Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Anime request
Публикувано на: 26 Окт 2010 17:04

Аз пък се зарибих и въпреки че не съм фен на аниметата, ще гледам Cowboy Bebop

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Окт 2010 17:13

Що да е изрудщина Шигуруи бе? Аз лично го намирам за аниме което е най-близко до реалноста от всички дето съм гледал. Още повече е по исторически събития и просто такава е била реалноста тогава.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 12:00

"Такава е била реалността тогава" мухахахаха...ама ти наистина ли го вярваш? Всъщност е била много по-гадна, но не защото всички са били креативни садисти, както са описани в анимето, а просто защото времето е бил брутално и общестнените норми в тотален разрез със сегашните.

Да наричаш Shigurui исторически адекватно е все едно да наричаш
Inglourious Basterds исторически адекватно :lol: :lol: :lol: .
Не че не хващат нещо от атмосферата и визията на епохата, но просто са си бъзишка сатира по темата.

Според мен Shigurui е изродшина, не заради бруталноста, а заради това, че не ми казва нищо интересно с нея - просто самоцелна извергщина и нищо повече...
Можеше да я използват за да ни кажат по-интересни и по-важни неща от това "Бахти урудите са били тези самураи".

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 13:06

Еми потренираи няколко години японски боини изкуства и ще разбереш повече от това аниме. Явно човек трябва да има определен опит за да му кажат разни неща нещо. Прекарал съм много години в такова място сатва дума доджо и просто в другите анимета изобщо този дух не е преъздаден, а тук си е направено точно както трябва и ако се заниамваш с тия работи има какво да ти даде, пък ако са ти далечни можеби е самоцелна изрудщина.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 13:31

iddqd
Цитат:
Еми потренираи няколко години японски боини изкуства и ще разбереш повече от това аниме.

И кво...всички станахте психопати, маняци, убийци и изнасилвачи на жени/мъже/деца (всичко, което мърда)?
Мухахаха, добре е че си го признаваш, сега само трябва да ти проследим IP-то.

Добре де, някои елементи са реалистични...облеклата и сцените от бита също...но сюжета...а стига, бе...

Пак ще направя паралел с Inglourious Basterds - да оръжията, униформите, превозните средства, кръчмата, кафенето, киното и пр. са убийствено автентични...което не доказва, че Хитлер, Гьоринг и сие, са убити по този начин, нали?
Схващаш ли ми мисълта?
Shigurui е очевидно сатира (като Inglourious Basterds) няма претенции за пълна историческа достоверност.

А на мен в него не ми харесва не липсата или пък наличието на реализъм...просто не ми харесва историята. Тя е просто самоцелно упражнение по садизъм.
Не искам да разбирам повече за това аниме!
Има си положителни качества - красиво нарисувано, добре изиграно, перфекто режисирано...но не ме радва...при това по едни особено претенциозен и перверзен начин...

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 13:44

Цитат:
И кво...всички станахте психопати, маняци, убийци и изнасилвачи на жени
Просто ти виждаш това аниме така защото неможе да видиш истинския му смисъл. Изнасилвачи неси спомням да е имало в него просто сенсея беше луд. Значи облекла бит нз става дума че тренировките в доджото са си автентични и атмосферата в него. Показано е как се става добър и как трябва да се възприема това което е видяно за да напредваш по-бързо от останалите. Също така трявмите са неделима част от тренировките и споредмен често се е случвало да някои самураи да му отрежат ръка, но да продължи да тренира с една ръка след това вече се изисква сила. Самураите са си били убици и в това им е смисъла на живота. Неможе да искаш от едни убици да неса изруди колкото да са научени на обоски и етикет. Та товно затова намирам това аниме по-реално от останалите понеже не е лигаво и неса представени самураите в някаква извратена роматична героичност а реалноста е предсатвена грозна каквато е. Повечето анимата има някаква вселеа песничка на фона на коята разни дългокоси красавци чупат стоики на фона на возови цветенца.

Профил

Публикувано на: 27 Окт 2010 14:36

епиц фейл

да не мислиш, че тия дето прават анимета са тренирали бойни изкуства? :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 14:36

Цитат:
Показано е как се става добър и как трябва да се възприема това което е видяно за да напредваш по-бързо от останалите. Също така трявмите са неделима част от тренировките и споредмен често се е случвало да някои самураи да му отрежат ръка, но да продължи да тренира с една ръка след това вече се изисква сила. Самураите са си били убици и в това им е смисъла на живота. Неможе да искаш от едни убици да неса изруди колкото да са научени на обоски и етикет.

Ъъъ и аз нямаше да го знам това, ако не съм гледал Shigurui, така ли?

Това са детайли...хубаво е че са вярни, но аз на съм съгласен със сюжета, който обвързва тези детайли в някаква насилена и неадекватна картина.
Да, самираите са брутални гадове...но не и тръгнали на лов серийни убийци. Коя държава би имала практическа полза от такава военна сила?

Ще дам контра пример - ето, аз съм трениал плуване и твърдя, че всичко свързано с плувен спорт в анимето Umisho е пълна глупост...единственият реализъм е как изглежда плувен бесейн с вода и без вода :shock: :shock: :shock: . Тренировките са глупави и нереалистични, състезанията са още по-глупави и още по-нереалистични.
Въпреки това заглавието ме изкефи на макс, защото е сладурска еротична комедийка и ми оправи настроението за дълго време.

Други пример - Yomigaeru Sora: Rescue Wings
Не че съм работил, като спасител в "Гражданска защита", но според мен това е абсолютно реалистична драма за японската хеликоптерна спасителна служба. В нея истинските детайли са навързани в история, която хем ми е интересна, хем и повярвах.

За мен реализъм/нереализъм не е решаващ фактор. Важното е каква е целта на сюжета и дали я постига.
Shigurui определено постига целта си...но точно тази цел, не ме кефи.

Цитат:
Повечето анимeта има някаква вселеа песничка на фона на коята разни дългокоси красавци чупат стоики на фона на возови цветенца.

И тва е хубаво или лошо?
Ако ти се гледат дългокоси красавици, точно това ще търсиш...
Ако ти се гледа нещо мрачно, че търсиш друга визия.
Въпрос на настроение.

Както вече писах има безброй жанрови разновидности...търси каквито истории те кефят.

Принадлежността към определен жанр не гарантира качество - примерно 98% от аниме комедиите са абсолютни малоумия пълни с плосък фенсървис. Много рядко нещо ще ми хареса напълно (като ме харесват примерно Arakawa Under The Bridge, Natsu No Arashi, Toradora и Hyakko).
Хорор жанра също е пълен с елементарни кретенизми и рядко се правят качествени неща.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 14:49

Да де ама ти ми говодиш за плуване и за спасители в гражданса защита, но забравяш че японците са самураи, а анимето е японско.
Цитат:
Да, самираите са брутални гадове...но не и тръгнали на лов серийни убийци. Коя държава би имала практическа полза от такава военна сила?
Както виждаш брутални мега изруди, но всички се подчиняват на гсоподаря си. Толкоз са изруди че си правят харакирита заради някои дето ги измъчва. Просто мен това повече ме кара да се замсиля отколкото лиагвите анимета защото го намирам по близко до реалноста демек имало е такова нещо пък сигорно и още има.
Иначе за жанрове несъм казал че се ограничавам може и да не е реалистично анимието приемрно Лейн и Нинджа скрол неса реалистични, но са силни в моите очи. Аниме комедии несъм гледал много и може да пробвам тези дето каза че са яки, ако неса много епизодни де.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 15:02

Цитат:
Както виждаш брутални мега изруди, но всички се подчиняват на гсоподаря си.

Точно това като го видя, ме загризва съмнението...склонен съм да си представя изроди...но не толкова мега и не чак толкова подчинени на господаря си...
Да има такова неща, като харакири...но то се прави след някаква грандиозна издънка...
Вие японците ги мислите за извънземни... :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 15:43

Мега подчинени са на гсоподаря си понеже ако неса умират. Ули сами се замоубиват или им избиват семеиството и тях. Ами то самите самураи не бяха толкоз идруди колкото сенсея иначе ониа си бяха напрво нормално в сравнение с теб, а когато учителя ти е мега луд трябва да му подържаваш. А иначе в филмчето просто императора беше извратен и затова искаше да гледа кръв, но това не е само при японците приемрно римляните са били мега по-извратени и никои неим се възмущава толкоз. А иначе японците са си извънземни за нас то това всеки го знае.
Цитат:
но не толкова мега и не чак толкова подчинени на господаря си...
Аз онеже съм чел доста книги за бушидо и там обичите им та си много объркан амо мислиш така. Приемрно имало накакъв шогун дето се наложило да бяга някаде и синът му го намерили аба непомня точно кво сатваше ама един човек си имал син които приличал на синът на шогуна и когато разрали с синът му че може да покаже галвата на синът си пред някакви там дето искали да убият наследника на шогуна и били супер щастливи и демек отрязал главата на синът си някакъв супер доволен че така защщитил господаря си. Пък и синът му бил супер доволен че имено тои ще спаси господаря си. И това не е някаква исмишлиотина а истинска история.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 27 Окт 2010 17:49

Баси ноу-лайфърите.
Че сте и он-топик :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 18:00

Ти да неси бот бе? Само едно и също повтаряш. Научи ни как да сме лайфери пич искам да съм като тебе. Ти си моят идол. Научи ме да живея.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 27 Окт 2010 19:12

Dexter написа:
Баси ноу-лайфърите.
Че сте и он-топик :shock:

Декстър, мили. Изнеси си тленните останки от темата, ако нямаш какво умно да кажеш, да не те подпукам. Ясно?

Колкото до спора между Ал и Ид. Момчета, с риск да ме подхванете и мене е малко безсмислено да се джанкате. Ал харесва история, игра на сюетата, нещо, което да те грабне.
Ид явно му харесва доджото и как тренират.
Признавам, че нито едно от аниметата на Ид не съм гледала, не са ми в кръвната група, та не знам за какво се говори в тях, за това няма да взимам отношение по заглавията.

Но съм склонна да се съглася с Ал, че анимето по всяка вероятност може и да засяга нещо реално, но искренно ме съмнява то това да е историята от времето, което претендира да се развива действието.

Ид, все пак, ако ти се гледа нещо такова, може би трябва да пробваш
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh ... e&aid=7405

Вярно, красиво нарисувани самураи, но пък до известна степен им отразяват точно тази вълна на чест, сепуко, войната, как хората приемат, в случая не приемат някои групи, които са изпълнявали и не толкова приятните задачи на господаря си.
Има фантастичен елемент, появяват се някакви Они (демони), които обаче не са свръх силни и функцията за момента не им е да колят хората. това го оставят на самураите на различните фамилии да се справят някак си.

Предупреждавам - Красиви, дулгокоси, точно такива, каквито описа че не ти харесват.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 20:02

Да и това съм го изтеглил даже е на японски с бг субтитри вградени добре анрпавени. С едно малко момиченце дето ходи в едно доджо на самураи. Готино е да, но е малко детско. А този туберколозниа самураи на линка дето си пуснала прилича много на Укио от Samurai Shodown
Иначе в Лейн няма нищо общо с доджота и самураи пък ми е от любимите занчи не е идеята да има клане просто повечето анимета са с клане. То понеже го гледах преди 10 години и тогава тамън навлизаше интернета пък то се разправя за интернет и много ми проми мозака.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 27 Окт 2010 20:49

Ейй, кралицата взе да се нерви... цък-цък.
Идяд - да излезеш навън с приятели да поритате футбол примерно, вместо да се чудиш с кое аниме да си пълниш времето... :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 21:12

Футбола е за тъпаци като теб. По скоро бих излезал да поритам някои като теб. Спрял олигофрен такъв.

Профил

Публикувано на: 27 Окт 2010 21:50

iddqd написа:
Футбола е за тъпаци като теб.

умникът...

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2010 22:50

Неми троли в темата бе селянин Етрополски грозен Джар Джар педал с дълга коса.

Профил

Публикувано на: 27 Окт 2010 23:48

Ти сам си тролиш в темата. Ама си зле и даже не го и осъзнаваш.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com