Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 24 Апр 2014 21:15
Добре ве, дееба побъркания свят, в който живеем.
Това не беше изнасилване.
А и да беше, верно ли ще го превърнат в най-скандалната сцена в тоя сериал. То не беше рязане на глави и гърла, не беше кълцане на деца, убиване на бременни жени, но чак сега изведнъж тъпанарите се сетиха да пуританстват.
На майка им в пробития гъз, заклевам се. Не за първи път забелязвам някакви много странни схващания за сексуалността при американците - тва е единствената развита нация в света, която няма да се посвени да покаже отрязана глава в детски филм, но при наличието на женска цица рейтингът моментално става 18+. Оттам и безмерната им чувствителност към епизода. Тъпи копелета.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2014 09:09
what if they get me? Цитат: Не разбирам какво искаш да изразиш, честно казано. 1. На царска сватба се канят много хора, за може монархът да се изфука пред колкото се може повече аристократи и да демонстрира надмощие. Един вид политически момент. 2. Под "сватбата на века" обикновено се разбира това - http://en.wikipedia.org/wiki/Wedding_of ... na_SpencerА за 21-ви век това - http://en.wikipedia.org/wiki/Wedding_of ... _MiddletonКоито ако не друго са доста разточителни и фрашкани с гости. баце Морко Цитат: ...но чак сега изведнъж тъпанарите се сетиха да пуританстват. Пич ти май не си прочел текста, който цитирах. Никой не се възмущава от самата бруталност, а по-скоро от това че: 1. Сцената я няма в книгата. 2. Не отговаря на характера на героя. Не че не е гад, но не действа така. Примерно Сноу би действал така. 3. Сложена е за елементарен кеф, а не е важна част от сюжета.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2014 09:26
Аз продължавам, да твърдя, че това не е рейп сцена в тоя смисъл, в който я виждат хората. Гледай интервюто с Мартин.
Освен тва кво значи не отговаря на характера на героя, ебати.
inb4 ма Джейми се променя и става добър - няма такова нещо, в тая вселена нещата не стават така
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2014 11:41
Цитат: Аз продължавам, да твърдя, че това не е рейп сцена Пък твърди си... Цитат: Гледай интервюто с Мартин. И на мен да ми дават такива пачки, не само ще престъпя най-съкровените си вярвания, но и хоро ще играя (пък мраза фолклор). Цитат: inb4 ма Джейми се променя и става добър Никога не е бил добър, няма и да стане. Просто не е в негов стил. Не би му доставило удоволствие. (За разлика на HBO продуцените, които живеят заради такива сцени. ) Затова се оплакват хората. Свтът е брутален, но зад насилието в него седи някаква логика. Има си пълни кукавеляци, те се хранят с насилие. Обаче има хора, които действат така само, когато е за тяхна изгода. Какво печели в случая героя? Той сигурно я е праскал вече 100 пъти извън кадър.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2014 13:44
И аз не съм убеден, че това може да се разглежда като изнасилване. В крайна сметка, те имат някаква връзка и в един такъв средновековен контекст, естествено е мъжът да вземе своето, особено ако е силен такъв (ако не се лъжа, съответстващата сцена в книгата изобщо не се разглеждаше като изнасилване, просто тя беше неразположена и (нормално) не ѝ се правеше секс и всъщност това и беше not right в цялата работа, но понеже това е суров свят просто няма такива.. лягай мааа )
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2014 14:11
what if they get me? Цитат: не е човек, който търпи глупости и просто действа, когато му е дошло до гуша. Добре де. Да кажем, че е решил да я унижи по този начин. На мен просто ми е подозрително близко до тъпите фетиши на HBO продуцентите, които пробутват във почти всяко тяхно шоу и липсата на креативност у сценаристите, които всеки път, когато кривнат от книгата омазват яко пейзажа. VVARDEYN Цитат: такъв средновековен контекст Именно. В света на шоуто не е изнасилване, обаче от гледна точка на зрителите е, защото те се интересуват от динамиката на отношенията, а не кое е морално и кое не. Може да се ползват различни термини в зависимост от контекста (дори доказателство за привързаност ), но технически сексът не беше consensual.
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 25 Апр 2014 21:44
what if they get me? написа: Ти на сватба не си бил.
maika ti ne e bila na svatba, kopele sehse
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 28 Апр 2014 20:24
Най-накрая нарисуваха ново зомби. Това предишното ми беше писнало
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 29 Апр 2014 09:55
THE NIGHT'S KING БЕ
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 29 Апр 2014 17:32
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 29 Апр 2014 20:27
Този Найтс Кинг да не е първи братовчед с Лич Кинга и с Некроманта от Дол Гулдур. Ей, Джордж
|
|
|
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 29 Апр 2014 22:09
Само дето този е измислен през 2000-та, че и по-рано Бтв тая финална сцена в епизода и разкритието, че това е Night's King не е ли грамаден спойлер?
|
|
|
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 29 Апр 2014 23:16
Ддз аз изобщо не разбрах, че е той и, ако вие не бяхте написали тук, сигурно нямаше и да разбера Иначе и на мен не ми пречи. Със сигурност Мартин го е имал предвид. Интересно ще е да видим как ще се развият нещата по-нататък. Бтв котката на томен Мисля, че трябва да има още 1-2. Тея котки са епични
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 30 Апр 2014 09:00
Е то не е спойл, по-скоро нещо от TWoW. Иначе навярно и рога на Джорамун съществува, просто не е ясно дали не става въпрос за същия рог дето е във Виктарион.
|
|
|
|
|
Pennywise
|
Latinica |
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 01 Май 2014 00:14
what if they get me? написа: /r/asoiaf
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 05 Май 2014 21:31
Явно почвам да забравям, ама тоя Лок как се озова в Нощния страж и изобщо имаше ли го в книгите. Все си мислех, че в сериала тоя е еквивалента на Vargo Hoat, ама кво става ся ?
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 07 Май 2014 17:19
Абе надценяваш Санса баш паника си беше ако питаш мен. И общо взето в феновете градят разни простотии от сорта на това, че Санса ще стане играч като Кутрето, а аз не вярвам докато не видя или прочета.
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 11 Май 2014 21:41
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 12 Май 2014 06:37
Голям епизод !!!
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: Game of Thrones Публикувано на: 12 Май 2014 21:02
Мамка му, най-добрият епизод от началото на сезона.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|