Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 17 Мар 2008 17:24

Serial Experiment Lain съм го минала (но на японски и без субс, тъй че няма да ми дойде зле да го врътна пак). :Р Другите - щом остане време (за кво време си говорим, като си изкарвам времето за подготовка за изпити на компа/на улицата.. -.-). (:

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 17:50

Jin-Roh, Evangelion и FLCL строшават. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2008 12:03

Аз мисля, че сюрреалистичното FLCL трябва да се гледа в компанията на Death Leaves и Tengen Toppa Gurren Lagan (може да добавите и GunBuster2)...Евангелиона е прекалена подигравка с очакванията на зрителя...

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 09:57

Почти изгледах Salaryman Kintaro - безумно тъпо аниме...

Изгледах Rizelmine - уж трябваше да е смешно...не че в началото нямаше и някой друг майтап, ама повечето са някъкви познати до болка клишета - общо взето средна работота. Май ми харесаха само шегите с бащите и майките на Rizel.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 29 Мар 2008 11:28

Хора изгледах и третият сезон на Full Metal Panic (много от епизодите по няколко пъти) та знам, че няма да е лесно, но можете ли да ми препоръчате нещо подобно? Тук е момента да отбележа, че битките с мекове не бяха най-същественото в този филм...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2008 11:32

Sokyuu No Fafner.

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 15:15

Disturbed, ако предлагаш Sokyuu No Fafner, като аналог на FMP, не съм съгласен с теб. Фафнъра е сравним по-скоро с депресарщината Evangelion.

Andrey358, то като FMP друго няма...затова ще препоръчам просто любими за мен качествени меки и екшъни...общото е, че са шарени, динамични и че буквално се влюбваш в главните герои (друго общо качество е, че предложените заглавия според мен лесно могат да се намерят по нашите FTP-та).

Принципно добра мека има в Gundam Seed (даунлода на АнимеС, май има и англоезичен дублаж) и Vandread (даунлода на Чизе - има БГ субтитри и англоезичен дублаж)...Macross Zero (Чизе) също е добро, но няма англоезичен дублаж.
Zone Of The Enders: Dolores, I - също не беше лошо и имаше английски дублаж.
Но просто не се сещам за нещо аналогично на FMP.

От екшън с тук таме майтапи се сещам само за CobowBebop (първо сериите, после филма, то е и фантастика - даунлоуда на Чизе - има английски дублаж) и Black Lagoon (то има БГ превод, но няма английски дублаж...пак от Чизе).
Karas, ама не знам дали може да се намери с английски дублаж.
Scryed (даунлоуда на Чизе, май има и английски дублаж)

Този пост го пиша набързо, затова пропускам маса неща...Andrey358 препоръчвам ти друг подход...виж какво можеш да дръпнеш (и в какъв вариант - кочество, дублажи, субтитри) и виж информацията за него в anidb.info animenfo.com и imdb.com
Ако те заинтригува, дръпни 1-2 епизода и го загледай...
Хвърли едно око и на болднатите заглавия в моя списък.

Апропо ето няколко от оригиналните FMP книги, по които е анимето - http://chise.ludost.net/upload/datacent ... %20Novels/

(Само малка част от тях...иначе са маса книги и разкази, притова още не са излезли всички...има слух, че като приключи поредицата, ще бъде довършено и анимето...принципно края на трети сезон бил някъде към средата на историята...)

А сега по темата - започнах Jubei-chan, стори ми се интересно, но хуморът (който е доста необичаен), зацикля още след 2-ра серия...

Бе, гледа ми се нещо с "руснаци"/"гавра с руснаци" (добродушна гавра де, без изцепки), като Labirith Of Flames ("Галан" ми е, едва ли не най-любимият аниме героий...с раираната моряшка фанелка, "съветските" наименования на бойните техники и кирилишкото "Г" на гърба)...някой да е гледал нещо подобно (бях чул че има нещо такова в Jubei-chan, но може би е във втори сезон)

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 16:48

AlShu, мерси за изчерпателния отговор, вярвам че ще ми бъде от полза, веднага ще проверя провечето от заглавията които ми посочи освен Vandread , което вече го бях загледал, но нещо не ме зариби много. Иначе за английския дублаж, тъй като не успях да намеря Second Raid на английски ми се наложи да го изгледам на японски и някак свикнах вече, макар, че на по-ключови места ми се наложи да стопирам кадъра за да мога да прочета по-внимателно субтитрите :)

БТW прав си за FMP-то, друго като него няма, дано наистина да направят и още серий.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 17:59

Цитат:
освен Vandread , което вече го бях загледал, но нещо не ме зариби

Аз пък, като видях агитационното филмче против женската тирания в началото на първа серия, просто се влюбих в заглавието :lol: :lol: :lol: ...лошо няма...всеки с вкуса си...надявам се ръчкайки разни заглавия, да ти изпадне нещо интересно...аз примерно, много трудно намирам нещо за мен...хем си падам по бози, обаче не трябва да са евтини бози, а скъпи бози, а освен това и трябва да не се взимат несерьозно...
Примерно Speed Grapher е боза, обаче не ме кефи...Super Robot Wars Original Generation Divine Wars също e боза, обаче ме кефи :lol: :lol: :lol:

Naruto e сапунка и не ме кефи...History's Strongest Disciple Kenichi също е сапунка (при това не така добре нарисувана както Naruto), но ме кефи много (може би защото има повече майтапи и битките са много по-кратки и динамични)...

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 18:06

Да бе, и аз се изкефих на пропагандното филмче, но просто персонажите на моменти ми се струваха малко дебилно нарисувани, а все пак тъкмо бях свикнал със съвършенното излъчване на Кеноми Чидори и някак се издразних малко. Сега изгледах първи епизод на Черната Лагуна, обещава да е добро, а си има и субтитри на български :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 11:18

Мдааа...Реви кърти мивки (въпреки, че е гадна чифутка), обаче Балалайка рулира положението...лично тя си е достатъчно опасна, но когато прати "висотники"-те на някой, с него е свършено...демонстрация на това е и как наритва задниците на токийската якудза в последните серии...
Апропо, не очаквай историята да приключи - краят е отворен, а и мангата все още се излиза.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 12:45

Лагуната е абсолютна лудница :)

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 12:50

Disturbed написа:
Лагуната е абсолютна лудница :)
Word!

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 14:25

Гледам излезли са наградите на АнимеС - http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=23180

Всичко хубаво, ама колко заблуден трябва да си, за да предпочетеш Heroic Age, пред Tengen Toppa-та, а и в еччи категорията изборът също беше адски неадекватен...

Разчитай на народа и той ще ти избере предимно чалгарщини...

В другите категории, нещата бяха малко по-човешки (Не че съм сагласен Хей, да е пред Камина, ама все пак е по-цивилизован избор)

Абе и тази година принципът беше - гледал съм едно аниме в годината (защо плакатът му беше най-шарен) и за него ще си гласувам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 16:26

AlShu написа:
Мдааа...Реви кърти мивки (въпреки, че е гадна чифутка), обаче Балалайка рулира положението...лично тя си е достатъчно опасна, но когато прати "висотники"-те на някой, с него е свършено...демонстрация на това е и как наритва задниците на токийската якудза в последните серии...
Апропо, не очаквай историята да приключи - краят е отворен, а и мангата все още се излиза.

Не се ли казваше Леви? Както и да е аз още съм в началото, но ми харесва...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2008 11:01

Цитат:
Не се ли казваше Леви

Миии...въпросът е малко теоритичен. В началото преводачите са си мислили, че тя се казва Леви, защото японците понякога при произнасяне на чуждоезични думи заменят "Л" с "Р".(И други изродски трансформации правят)
Обаче по-късно в сериала се разбира, че истинското и име е Ребека...
Остава неясно дали "Реви" е дадено, като умалително на Ребека или пък може би цялото име на мацката да е "Ребека Леви".
В такива случаи, аз зарязвам правилата (които и без това не знам) и просто наричам героя с името, което чувам да произнасят сеютата.

Примерно в Gundam Seed един от главните герои се нарича Атрън...а японците го произнасят "Асран" (само едно "Н" му липсва) и понеже ми е антипатичен си му викам Асран...

Друг пример ти наричаш главната героиня от FMP "Кеноми Чидори" предполагам, че това е по някъкви пръвила за транскрибиране на чуждоезечни имена в английския...аз обаче си и викам Канаме Чидори и май така се произнася най правилно на японски.
(Апропо, най-добрата и приятелка я нарича "Кана-чан", което е съкратено от Канаме...а предполагам знаеш за уважителните -сан, -кун, -чан, -семпай, -сенсей, -сама, -доно и т.н.)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2008 11:28

А защо някои пишат черният мечоносец като Gatsu, аз си му викам Guts...

И всъщност как е правилният spelling на името - Guts ли е, Gats ли е, Gatz, Gatsu, Gutts, Gatts - по колко ли начина съм го виждал да го пишат...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2008 12:03

Всъщност, мисля, че японците няма как да кажат " Guts " и затова казват " Gatsu " , което тряя да е същото. О.о

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 03 Апр 2008 00:02

Някъде бях чела или пък някой ми бе казал, че японците нямали звука "л" и казвали нещо средно между 'л' и 'р'.

Иначе помеждудругото, загледах Shakugan no Shana II, но честно казано едва около 13-14 серия почна да прилича на нещо има - нема нормално. Първите серии бяха чиста проба боза ( въпреки, че бозата, която пих днеска беше бая гъста .... отклонявам се).
Все пак, за 2-ри сезон ( поне за началото) някой може да има и друго мнение де ...

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 03 Апр 2008 00:44

Мисля тези дни да изгледам няколко проекта на Hongo Mitsuru.. :D

И по конкретно :

"Outlaw Star"

и

Megami kouhosei (2000)
... aka Candidate for Goddess (USA: literal English title)

:wink:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com