Автор |
Съобщение |
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Predators / Хищници Публикувано на: 13 Юли 2010 08:46
Снощи гледах филма с огромна доза песимизъм (след изцепките AvP), но с още по-голяма доза надежда (не знам как така бяха налице и двете, но... факт), че този филм може поне до някаква степен да пресъздаде кефа от Predator 1 и 2. Аз като голям фен на поредиците, от години си мечтая за наистина качествено продължение на Predator, Alien или AvP. За съжаление надеждите ми не се опрадваха за пореден път. Наред с бозите, които се сътвориха по толкова яката игра AvP, сега направиха и Predators - пак толкова бозав, но по-нискобюджетен. Има доста сцени, за които сценаристите не са си дали зор, те просто са направили копи-пейст на ситуации и сцени от първата част с бате Арни, буквално! В ролята на един от героите беше някакъв доктор. Искам да ви кажа, че по-слаб актьор не бях виждал от години, ебаси трагедията. Ако не сте фенове на гореспоменатите поредици, филмът може да ви се стори просто посредствен, без да ви нервира особено. Но на мен лично ми скъса нервите, защото за пореден път се изгавриха с една от най-любимите ми поредици. Не проверих кой е режисьора, но това спокойно можеше да мине като част от "творчеството" на Уве Бол.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 13 Юли 2010 09:37
И тук ще ти кажа: СТИГА ВЕ! хаха Не може да не е мааалко по-добре от AVP2? Или? В края на седмицата ще ходя да го гледам --- тагвайте си спойлерите (това за следващите, които са го гледали)
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 13 Юли 2010 09:45
ясно ми беше, че ще е горчиво-иронична тема, пълна със съжаления сформирайте си собствено мнение, вместо да слушате форумните хардкораджии
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 13 Юли 2010 11:03
Agent написа: Не може да не е мааалко по-добре от AVP2? Или?
Филм, който се отличава със слаба актьорска игра (като изключим главния, който е всепризнат); който е използвал сцени 1:1 с друг филм (било то предшественик); който е правен 2010 година, но ефектите са много под нивото на първия Хищник, който е сниман през 1987 г.; филм, който не може да ти направи положително впечатление, дори и да се абстрахираш от това, че е продължение на 2 доста добри части...; филм, който те кара да се замислиш - добре де, как може първата и втората части да са толкова добри, макар и стари, а това да е такава боза?!? Да, боза! Във военен филм, изпъстрен със стрелба и хищници, пак са успели да сипят боза . @Everlast - това е раздел за филми. Хората си казват мненията за филмите, които са гледали. Моето мнение е, че феновете на Predator 1,2 ще останат силно разочаровани. Но нека го гледат, така още повече ще оценят, колко са добри първите две части . Освен това смятам, че е редно да прегледаш значението на думата иронично
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 13 Юли 2010 11:28
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 13 Юли 2010 12:34
Един критик беше писал - Predators е като парче на Deep Purple...изпълнено от фенове на групата надянали фалшиви перуки и облечени с лоши костюми... Всичко е точна имитация на оригиналното изпълнение с изключение на 2-3 лошо изпълнени детайла. Т.е. Нимрод Антал и Роберто Родригес очевидно са фенове на оригиналния филм, но въпросът е дали фенското отдаване на почит е достатъчно забавно за зрителя. Според същия този критик, било достатъчно забавно...ама все пак той е на заплата... Абе ще се гледа, ама сега надеждите ми паднаха още повече. Цитат: добре де, как може първата и втората части да са толкова добри, макар и стари, а това да е такава боза?!? Абе аз не харесвам и втората част ... За добрият филм няма ново-старо...добър филм се прави само с желание, амбиция и талант. Цялото това преексплоатиране на френчайзи не се прави от амбициозни или талантливи хора. Прави се от тарикати решили да притоплят нещо старо и да ти го пробутат отново. Някой ще каже - ама то има и хубави поредици. Да, но те са резулата от по-мащабни замисли и идеи развиващи се в серии от филми (Star Wars, LOTR, Back To The Future и пр.). Едно рядко изключение е Aliens (има и други но са много малко) - различен екип прави хем различен, хем по-добър и по-мащабен филм. Е да, ама всъщност Aliens не е точно продължение...напрактика той си е друг филм (дори като жанр), който просто е взаимствал чудовището и часто от героите. Подобно на измънземната раса от филма Камерън паразитно използва чужд френчайз, за да реализира свои кинематографски подходи и виждания. Ако се беше опитал да лансира собствен проект, едва ли щеше да му дадат тези пари. Aliens, Abyss, Terminator, Terminator 2 - все неща от времето, когато Джеймс Камерън беше талантлив, абициозен и с огромно желание да твори кино... За съжаление талантът му се поизчерпа и сега можем само да клатим глави над мегаламански проекти, като Титатник и Аватар, плод само на амбицията и желанието му. Да вярно избиха си многократно вложените пари, но не радват като по-старите му, но очевидно по-талантливи заглавия.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
vasito
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 17 Юли 2010 18:14
AlShu написа: Един критик беше писал - Predators е като парче на Deep Purple...изпълнено от фенове на групата надянали фалшиви перуки и облечени с лоши костюми... Всичко е точна имитация на оригиналното изпълнение с изключение на 2-3 лошо изпълнени детайла. Т.е. Нимрод Антал и Роберто Родригес очевидно са фенове на оригиналния филм, но въпросът е дали фенското отдаване на почит е достатъчно забавно за зрителя. Според същия този критик, било достатъчно забавно...ама все пак той е на заплата... Абе ще се гледа, ама сега надеждите ми паднаха още повече. Цитат: добре де, как може първата и втората части да са толкова добри, макар и стари, а това да е такава боза?!? Абе аз не харесвам и втората част ... За добрият филм няма ново-старо...добър филм се прави само с желание, амбиция и талант. Цялото това преексплоатиране на френчайзи не се прави от амбициозни или талантливи хора. Прави се от тарикати решили да притоплят нещо старо и да ти го пробутат отново. Някой ще каже - ама то има и хубави поредици. Да, но те са резулата от по-мащабни замисли и идеи развиващи се в серии от филми (Star Wars, LOTR, Back To The Future и пр.). Едно рядко изключение е Aliens (има и други но са много малко) - различен екип прави хем различен, хем по-добър и по-мащабен филм. Е да, ама всъщност Aliens не е точно продължение...напрактика той си е друг филм (дори като жанр), който просто е взаимствал чудовището и часто от героите. Подобно на измънземната раса от филма Камерън паразитно използва чужд френчайз, за да реализира свои кинематографски подходи и виждания. Ако се беше опитал да лансира собствен проект, едва ли щеше да му дадат тези пари. Aliens, Abyss, Terminator, Terminator 2 - все неща от времето, когато Джеймс Камерън беше талантлив, абициозен и с огромно желание да твори кино... За съжаление талантът му се поизчерпа и сега можем само да клатим глави над мегаламански проекти, като Титатник и Аватар, плод само на амбицията и желанието му. Да вярно избиха си многократно вложените пари, но не радват като по-старите му, но очевидно по-талантливи заглавия. So true.
___________________________________ мисля че е плъх имахме миналото лято някви плъхове на таванът с размерите на охранени котки обаче се суъсайднаха с млечна салата и рат пойзън Единият беше успял да извърви пътя от тавана до двора и да издъхне пред вратата баси волята имат тез мишки
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 17 Юли 2010 20:48
Вчера го гледах... Филмът е сниман в стила на първата част. От няколкото сцени, взети направо от нея --- СПОЙЛЕР:
единствено във финалната битка, когато Brody се появи намазан с кал, ей така от никъде и започна да предизвиква Black Predator-a с абсолютно същите реплики --- само този shot вече изглеждаше не на място --- нямаше нужда да го предизвиква по същия начин, можеха да измислят друго.
Колкото до другите - според мен бяха един реверанс, намигване ако искате, към старите фенове...
И трябва да признаем, че като цяло в идеята за планетата резерват има нотка оригиналност.
Не очаквах A.Brody да се справи с главната роля --- а той успя и то доста добре. Останалия cast също горе-долу биваше. Заслужава споменаване Walton Goggins...
Определено по-добре от AVP (имащ 1-2 момента добри) и тоталната простотия AVP2, от която само дизайнът на предатора беше як.
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 17 Юли 2010 22:42
Изключително разочарован... Филмът е меко казано посредствен ... Няма да ви описвам на какъв цирк го обърнахме в салона залагахме кой ще умре пръв и в кога ще чуем прословутото FUCK или някоя негова разновидност (познавахме разбира се при което избухвахме в смях) ... това е един от любимите ми филмови герои но немога да си кривя душата ФИЛМА НЕСТРУВА ... Няма параметър в който да му дам повече от 5/10....
ПС. Каква е тая измислена оценка в IMDB 7.2/10 немога да разбера явно от почит към първообраза на който PREDATORS 2010 мога да причисля просто към блед и некадърен римейк....
|
|
|
Seigar -X-
|
|
В момента играе: Fallout Van Buren
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 18 Юли 2010 00:50
Сториха ми се много клише моменти Но най-големия ми проблем беше главния герой... Arnold Schwarzenegger беше перфектен, Danny Glover беше ок но Adrien Brody .... Не става за Bas Ass Action Hero Аз мисля, че това беше отворен шанс за Скалата да играе една роля, която отговаря на външния му вид но не... Той ходи да се прави на фея Но като се замислим надали опира само до желанието...
___________________________________ US Release: Call of Duty: Black Ops BG Release: Кално Дупе: Черни Операции (by kom4o)
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 18 Юли 2010 09:24
-Stormrаge- написа: ПС. Каква е тая измислена оценка в IMDB 7.2/10 немога да разбера явно от почит към първообраза на който PREDATORS 2010 мога да причисля просто към блед и некадърен римейк.... Филмът ще падне до към 6/10 винаги първите седмици оценката е издута. Според мен Brody беше най-малкия проблем във филма . Проблемът е в главите на режисьора и сценаристите, защото явно имат сериозни проблеми с наркотиците.
|
|
|
|
|
Anon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 18 Юли 2010 23:35
значи добре, че не го свалих тоя филм
|
|
|
|
|
Anon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 19 Юли 2010 00:54
Гледал съм само AvP 1 и 2, като втората едва я изгледах. Затова и не очаквах много от него, ама все пак може да му дам шанс
|
|
|
|
|
Vertigo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 19 Юли 2010 02:52
Тихо бе, филмът си беше приличен. Даже много ме израдва, всичко си беше на ниво и не видях слаби моменти(освен може би края, който си е просто поредния опит да се цоцат пари от франчайза). При реда на жервите не се спазваха клишета и беше непредсказуемо кой кога и къде ще му теглят куршума, което си беше и най-важното - държеше напрежението.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 19 Юли 2010 09:24
Ти не си гледал Predator 1 и 2, нали? EDIT: освен това никъде не съм казвал да не го гледате, а само това, че по мое мнение, в сравнение с първите две части е толкова зле, че Арни и Глоувър им се е приискало да се самоубият, след като са изгледали 3ката . Ох, дори музиката в изкопираните моменти беше абсолютно същата . Бих сравнил филма с китайски GSM. Работи, звъниш, звънят ти, има радио, даже и тъч скрийн... Кажи речи същите функции като на нормален гсм. Обаче хем е грозен, хем софтуера е ужасен, хем често ти се налага да натискаш клавиш по два пъти, хем тъч скрийна не е като хората, хем някакви неща сами се включват и изключват . С други думи - много евтина имитация на любимия ти GSM, за който си дал много пари, но работи на пушка
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 23 Юли 2010 10:25
Robert Rodriquez Confirms Predators Sequel!"The studio said, 'Let's do some other ones. What other story ideas do you have?'" the filmmaker told IGN Movies in an interview conducted earlier today. "Because it was like, let's test out the market with this one. They really wanted it to be pretty contained, pretty scaled-back. They didn't want to put too many of the ideas into it that we could save for a second one." "So we could see what the appetite was, because the bigger movie would actually be what comes following that. That kind of sets up a new storyline, new location and world, and then you can really go crazy from there." Rodriguez went on to say that he already has "an idea" of what exactly he'd like to do with a follow up to the movie that was released only a few weeks ago. However, the site adds that he now plans on having, "other writers come in and pitch different versions of his basic premise, along with new concepts. And then, as with the first Predators, he'll pick the best one." And as for whether he'll direct the sequel: "I don't know! I think I have too many people wanting me to do Sin City 2 first!" http://www.comicbookmovie.com/fansites/ ... s/?a=20417-------------------------------------------------------------------- Ясно беше, че с тоз филм провериха дали още има хляб във франчайза --- сега да видим какво ще направят с продължението...
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 23 Юли 2010 10:42
С този филм направиха така, че колкото и да е тъпо продължението, да не е фрапиращо по-тъпо от тоя филм, защото просто е невъзможно
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 24 Юли 2010 11:20
хаха Прекалено големи надежди, както сам каза...
Това е новият Predator 2 /sort of/ според мен --- мразен от много, харесван от много... Аз лично очаквах точно това, което и получих, даже останах приятно изненадан от някои неща --- да, има слабости филма, така е... Никъде не съм споменал, че е нещо кой знае какво...
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 26 Юли 2010 17:04
не не не не тъп филмр готини ефекти от време на време, финалът беше ясен, щом видях женската, подборът на актьорите хич го нямаше в главната роля си преставях някой далеч по-бедес от тоя путьо , мацката трябваше да е по-яка, престъпника трябваше да е 150кг звяр с татуси, имах чувството че руснака ше се разреве в 1 момент а тоя пич от матрицата, изобщо не знам защо го бяха сложили там, историята можеше да продължи и без него
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Predators / Хищници Публикувано на: 19 Ное 2010 02:54
Мня, мен пък ми хареса. Много по-добър от двете AvP-та, каквото и да си говорим Бележка под линия - втория "Хищник" така и не съм го гледал, но с първия съм израстнал, кат' лапетии у всяка игра со пластмасови пушкала сме стреляли по хищници, голяма мания беше. Обаче освен бат' Арни, че играе вътре, и самия хищник - друго не помня. Зат'ва и вероятно не съм се подразнил кат' Гипсън на откраднатите моменти. Гледах си го, мислейки "йеее, хищници, копеле, с т'ва сме израстнали, wohooo, айде сега да се стреляме!" ^^ Че не е нищо специално - не е, ама то вие всеки филм ли го гледате с нагласата да е някакъв хит? Щот' аз към филми/игри/книги се отказах да тръгвам с високи очаквания горе-долу кат' станах на 13 Просто твърде често оставаш разочарован, щот' очакваш нещо невиждано. Т'ва тука си е екшънче, забавно за убиване на времето, sci-fi с нек'ви извънземни и т.н. Кат' цяло одобрявам, можеше да е много по-зле (see AvP за пояснение). Плюс т'ва - хванах се тия дни да мисля - модерните лапета с к'ви филми израстват ? Щот' ей т'ва е типичен детски екшън, кат' оригиналния Хищник или "Мумията", или цяла една плеяда стари филми, коит' за нормален човек са чиста проба мозъчна дъвка и усвен за релакс на дивана пред телевизора - за друго не ста'ат. Докат' децата извличат солидна доза фън от всичкото т'ва стреляне. И клишираните герои. И извънземните. So, yeah, not bad. Not outstanding, but kinda watchable. И не разбирам к'во му скачате на главния герой, я си мислим, че много добре се справи. Само не разбрах кога стана модерно всеки навсякъде да говори с дълбокия мрачен глас на Батман, ама нейсе
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|