашват, че ще го закрият поради липса на спонсори. То в Лудостта има някъкви идеи тазгодишната аниме среща, да не е надпиване и надяждане в някоя хижа на Витоша, а да бъде презентации в зала, в София...на такова нещо бих се замъкнал, но на хижите от предишните години не ходих, защото щеше да се наложи да общувам с хора...блях...при това с някои от тях съм се карал серьозно във форума А така анонимно ще мога да прегледам шоуто и да го изкритикувам после . Разликата с Бункасай е, че от такъв ивент мога да понауча нещо, което ме интересува, а иначе хич не ми пука, кой какви икебани е редил, кой тренира сумо и кой рисува много добре канджи и хирагана (т.е. атракциите на "Културния фестивал"). ПП Най-накрая събрах сили и догледах Salaryman Kintaro. Повярвайте ми, стойте надалеч от тази тъпня! Най-смешното е, че е сейнен...което доказва, колко по-елементарни, наивни и смешни са мечтите на един въръстен в сравнение с тези на някой тийнейджър или с тези на някое дете. Не съм гледал по-наивно аниме. А уж става дума за корпоративни далавери в строителството (подкупи, връзкарство, натиск от якудза). Главният герой през цялото време ме дразнеше с дебилизмите си. В началото уж е забавен, но много бързо омръзва.
|
|
|
|
|
reconnect
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Апр 2008 11:34
Ся свърших Клеймор доста ми хареса . Гледам Блийч и съм до 50 епизод, обаче като гледам анимета по 200 епизода ми е тъпо само тях и гледам и някво друго, тъйче я препоръчайте нещо яко :П Искам да е въздействащо ! Отскоро се запалих по анимета тъйче не съм гледал почти нищо....
___________________________________ Stand And Fight Live By Your Heart Always One More Try I’m Not Afraid To Die Stand And Fight Say What You Feel Born With A Heart Of Steel
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Апр 2008 12:36
AlShu, разбирааам.. Иначе, предната година ходи за 1-ви път, програмата я прецакаха ;Д и беше на 12-ти май.. тази година обаче са решили ( кой знае защо ?! ) да е на 31-ви май.. а аз на 1-ви юни имам матура... т.е. шанса да отида е мноо малък >< .. Повече бих отишъл, за да се видя с 1-2 френда , отколкото заради самото събитие де.. Разбрах, че от кусур години - всяка е едно и също.. гледахме кендо, май карате имаше, сумо ( ;ДД ) , икебана, го , разни дрънкулки , успях да вкуся суши в ужасно състояние , което ме натъжи с мисълта ( повече никога суши ! ) , но пък си поръчах във Варна и влезе много яко с уасабито ;Д , сакето обаче.. :Д .. Таа имаше и много манга ( накрая имаше не 1 открадната, лол, България сме все пак ;Д ) , имаше ПС3 с Наруто и подобни , не останах за АМВ-тата , всъщност почти никой не познавам от тълпата.. аа и една мега сладка японка ми съблече кимоното , което ме накараха да облека ;ДД ( сиурно тва беше най-якото в цялата работа , японката де, не обличането на кимоно ;д ) иии накрая не останах за афтъра с японците и японките , добре де, май имаше само пияни японци, ама все е нещо :Д Общо взето това е.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Апр 2008 13:55
The Chameleon, за хикикомори като мен, описаното от теб си е доста гадно преживяване . Рekонект, искаш нещо яко (то пък кой иска посредствени неща), но в какъв жанр? Някъкви насоки? Ако нямаш идея, хвърли поглед на заглавията препоръчани в началото на темата. Иначе рандъм готино аниме - http://chise.ludost.net/Anime/Memories%20[c]%20[DVD]/ Три новели в стил "Зоната на здрача/До краен предел" от автора на Akira (както и още маса неща, включително Freedom) - Касухиро Отомо.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Апр 2008 08:36
Вчера опуках едно нещо наречено Super Atragon (OVA в 2 серии). Хем е тъпо, хем има няколко интересни батални сцени (предимно морски битки). Фрашкано е с клишета - летящи гигантски смъртоносни камбани...или поне формата им е такава (това е някакъв култ - имаго в "Капитан Харлок", има го и в едно от най-сладурските анимета на всички времена - Maho Tsukai Tai и на още маса места) кораб, който е едновременно боен кораб, подводница, може да лети на почти до статосферата и има гигантска бургия на носа (очевиден rip-off на Наутилус от "Надя и тайната на магичекия кристал"...то и капитана на Ra приличаше много на капитан Немо (бащата на Надя)), зловещо устройство, което топи леда на полярните шапки и променя климата (това е една от сюжетните дупки, злодейката можеше просто да продължи с този план, а не да прави пърстен около земята), истеричен младеж, който постоянно крещи наляво-надясно, как щял да защити гаджето си, а всъщност се случва точно обратното и т.н. и т.н. все познати и изтъркани неща. Абе общо взето става за гледане, но заради масата клишета, които дори не са се опитали да поразнообразят, го оценявам под средното ниво. А и бъзик, че земята е куха, ме дразни всеки пък когато го срещна.
|
|
|
|
|
reconnect
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Апр 2008 09:01
Значи предпочитам нещо с много действия, което нете оставя да скучаееш и най-важното е да е въздействащо :Д
___________________________________ Stand And Fight Live By Your Heart Always One More Try I’m Not Afraid To Die Stand And Fight Say What You Feel Born With A Heart Of Steel
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Апр 2008 09:26
Оххх, просто ми е писнало да повтарям, като папагал - Black Lagoon, FMP (всички сезони), Cowboy Bebop, Samurai Chemploo, Apple Seed 2004, Ex Macina, Darker Than Black, Dead Leaves, FLCL, Ghost In The Shell (всичко без Solid State Society), Gundam Seed, Blue Submarine №6, Gun X Sword, Highlander: Vengence, Jin-Roh: The Wolf Brigade, Karas, Macross Zero, Macross Frontier, Memories, Ninja Scroll (само филма), Planetes, Samurai Deeper Kyo, Scryed, Sentou Yousei Yukikaze, Soultaker, Super Robot Wars Original Generation Divine Wars, Tenchi Muyo OVA 1-3, Tenchi Muyo GXP, Tengen Toppa Gurren-Lagann, Vampir Hunter D : Bloodlust, Vandread, Venus Wars, Zone Of The Enders: Dolores, I
|
|
|
|
|
reconnect
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Апр 2008 10:21
10x ще ги прегледам, дано да имат суб, че англ. незнам :Д
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Апр 2008 11:15
От горния списък, тези за които принципно зам че има субтитри са - Black Lagoon, FMP (всички сезони), Cowboy Bebop, Samurai Champloo, Apple Seed 2004, Ex Macina, Darker Than Black (може би не за всички серии), Ghost In The Shell филмите, Highlander: Vengence, Jin-Roh: The Wolf Brigade, Ninja Scroll, Samurai Deeper Kyo, Vampir Hunter D : Bloodlust и Vandread.
Memories го има на официална VHS-ка на Съни с български дублаж (мътно качество и претупан дублаж).
|
|
|
|
|
reconnect
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Апр 2008 11:51
Пробвах Берсерк.... много тъпо значи....
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|